@juli rak Кога чекав за абортус на 10ти. Имаше многу жени како мене плод со аномалии.. Што се случува??? Не е можно ова. Не дека втората бременост нема да биде во ред само многу е зачудувачки што се случува по светов ццц жално многу жално
denes cel den imam tapi bolki,kako da treba da mi idi.... neznam so ke da e! 32nedela sum! ima nekoja iskustvo da mi kazi,diri ponedelnik sum na kontrola,da odam, pobrzo???
Ja se izvinuvam ako sum napadna ili shto i da sum, ama tolku sum srekjna vo momentov shto ne znam shto poprvo da napravam a se plashev od taa edna crtichka i neznaete kolku mi olesnaaa koga gi vidov dvete jakiii.. sekoj shto posakuva bebence da si ja dozhivee taa srekja da nosi malo zhivotche vo sebe!!!
Доколку покрај болките имаш зголемен вагинален исцедок, или ти е променет како на пример густ, крвав, розеникав, доколку болките ти се како грчеви налик на менструалните, и се повторуваат повеќе од 4 пати во саат и осеќаш притисок во карличната област или долниот дел на грбот тогаш би ти препорачала да не чекаш до понеделник, туку да одиш на лекар. Бидејќи си 32 недела, доколку покрај болката ги имаш овие симптоми што ти ги кажав јас лично не би ризикувала бидејќи осмиот месец е најкритичен.
i jas denes vidov mnogu slucai i toa vo 6 mesec od bremenosta so dobri skrininzi da daunov i za vnatresni organi i so se vo red skolska bremenost zalno mnogu zalno sto se slucuva ne znam... gospod neka ne cuva se trudam na dobro da mislam
@stefi23m da ne se laznite kontrakcii?? Vo prvata bremenost i mene ednas toa mi se desi me bolese dolu jajnici kako da treba da mi dojde i imav napon da odam po golema nuzda i odam vo wc nisto i taka 2, 3 pati me natera da odam vo wc i pak nisto, samo ne se sekjavam koj mesec bev, dali 6 dali 8 , nekoj saat potraja toa i posle bev ok.... sledu situacija i gledaj ako e zacesteno idi da te dzirnat
Добредојдовте нови мамички имајте лесна бременост ! еве ние сме 10та недела и супер ни е ! Убаво си прокаруваме океј сме си. За две недели имаме закажано за скрининг на даунов синдром а скоро кога бев на контрола пред 9 недела бевме 2 ипол цм. Само цигарите не ги оставив но докторот ми рече шшто помалце тоа подобро и така.поз многуу уживајте
Исти беше и мојот и веќе сум 17 недела мила честиткииии уште еднаш и имај најлесна бременосто но и најубава
@Mariangel i @flower30 od srce i so najubavi zelbi vi gi cestitam bremenostite i na dvete. Ve pratam milicki celo vreme Imajte prijatna vecer