Реков јас сакам сите женски да раѓатееее Имав некое чувство дека ти е девојче, затоа Среќен празник на сите мешиња и падобранци у темава
Zdravo majki dali nekoja imala problem so prosireni vaginalni veni?dali bi bilo problem za prirodno poroduvanje?
Кашлицава точно еден месец ме држи. Намалена е доста, ама уште е тука. Што сѐ не пробав. Осеќам дека уште имам шлајмови. Дали да инсистирам самоволно на антибиотик? Аман веќе.
Не секоја кашлица е за антиниотик. Консултирај се со доктор, ќе ти предложи нешто што е дозволено за трудници.
Ако е mg/L вредноста, тоа е 1002. Знам кај мајка ми кога беше со ковид со такви мерки беше 1.78, тоа значеше 1780. Незнам за неделите колку треба да ти се, не се разбирам...
Jas znam za granica vo avicena do 1500 e za vtor trimester, 2600 tret trimester. Prasaj vo laboratorijata kako im e granicata
Jas imav mn prosireni bea duri potecena vaginata, se porodiv carski radi dr pricini a posle poragaj magicno isceznaa venite i otokot.
Цел ден ме убија киселини и веќе еден час се убив од повраќање ама повраќам и крв. Дали може да е раздразнето грлото од киселините или да одам на дежурен?
Здраво трудници Бремена сум 3 месец, а веќе 1 месец имам проблем со окото (халацион, тврд јачмен во долниот капак). Пробав секакви домашни методи али не се смирува никако и капакот на окото ми е доста отечен. Гинекологот ми даде Хлорамфеникол маст, али читајќи по интернетов ме фаќа страв дали е ок да се користи или не.. Дали имате искуство со користење Хлорамфеникол во бременост/ инфекција на око или знаење на оваа тема? Фала.
Ми се случило и мене, како конци крв.. не крв крв... Види како би била, ако не се смири повраќање оди на дежурен..
Девојки, кога од прилика треба да се дигне бебе погоре? Некако многу доле го осеќам, осеќам дека ме удира во бешика. Не знам колку е нормално да е толку ниско? Иначе сум полна 21 недела.
Како се осеќаат тие лажни контракции? Денес два пати имав многу јака болка, првиот пат во одење и вториот во лежење, на левата страна над препон, многу се исплашив и тоа силна болка дури офнав на глас од толку што ме заболи незнам дали е за грижење ова се плашам да не се повтори пак
Према препоните треба да ти е кружниот лигамент, се оптегнува многу со растењето на матката. Лажните контракции се непријатни, ама не се болни, само чувство како притисок и тврд стомак.