Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

@Mariangel i @flower30 добро ни дојдовте и со лесно да си ја истерате бременоста :hug::*
    Јас отеков многу во нозете мерив притисок 90 со 50 ми беше ако беше точен апаратот а секогаш ми е 90 со 60 ретко 110 со 70.Утре планирам да одам кај гинекологот за да бидам мирна.На вечер се шетам до вц и назад ми се чини на секои 5 мин ми се оди а како шо е притушно мене ми е уште повеќе и така :D:D:D

2. mama89

mama89 Истакнат член

Па шта сам ти рекла хехе за џабе пари за тестови и ти како мене јас 3купив хаха кога се две -две сеее бледа темна тоа е бебееее :* ајде идна мамичке со лесно без никакви тегоби да ти мине како и мене што ми беше и уживај :* :*

3. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Trudnicki kako vi e so zeskovo na rabota jas puknav plus denes nemavme ni voda mestoto kade rabota se naoga vo pustelija fabrikata e kako konzerva zesko pekol plus 6 saati nemozev vo wc da odam,ni race da izmijam ni da se oladam ni nisto puknav ,a ovie ni aber nemaat da recat bremenite da sedat doma da ne idat vo zeskoto,kako odat tie zakoni koga gi donesvat ili ovie vo vladava spijat ili se po odmori pa nema koj da go donesi vo sila

Pcelka94 likes this.
  4. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Abee site rekoa trudna si amaa ne mi se veruvashe deka epten beshe bleda linijataaa, duri sega mi se veruva.. na deneshnata slika izgleda kako bleda ama i ne beshe bash bledaa haha skokav od srekja.. Fala ti mnogu za se, i utre odam pravec na ginekolog pa da vidime shto prai bebush i do kade e :P :* :hug:

Стефани_5, Eli23 and mama89 like this.
  5. mama89

mama89 Истакнат член

Ооо душо јас имам мн пишувано за тоа ,ама нема жал нема правда нема закони...тоа е мора да издрѓиме ....јас немам ни колешка сама во игротека работам ...нема ни кој да ми помогне ни да ме смени ако недај боже лошо ми е ...знам се се жалам....ама со 30 до 50 деца од 1год до 11г не е лесно.,послужување.миење.бришење , чистење,метење,џогирање секојааа вечер сама и ќе заборавев играње и пеење со децата тоа плус амаа тоа е морам да издржам за бебчето ....а од газдата тортура психичка пукнав ...тоа е :* Господ да не чувс :*

6. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

A be samo neka recat bremenite da ne odat na rabota nema ni da me vidat koga ke my ja sprastam ni tie mene ni jas NIV

mama89 likes this.
  7. mama89

mama89 Истакнат член

Еее да работам во некоја фирма со повеќе вработени и ја би направила така но сега морам да траам и да рмбам :(

8. awl

awl Популарен член

Работам во фирма со 250 вработени, нит порано си одам нит подоцна идам. Не се ни осмелувам да прашам. Единствено ме прашуваат кога на породилно колегите, оди - доста се вариш, а дека некој се нуди да ми сработи - не. Пред да останам бремена - викав - ако е бремена не е болна, па и сега си го викам истото и некако ми олеснува. За Влада да донесе одлука за бремени дома да останат, најавата за температурата треба да е 39 степени 3 дена, но тоа нема да се случи зашто температура се мери на Зајчев рид, а не во градот, каде во 16:30 на сонце е над 40... Така што мешковци - само храбро и цврсто и замислете си дека е зима кога излегувате од работа у пеколот :)

mama89 and Eli23 like this.
  9. Eli23

Eli23 Форумски идол

Јас работам во администрација па никој не ми вика оди си порано ова или она. Со огромни отоци на нозете седев на работа до крај и уште седам. Среќа што седам, не ми е работата со движење по ова горештиниве. Човек ко ќе ме види во нозете паника да го фати. Сите ми солат памет да не јадам солено ( а јас не јадам преку мера солено ) и толку, за 5 мин заборавиле на тебе.
    Пак ќе речам, не е бремена жена за на работа, особено во поодминати месеци.
    Се боли, неможеш да дишеш на жешково не па да работиш.

10. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Добро утро мешиња! Крвната слика овој месец ми е со мало опаѓање на хемоглобинот од 130 на 119. Ми даде матичниот хеферол. Го читам упатството во тие лекови што не треба да се мешаат пишува и цинк, а во премама има. Како да се организирам покрај магнезиумот и премамата кое кога е најдобро во денот да го пијам? И ми рече не секој ден, на 2 дена само. Свекрва ми пак ми направила цвекло со лимон сок, многу убаво мириса сакам да пијам и од него, ама па многу да не ми е?
    Како сте вие денес?? Изгледа ќе биде пеколно жешко и овој ден уффф:whew:

Pcelka94 and Eli23 like this.
  11. Eli23

Eli23 Форумски идол

Од сокот немаш штета. Барем така мислам. Сум пиела количински доста сок од цвекло. Ама за апчињата незнам што совет да ти дадам.
    А пеколов веќе не се издржуе :sweat: само се мислам како да му ја здувнам дома од работа :lol:

kristina.k likes this.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Jas piev svezo ceden od cveklo i dodavav limon zatoa sto kako zemja da pijam mi bese hahaha :D inaku 119 e nizok hemoglobin? Mene 90 mi bese pri krajot so pienje na 300 preparati za zelezo i hemoglobin (facepalm)

<3 pleza4e <3 and kristina.k like this.
  13. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Па пиј мамавит на утρо а хефеρол навечеρ и онаκа тежоκ е тој на жештиниве а соκ пиј си κолκу саκаш, железото κое е во цвеκлото од ρастително потеκло ти се апсоρбиρа и κоρидти само за дневните потρеби а тоа од хефеρолот ти оди во ρезеρвите, таκа читав κога ми пиеја децата сиρуп а саκав пρиρодно да им зголемам па на бет таκцо инфо најдов. И супеρ аκо го поднесуцаш јас мн повρаќав од него

<3 pleza4e <3 and kristina.k like this.
  14. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@mariz и јас му реков не е многу низок па ајде на 2 дена рече за секој случај.

Bubale прв пат денес ќе пијам ќе видиме како ќе ги поднесувам, знам дека многу не ги поднесуваат. Инаку не знам името како да ти го означам со срцињата ххехее.
    Фала за одговорите. :*

♡BuBaLe♡ likes this.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Da da pazi si se, mene drasticno mi padna bidejki ne piev prvo nisto za zelezoto, posle poragjaj bev katastrofa se onesvestuvav, nemozev od krevet da stanam so zelezo 3 i hemoglobin 90... Zimaat bebusive se :P Dobar doktor imas znaci, mojana bas ne se zamarase za nisto i zatoa uste se macam so anemijava...a dojam, ama katastrofa sum :/ Pazete si se kje vi treba mnogu sila.. :*

sonja87, kristina.k and Eli23 like this.
  16. mama89

mama89 Истакнат член

Денес и утрее сум слободна јеееед :D И знаеш сепак зависи од колеги какви имаш ...јас за жал немам колеги сама сум ,но кога работев во ресторан имав и мн беа коректни и фини кон мене не ми даваа едно столче да поместам а не бев трудна а сега да бев таму ќе ме гледаа како царица ...а тука и сокови пакети кревам и играчки тешки и се :( но уште 2 месецаа

Eli23, ♡BuBaLe♡ and <3 pleza4e <3 like this.
  17. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

На сабајле пиј ги овие за железо (во комбинација во витамин Ц), а попладне премама. Магнезиумот се пие 1-2 на ден. Е сега, на почетокот јас пиев Магнесол (шумливи таблети) и на нив беше нагласено дека треба да има минимум 3 часа разлика меѓу неговото консумирање и консумирањето на препарати за железо. На овие магнезиум што сега ги користам (таблетите од Natural Wealth и ќесичките од Фарманова) не е нагласено ова, но јас сепак го почитувам и се гледам да има разлика :).

kristina.k likes this.
  18. Eli23

Eli23 Форумски идол

И јас имам впечаток дека мн мн не се замара ( за истата праиме муабет ). Магнезиум почнав у 5 месец дури, а имав грчеви де. Се ме забораваше. Сеа почнав да и трубам ова треба она треба.
    Мене ми вети боледување :( и еве месец дена како поминаа уште чекам хаха.
    А не ми се менува матичен гинеколог па на секое...

19. mariz

mariz Форумски идол

Pa za Nadica ako pravime mubet... Da :D jas se sama i kazuvav, namaleno mi e zelezoto treba da pijam nesto i ona takva aaaa Da treba (facepalm) od sto ima guzvi i rabota, samo brza brza i nisto ne postignuva... Jas 2, 3 pati na privatno bev od sto me iznervira... Baska mi kaza deka bebeto mi e 3000-3500, jas 4400g rodiv hahaha

Eli23 likes this.
  20. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Јас прво за крвта пиев ферсан форте, но место да ми се зголемува мене ми опаѓаше. Последен пат ми беше 106 па матичната ми ги препиша хеферол во комбинација со витамин ц, таа ми рече да ги пијам по јадење, а во аптека ми рекоа пред јадење обавезно, што е правилно незнам. На следна контрола баш ќе видам има ли подобрување.

Kiflicka05 likes this.