Феминки искуство со магнезиум хлорид во прав што се раствора во вода и се пие дали смее во бременост. Го купив пред бременоста дали смеам да го пијам и сега не сум во мк тука неможам да се објаснам убаво по аптеки.
Lele i majka mi isto, samo i kazuvam za ispituvanja: skroen seker, hemostaza, ddmeri, brisevi,torch i se cudi sto e toa za sto e
Најдобро да си го прашаш гинекологот. Секој магнезиум различно се апсорбира и реагира на телото. Јас кога залегнав во 21ва недела ради скратено грло требаше да примам многу магнезиум и примав магнезиум глиценат кој многу опушта, убаво се апсорбира во телото и не прави течна столица. После тоа требаше да измешам со цитрат и пиев комбинирано- само цитрат ми правеше претечна столица. Така да, според твоите потреби треба да пиеш што ќе ти препорача докторот
Добро зошто мене па ми е страв две кога ќе испијам наеднаш некогаш да не е многу... Значи не е многу.
Пред 3,4 недели, шетаме со ќеркичката и купуваме јајце (од оние пластични surprise egg) и се паѓа бебево. Вика: Мама, овој некој знак е за бебето какво е Епа ете мајчинска интуиција, па и бебево во јајцево не не излажаа! Третата наша среќа, девојка пак Супер е, мрдаше и преташе.. нозе и раце на глава.. свиткана, докторката вика оваа гимнастичарка ќе биде Ја пушти и на 4Д, преслатко бебче со топчесто лице Сега на дада и бато, откривање пол со мафини ќе им правиме
Девојки како сте? Јас во вторникот бев на контрола дечкото се наместил со главчето надолу но веке два дена имам страшни болки во кичмата ми се стега стомакот и имам благи болки во долниот дел на стомакот,траат можеби час/два и проаѓаат потоа после неколку часа или утре дента пак исто. Прашањето ми е дали се лажните болки или?(35недела сум)
Jas sum.vo Germanija od neodamna i go prasav tuka doktorot veli samo folna drugo nisto. Samo prirodno... ali jas ne bi se ostavala taka plus imam povremeno bolki grcevi.Mislam mi treba magnezium.
Магнезиум секако не штети. Прочитај на нет кој магнезиум е најдобар за тебе. Глиценатот/ бисглиценатот е познат по тоа дека супер се апсорбира и не прави течна столица. Баш види
Девојки искуство со мали лакуни на постелка? Ми ги видоа во 19та недела од утре влегувам во 21ва. Бебето си расте и примам клексани ама уште ми стои во мисла. Друго, јас бебево стварно некогаш го осеќам многу како клоца и дури ако раката ми е на стомак ми подрипнува. Матичната ми вика нема шанси така да сум го осеќала така во 20та недела. Се осетив ко да ми вика дека сум шлаки во главава
И јас така го осеќам силно, со рака се осеќа и мм ја стави раката и осети денес влегов во 22 ама ова го имавме осетено и предходно некаде 20/21 недела
Дека сме поактивни тука: Вие што се пораѓавте во Ремедика што си земавте освен личен сет за хигиена, полнач и сл…? Сите ми викаат ( а и од Ремедика) ми рекоа да не земам ништо, сѐ имале. Јас пак земав мрежасти гаќички, вир влошки и влошки за родилки од Белина. Да ми препорачате нешто друго? За бебето?