Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Pavlovska Jovana

Pavlovska Jovana Активен член

Добар ден мила не си сама и јас сум иста дури и сопствените деца не можам да си ги поднесам...ниту самата себе.
    Многу сум емотивна ситници ме излудуваат ама уште малку ми остана мора да бидеме јаки и позитивни.

WhiteCat33 and Ive13 like this.
  2. Ive13

Ive13 Популарен член

Леле вчера големата имаше приредба во училиште за денот на мајката 1000 пати ме праша дали ќе одам да ја гледам срцево ми се кинеше. А јас одвратно суштество во 4 ѕида затворено желба за ништо. Се мразам што сум таква ама не знам веќе што да направам. Мене ми се чини оваа бременост ми трае 2 години Господе боже

WhiteCat33 likes this.
  3. Pavlovska Jovana

Pavlovska Jovana Активен член

Поради хормоните е мислам.
    Јас веќе влегувам во 36недела помалку почна чепот да ми паѓа почнуваат и болките и се радувам што ми се ближи пораѓајот и ми се плаче се ми е испомешано.
    Ама тоа е ке помине.

4. plava.90

plava.90 Истакнат член

Девојки дали некоја од вас се соочува со болки во колкови при лежење?? Незнам дали тој дел спаѓа баш во колкови, од позади но ниско веќе фаќа накај задникот. Јас ги имам една недела веќе а сум 23 та недела навечер кога спијам... Повеќе ги чувствувам како некој вид на грчеви, кога спијам на една страна и почнувам да чувствувам болка и се вртам на другата, е тек кога ќе се свртам боли уште појако, болката се шири низ цела нога, краткотрајна е како грч ама е неподнослива... Ни магнезиум ни ништо не ми помага.... Дали е нормално од тежината ама само 4кг сум поправена.

5. flower55555

flower55555 Популарен член

Знам дека е тешко ама мораш сила да собереш и да излезиш од дома. Шетај со децата, чисти нешто по дома, ќе смениш мисла поубаво ќе ти е. И јас ко ќе лежам се осеќам како без корисна, и ништо не ми се прај ама за инает станвам и се фаќам за нешто. Еве завчера мажот ми замина во странство, сега сме скроз сами со син ми, првиот ден се исплачив убо, вчера шетав дури се преморив, денес се фатив генералка ќе правам. Ако седам ќе мислам многу и ќе западнам скроз, вака мозокот го оптеретувам со друго нешто и полесно е. Не дека и мене ми е најсјајно, посебно навечер ко ќе си легниме сами, уште се будам на штрек го барам мажот ми, ама се борам некако самата со себе :sweat:

6. LittleObe1

LittleObe1 Активен член

Fala ti na odgovorot. Dali znaesh ako idam ponedelnik dali ke mozam da gi zemam ili ke treba da cekam sleden petok? I dali ima tocno vremenski period od koga do koga se zemaat rezultatite?

7. Ive13

Ive13 Популарен член

Еве сега маж ми ме моли да одиме малку на планина неколку дена на воздух само да излезам од дома. Немам никаква желба да излезам воопшто ама ми е жал за него и девојчињата ги затворив и нив во 4 ѕида заради мојава хаотична состојба.
    И не само кога лежам овие 5 месеци се чуствувам сварно безкорисна. Почнав 1 недела на работа ама повторно почна повраќање и еве сум пак дома на боледување. Никој нема корист од мене ни дома ни на работа ќе си пукнам заради тоа :@

WhiteCat33 likes this.
  8. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Probaj soberi sila da izlezis, ubavo ke ti dojde prosetka, a i sekako vikend e :)

9. flower55555

flower55555 Популарен член

Ооо да имам кај да одам одма ке појдам, овде сум скроз сама, моите се скроз на друг крај на исток, и не ми е баш лесно. Тие шо ги знам си имаат обврски се гледаме ама не многу често, плус шо немам уште положено ме кочи абе хаос. Ама за децата мора да се држиме, ајде собери сили, спремајте се и одете уживајте. Ке смениш мисли убо ќе ти дојди, значи психата е зафркната работа, ако се препуштиш на лошите мисли цело време ќе ти е лошо,мораш да се бориш и за себе, за децата па и за мажот ти :):hug:

10. warrior

warrior Истакнат член

Мене од тежината ми беше така иако шо викаш малце кила ама претиска бебе на кичма, колкови. Пробај со перница меѓу нозе да спиеш помага. Можеш и под стомак пешкир или ќебенце. И магнезиум тој период по 2 пиев по препорака од гинекологот. Исто исправена постура и движење низ текот на денот.

plava.90 likes this.
  11. Ive13

Ive13 Популарен член

Ќе станам сега да се спаковам иако нозете ми се враќаат назад ама морам да соберам сила во право си.
    Ти благодарам за сите зборови многу ми значат. Добро е што ве имам сите вас на форумов да си се тешиме плачиме жалиме охрабруваме итн:hug::hug::hug:

merriel0 and flower55555 like this.
  12. plava.90

plava.90 Истакнат член

Не лежам преку ден стојам испрсвена подпрена ако одмарам и секако надвор одам движам пешки

warrior likes this.
  13. behappy111

behappy111 Истакнат член

Незнам зошто и јас ќе одам на 3то мислење

14. behappy111

behappy111 Истакнат член

Ти благодарам ќе му спомнам за другите таблети што ги наведе , сеуште но спа и ферона не ми ги дава ама сигурно ќе почне по натака , ти благодарам малце ми олесна ќе лежам немам друга опција само здраво живо да го износам , дај боже колку тебе да издржам и јас . Поздрав што поскоро да се гушкате со малечкото

15. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Нормално е болки во прстите на рацете да осеќам? Сабајле станав прстите здрвени се зачудив скроз

16. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Може лошо си спиела, да имаш натиснато некој нерв. Раздвижи се и раздвижи раце и прсти.

17. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Фала ти, ти ги препорачувам др. Стомнароска и Котларова од Ремедика, експерти за скратено грло :D.

18. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Магнезиум, види карпален тунел да не е. Многу незгодно нешто

19. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Исто и јас, деснава дланка со денови не ја осеќам.

20. MarcyNA

MarcyNA Активен член

Ич да не се секираш. И моево на 28ма недела мереше со главче како за 30та, си викам како ли ќе го извадам вака ако продолжи :rofl: на 32ра недеала си беше веќе со нормални димензии :D

Bella.alleB likes this.