Дали некоја има искуство со природно породување после ласерска корекција на диоптрија? Јас правев корекција во 2019 од -5. Сега носам -1 и секако дека ќе одам на консултација кај очен лекар, само ме интересира дали имате добиено совет директно за царски да се спремате?
Toa mi traese 5 min i tolku , sega se e ok Mislam d3ka mi bea grcevi i bolkata beshe za odenje vo toalet
Јас сум со диоптер -5, и баш сакав да одам да видам што ќе ми кажат. Искуство на блиска пријателка, голем диоптер исто ко мене, направена ласерска и по два природни пораѓаи голема штета и се случи, неколку операции прави до сега за да си го сочува видот. Ризик ти е голем но сепак распрашај се.
Скроз вон темава. Како да се логирам на мое здравје. Симнав апликација, ама незнам како ми е тоа за УЈП. Направив уште еден акаунт на апликацијата мое здравје, ама неможам да гледам ништо, ми дава без врска нешто таму.
Zdravo na site. Dali mesec ipol posle transfer bi mozela da patuvam so avion, bidejki ke bide so zamrznat embrion i rana bremenost, dali e rizicno za bebeto samoto letanje ili pominuvanjeto preku skenerot? Se raboti za svadba na sestra mi, inaku ne bi letala za nisto drugo.
Voobicaeno na tie sto ostanale bremeni so invitro im se preporacuva miruvanje, osobeno prvi tri meseci. A i na drugi trudnici, bidejki toj e period koga plodot se taka kazano zacvrstuva, ozivuva, se oformuva. Pred se ti posakuvam od se srce da bide uspesen transferot, pa vo konsultacija so dr. sto ti ja vodi cela postapka konsultacija.
Луѓенца јас се породив. Ни дојде на свет синко. На сите други ви посакувам брз и лесен пораѓај и бременост.
Можеш исто какоо и на УЈП да се логираш, па ќе ставиш пин кога ќе ти побара да се логираш и на крај таму ќе отвориш лабораторски и таму ти се резултатите , ќе си разгледаш и во архива делот
Mora preku ujp mejlot. Jas ja koristam aplikacijata super sredena e, ima evidencija za site zakazani i prethodni pregledi i rezultati. Mora da go najdes toj mejl ili prasaj vo ujp spored maticen
Мајјки за почеток се што е потребно од гардероба за бебе до креветче и количка када ? Може ли некој дами напише се од прилика што е најпотребно да купам да не земам безвезе работи .
Јас сум со инвитро и никој, никогаш не ми кажал да мирувам. Баш напротив, ивф докторот ме караше зошто слабо сум пешачела, јас зошто одев и на работа, после работа се штедев и повеќе си одмарав и тој и за тоа ми викаше, тоа на работа не ти се важи за активност, обавезно навечер прошетка од 40тина минути. Да, до бременост со помош на инвитро дошло на многу потежок начин отколку природна бременост, ама понатаму бременоста сама по себе не е ризична, ризици постојат како и кај секоја друга бременост.
Секоја трудница треба да пешачи,ама не се сите и исти. Има трудници на кои им е забрането, деугарка со инвитро чаша вода не стануваше да зима. Затоа и реков, консултација со доктор што ја води, бидејќи тој ќе и даде најдобар совет за нејзината ситуација.