Мене мојот д-р ми рече да ги пијам пред јадење, а во аптека ми нагласија дека препаратите за железо се пијат наутро на гладно за подобра апсорпција на железото. Е сега има девојки кои не можат да ги поднесат... И мене првите неколку пати ми беше тешко и лошо, ама со многу лимон се навикнав
Бебуле и јас се чудам како со срценцава да те тагнам кога сакам???инаку сликичката ти е законн тоа си ти нели со твоите дечиња ?
Мене матичната ми даде хеферол за да престане да ми паѓа железото, инаку не ми е ниско - 10,1. На пороѓај здраво паѓа, така да добро е да има резерва. Мојата матична па обрнува многу големо внимание на железо, хемоглобин и хематокрит. Не се замара со леукоцити колку со овие три фактори! Искрено, по пороѓај со царски со ќерка ми, јас имав 11 железо! Се крстеа во Чаир.
Да, за неа. Памтам за бебчето дека така ти рекле, ама тогаш не знаев дека си кај неа. Премногу е натрупана, и јас исто и викам дали да пијам ова дали она. Ми лечеше и една бактерија од брисевите, после 7 дена терапија ниту ми провери пак брисеви ниту ми продолжи терапија. Се мислев дали имам потреба да појдам приватно кај друг гинеколог онака чисто на едно ехо. ???
Dobar den i od nas kako ste mi jas se osekam kako voz da me pregazil , samo mi se leze i nisto ne mi se raboti a denes mi se najavija gosti treba da srabotam nesto se citkame
Neznam i ja za brisevite zosto tolku rano,a mojava doktorka e na odmor,ovaa doktorka mi e pisana maticna samo za recepti...ke se javam od ponedelnik ako e vratena od odmor da se konsultiram i so nea...
@♡BuBaLe♡ јас си имамна мојава тастатура на симболи ♡и такаи си се запишав, па шознам.. не е битно, само бубале пишете ќе се видам, тука сум јас нонстоп асликата ваш ко да сум јас, буквално супермајка со едбо девојче кое е само во фустани нон стоп и едно мангупче кое буквално ми скока онака по цело време хехе, е самп ко ја ставив уште ги немав двете цртки за ова во мешево, па ќе цидам со упте едно ушка за брзо.. и само сум плавушка, иначе рачунај јас
Jas imav ureaplazma (sto ne e bas ubava bakterija vo bremenost) i mi dade terapija i toa jas ja zamoliv da mi napravi komplet brisevi zatoa sto ona 2, 3 pati sto i se pozaliv za cesanje dole mi dade terapija za kandida bez da me proveri (bidejki vekje ednas imav kandida)... i si otidov na privaten ginekolog koj mislam deka me spasi (strasno bese sto mi izvadi od dole so gaza..), pa si bev samo kaj nea da mi prepise terapija za ureaplazmata (deka antibiotik bese, a ona maticna) i posle si bev pak na privatno da vidam dali sum ja izlecila, plativ brisevi komplet mn skapo... :/
Мамички добар ден и од мене,јас одкога станав многу мочкам само сто ке се вратам од вц ни 5 мин пак ми се мочка 14+5 сум нормално лие ова во овој период?пред две недели правев уринокултура немаше ништо.
i jas gi kupiv na natural po preporaka od doktorot stogo da bidat tableti ,a ne sumlivi magnezium i ovie 2 dena uzasno me boli zelundikot-kako da mi gori, pred toa ne mi bese nisto,sto znaci od magneziumot mi e, ti kakvo iskustvo imas
Нормално најнормално и допрва ќе биде уште повеќе, па и на жештиниве сигурно пиешповеќе и јадеш водлеста храна, а меурот е секој ден помал и помал.... и јас сум иста, а ноќе станувам,одам до фрижидер и јадам карпуз..па трчај пак и пак и пак.. вчера дури и на болница завршив од шо можда сум се подмочала ама ицел ден ко подмочана сум слатки маки наши
Mene izgleda sega mi pocnuvaat simptomite za bremenost ,mi se spie nemozam oci da otvoram(a sramota sinoka si legnav vo 22h.).A na rabota sum sama nema so koj muabet da napravam i uste poveke mi se spie ,i nisto ne mi se jade,samo voda pijam ...ama ako se ke se izdrzi za bebence
Jas denes bev na ginekolog i ne sakaa denes da me primat a zhiv chovek nemashe, so termini bilo pa za na 21 vo vtornik mi zakazhaa.. i okolu 100 evra mi rekoa a mozhe i povekje taa sestrata mi vika podobro koga ke si odish doma da prodolzhish so pregledi oti mn e skapo privatno tuka, ama sepak sakam da znam na shto sum dali smeam odnosi da imam, da ne mi e zabraneta nekoja hrana, da ne ima bilo kakov problem.. i taka
И јас како тебе се мислев што да правам мојата матична е прилично стара и ми изгледа како да не се замара многу, ехо прегледот трае минута до две. Ке ми каже кои испитувања се следни и по некој збор и толку, ми вика прашај што те интересира, божем јас сто пати сум била бремена до сега па знам. Е заради тоа отидов на приватно и докторката ме гледаше пола саат и ми изнакажа работи што матичнава никад не ми ги спомнала, дека имам кратко грло на матката што е ризично и ред други работи и дека треба многу да одмарам. Јас мислам да си одиш на приватно, зошто за таа Надица (ако е од ординација Мама) имам слушано многу неубави работи, основни работи на пациентите не им ги приметувала.
Pa dobro sea ke moras da se strpis do vtornik(a znam deka toa tesko e) ama pa togas barem i ubavo ke se gleda na eho ili ako mozes barem preku krv proveri si . mene doktorkava kaj so bev mi rece sega odnosi da nemam,samo da pijam folna i Magnezium(deka imam grcevi i me boli stomakot),a za hrana nisto ne mi rece-ama od tuka so citam treba mnogu ovosje i zelencuk,alkohol i cigari ne !! I da ne krevas tesko
Првата третина од претпазливост не се препорачуваат односи, но нели одлуката си е индивидуална доколку ти немаш проблеми и болки. Доколку се решиш за истото најдобро да почнете со користење кондоми. Забрането е сурово месо(сланина на пр.), сурова риба(суши на пр.), јајца само добро сварени или пржени(тирамису и сл. каде јајцето не е преработено е забрането), овошје и зеленчук секогаш добро измиени. После користење на даската и ножот за сечење месо секогаш добро миење поради опасност од преносливост на бактерии. Сирење и кажкавал само од пастеризирано млеко(особено за кашкавалот ова важи). Доколку имате мачка обврската за чистење на нејзиниот нужник да ја презеде партнерот. Чаеви со овошните си на сигурна страна, останатите се за арзлични фази од бременост. Вкупната количина на кофеин во текот на денот да не е повеќе од 2-3 кафиња или мали кока коли.