Мислам дека до 12, ама ако испитуваш и кумбс препорачливо е да не си јадена. Мене лично кумбсовиот ми е негатив ама имам антитела и ме следат секој месец и ми имаат кажано да сум гладна така да одам наутро.
Зошто на гладно? Јас правев и прошлата бременост и сега кумбсов, и тогаш и сега јадена бев. Се испитуваат антитела. Обично се оди гладен на анализи за испитувања во кои храната би имала удел за различен резултат, шеќер, холестерол, триглицериди. Никој не ми кажал до сега гладна да сум за хемостаза и кумбсов, затоа ме зачуди. @marama јас кога бев пред 2 недели, ми рекоа дека до 20 за 3 работата. Само да знаеш дека од 11 до 11 30 им е оауза, да не идеш.
Па незнам зошто точно. Мене ми бараат од клиника секој месец да го следам кумбсот. Имам некои антитела. Јас сум АБ -, дечко ми АБ +. Матичната ми кажа за основен кумбс нема врска дали си јадена, но за ова испитување глеј да не си јадена. Ретки сме со оваа комбинација на овие крвни групи. Кујзнае. It's for science
Здраво на сите трудници, Имам ќерка 14 месеци,но пред 4 дена ми доцнеше циклусот и направив испитување преку крв и се увиде дека сум повторно бремена.. Многу емоции ми се измешани незнам зошто..на моменти сум среќна на моменти си мислам како се издржам до крај со толку мало дете…
Јас имам 24години т.е сега 31мај пунам 24год имам керка од 4год другата сега 7мај прави 2год јас сум бремена у април ми е терминот башка на се тоа живееме во Германија тука немаме никого немам помош од никого.... Се ке си биде само вољата е битна уживај си радувај се ти посакувам се најубаво. Со среќа нека ти е. Добредојде
Исто се осеќав и јас, малата е 12 месеци, а моментално сум 3 месец трудна. Почнав да си се радувам, ќе биде тешко, ама и весело
Да ве прашам, дали само мене ми е ужасно ладно цело време? Дома климата е на 27, како грозница да имам на моменти. Откако останав трудна вака ми е ладно, претпоставувам дека е од хормоните, мерев и температура неделиве, 37 покажува.
Јас те сфаќам мајка скроз. Мојата е 15 месеци и не се осеќам спремна за второ. Почнавме да планираме второ некако од притисок ајде дури е малава мала заедно да ги пораснеме а реалноста е дека не сум спремна. Другачие замислував. Сакам прво малава да ја пораснам малку да и посветам внимание па после 3та,4та год второ. Ама ајде тоа е што е. Како сака господ така ќе е.
Жено сите чувствува валидни ти се. Ама пак не се обвинувај толку многу дека си бескорисна, дај си малку издишка, па живот создаваш, биди бескорисна некој месец ,пак земјата ќе се врти , чудо големо, јас пишав пред некој месец детево многу го сакам ама бременоста ич, едвај чекам недела,две да се олеснам буквално, плачам секоја вечер, кога за глупости,кога вистина нешто тешко ме совладало, ама после тоа на нозе, рикам ,рикам и ајт нов ден, ако хормоните кај тебе ја нагласија таа емоционална состојба и повеќе од 3, 4 недели немаш волја за излегување од дома зборни те молам со психолог.
Јас кога ми е тешко, наоѓам начин да се утешам со тоа дека има полошо и од моето Не се споредува никогаш, ама еве чисто.. колку што ти е голема ќерката , толку на другарка ми и се разлика првото и второто. Само позитива, воља и живци. Другото ќе се нареди со лесно
Јас нејќев да ми се многу мала разлика а нејкев ни многу голема. Ко наполни 3 години син ми се осетив спремна за второ, ама еве дури после година ипол дури сега забременив и разлика ќе се 5години. Не е многу голема разлика, ама сакав порано оти баш му е досадно на син ми, со него ќе има занимација, дали ќее се караат или ќе си играат не битно, битно ќе си има другарче. Така да радувај се ќе си растат заедно, а бременоста се случува кога ќе треба не баш ние ко ќе сакаме
Душо моја не да не ја сакам бременоста ја мразам то толку многу ми е тешко а каде е јули да се породам леле уште 1 година ми се чини. Моментално сме на планина неколку дена на воздух. Вчера дојдовме мирно е убаво Се надевам ќе се приберам малку овие хормони дивеат страшно нешто
Drzavna mi rekoja deka moze da dojde do golemo krvarenje bidejki 1 strana od vaginata mi bese mn potecena duri i crna od venite, uzas za gledanje, ama Cair mi rekoja ne be nema sansa pricina za carski zato mi rekoja ima doktori znaat sto pravat taka da ne se sekiraj. Barem za mene ne bese pricina.