Мене на ГАК ми бараа документ за која крвна група сум, така да подобро среди го тоа пред да отидеш да раѓаш.
за 26+3 дена до која граница треба да бидат ддимерите? јас си проверив и си симнав резултати од мое здравје, гледам пишува 0-500 а јас имам 885,5 Во прилог и резултати, пишав на докторката ама додека ја чекам..
Мислам дека за во второ тромесечие ти се добри.. Јас се на Google си проверувам, на англиски.. normal range d-dimer in pregnancy пиши. Има граници за секое тромесечие.. Дали упат од гинеколог зимате за димери или може и од општ матичен?
1500 е втор триместар ама па ние сме уште малце трет, така да се толерираат и повисоки. Супер ти се резултатите
Dobri ti se, do 1500 e vtor trimester. Mene taa nedela.mi bea 2600 i Jani ne mi dade kleksani a maticnata i na gak mi kazaa da primam 14 dena
И така ја започнавте темава за д-димери и хемостаза сакав да ве прашам дали мора да имам индикации за да проверам или може и без нив да си побарам испитување?
Zdravo denes bev na pregled 35 plus 2 dena, pogolemo bebe, doktorot mi kaza nehomogena postelka i mnogu lakuni i nisto povekje ne mi objasni malku mi ostana na misla, dali imala nekoja iskustvo ? Inaku cela bremenost sum so inekcii. Na posledniot bris mi iskoci deka imam enterokoka vaginalno , pa da prasam nekoja dali se porodila prirodno so taa bakterija ? Fala
Можиш ако сакаш да си провериш, јас во првата бременост само еднаш на почетокот проверив и до крај ич, немаше потреба и не испитував, сега заради клексаните одам на неколку месеци. Ама пак мислам ако не те пушти гинеколог зошто ти е боцкање плус, ако има потреба тие ќе видат, намалени протоци, бебе не се развива или сл.
Mene maticnata mi vikase deka nema indikavii za proverka na hemostaza i ddmeri posto protokot do bebeto bil vo red, bebeto si odgovaralo na nedelata i plodovata voda bila vo red ama jas sakav da gi ispitam i od opst maticen zedov upat. Izlegoa visoki ddmerite i maticnata i na gak mi kazaa kleksani 14 dena pa proverka. Spored mene kleksani ne treba posto e so vo red so bebeto, si napreduva, tuku za mene da ne mi se napravi zgrutcuvanje na krvta... taka da moze da ispitas da si raat deka e se vo red
Димерите можат и на тебе и на бебе да направат проблем. Кај бебе се проверуваат протоци, постелка. Ако се е ок со бебе, останува за себе да провериш. Јас конкретно имам индикации, татко ми има тромбоза. Зашто знам што се може да се случи од тромб и до сега 2 пати сме имале дешавки со него, не би се оставила непроверена. Може да немаш никакви симптоми, димерите да се плафон. Не дај боже ппраѓај, напон, се се дешава.
Zdravo devojki Pred malku imav bolki vo stomakot kako za odenje vo toalet , ama bukvalno niz cel stomak Sega mi se smirija ama mi ostanaa vo misla 20 nedela sum
Zdravo devojki nova sum na forumov pregledav imashe sekakva temaa no nema nikakva tema za bebe devojche i bebe momche ... kakvi simptomi imate... ke dadam primer Jas koga bev so prvoto masko povrativ samo ednash posle nemav nikakov problem jadev sekakva hrana najvekje jadev soleno nozete mi bea poduvani liceto mi beshe so sitni mozolchinja .... a koga bev bremena so devojche povrakjav mnoguu jadev kiselo i blago nemozev da jadam mnogu meso piev mnoooguu lesno gazirana voda imav chisto lice no mrsna koza i mrsna kosa i bremenosta mi beshe poteshka i shto e normalno imav nenormalna kiselina od 5 ti mesec no neznam do 9 ti shtoo mi be snaslo se rodivme pred vreme i toa bash i sega mi e angel chuvar moj znam deka ne se isti site bremenosti... imav zelba za devojche premnogu gospod mi ja dade no ne trebashe da mi ja zede ... sega nekogas mi dojde takva misla dali koga pak bi ostanala bremena bi imala pak devojche