По твоето напишано сватив дека од штип ке ми дадат само 2 недели... и после отварам породилно...а матичнио како што го сватив вика ке ти дадат 30 дена со мислење од специјалист само продолжуваш обично боловање..... т.с цел април .. и мај веќе породилно мора да отвориш без разлика кога се породиш.. бебе ке оставиш на 8 месеци место 9
Матичен 15 ден, специјалист 15 дена, тоа ти е месец. Кога ти е термин? 45 дена пред термин породилно по дифолт.
29 мај... јас па разбрав демек ако си на патолошка ти отвпрат 45 дена пред термин.. иначе продужат ми боловање 30 дена... офф не ми се јасни овие раб очигледнп не ми замерувај те молам... ме збуни оти матичнио така се изјасни тие пд там ке ти дадат 30 дена.. и веќе мај породилно ќе отвориме без разлика кога се породиш... изгледа тррба пак да му се јавам утре
Девојки вие што го осеќавте бебето како ве клоца баш одвнатре на вагината, на усните... Што се случи? Многу ми е чудно и неугодно...
Според крвна слика ништо не ми даде матичната, само Пантенол пастили и толку. Си правам инхалации со физиолошки ама џабе. Предосадна кашлица имам, стомачни направив од кашлање
И мене така ме клоца како одвнатре во вагина, засега се беше во ред понатаму ќе видиме на следен преглед
Матичен мене првиов пат ми даде 15дена, а после со извештај од специјалист ми продолжија од Букурешт скоро 1 месец. Втор пат кога се носи од специјалист, продолжуваат само 2 недели. Убаво ти рекол матичниот, 15 од него, после уште околу месец од Букурешт. Па после тоа веќе нема да мора да продолжиш, ќе отвараш породилно..
Прашај пак убаво и за плаќањето. Дека 1м те плаќаат од работа, а се што е над 30 дена веќе ќе треба да се доисплати од фонд.
posle pola april ke e pod fond така се изјасни и мојот матичен.... Мен ми е проб сега ако не дадат 30 дена ако дадат само 2 нед и посче ке се чешам ха ха
Може гинеколог да отвори, па кога ќе затвори.. нареден ден да ти отвори општиот. Или обратно. Прво општиот да ти отвори (2 недели со крвна слика даваат.. ќе пише вироза нешто), па после гинекологот.
Два дена глава страшно ме боли, не пијам ништо ама не се издржува веќе. Да се напијам парацетамол ќе помогне ли?
Сега стартувам со 2 од гинеколог.. дп 31 март.. после одам на специјалист штип.. и еве да речеме ми дадат 15 дена само.. остануват ми уште 15 дур влезам 9ти.. е тука можам ли од општ ?
Можеш и од твојот општ матичен, после можеш уште две од педијатарот на првото детенце и таман ќе ти останат уште две недели до термин и нема да отвораш толку рано породилно. А може и во меѓувреме да се породиш па ќе си отвориш на ден на пораѓај породилно.
Пробај Wick's намачкај се опушта главоболка, немора оригиналниот, јас имам купено од Зегин грчки Medi Vix за 126 денари и помага. Парацетамол е игра на лото, мене воопшто не ми помагал никогаш па не ни го пијам.
Ништо не се случи Си клоца ,неудобно на седење ,ама нема што да се прави... Моево клоца одвантре на вагина, па ќе се префрли во желудик ,под ребра... секаде Тоа е ќе се издржи