Има сируп за трудници наменет. Носот инхалации на природна база или бебешки капки. Супи , чаеви , овошје. Го поминав истото баш таа недела па и плус со диареа бев и малце покачена тем имав. Со лесно да поминува.
Мора да ти пишат дијагноза некоја, за да има на кој основ ќе ти продолжат боледувањето. Ако било сериозно ќе ти кажеле. Несакаш мојот извештај да го видиш….
Да. Јас сама барав. Работам и умствена и физички тешка работа. Со првата бременост сама барав. Ми ја знаеја ситуацијата и никој не ми правеше проблем.
Да , си побарав. Ѓубре да бев, немаше да добијам таков однос откако соопштив дека сум бремена. Тоа што го доживеав додека да отворам боелдување е најгрозно нешто што ми се има случено. А богами после 3 години борба, солзи и тон лекови за ова бебе, не би да имам стресови.
А тоа е патолошка или какво боледување? Може која сака и во порака да ми пише, да ми објасни како оди.
И како им кажувате на матичните, а после и на комисијата? Дека не сакате на работа или како? После породилното е како платата или како боледувањето? @malecko5 Честитки, да сте живи и здрави
Јас на матичната баш така кажав. Не можам. Не бива. Друга опција ми е да дадам отказ. Комисијата никогаш ништо не ме прашале. Колку ме држи помтењето и цервиксот ми беше околу 3 Може за тоа и проблем не ми правеле.
Ако имаш фин гинеколог и ти се погоди разбран доктор во комисија, ќе пројдеш со муабетот "тешка ми е работата и ми треба боледување", иначе ти требаат врски, или ќе идеш на приватно на комисија во Систина, Ремедика... Мене гинекологот не сакаше баш да ми заврши работа, ама со извештај од Гак нема што да ми прави, мораше да ми отвори боледување, и после си средив за комисија.
Не бе луѓе никакви врски не ви требаат за комисија. Многу е лесно, само одиш со упат, поминуваш на ред, те прегледуваат, запишуваат нешто во извештајот и тоа е тоа. Никого не вратиле до сега. Зборам за ГАК.