Ви благодарам. @Bella.alleB Некоја добра апликација да ми препорачаш? @Tea SK па пратив слика од тестот на гинекологот и ми рече понед да одам. Ако не да презакажам.
И јас бев на гинеколог во 4недела и некој ден и се гледаше сакус со што ми ја потврдија бременоста. Иначе јас ја користам pregnancy+
Вагинално ме гледаше до кај 8 ма недела, после скринигот абдоменално ми го правеа на Гак. И тоа на почетокот баш често идев на прегледи. Сега на месец ми ги закажува. Апликација ми е таа период календар, каде што водев евиденција за циклус и не е лоша. Една недела наназад само си бројам.
Не штети толкава доза. Јас пијам 4пати дневно редовна терапија секој ден и искрено така посигурно се чувстввувам, а докторот ми кажа доколку со оваа терапија сеуште е висок дека ќе ми даде поголема доза. Така да не се грижи, важно притисокот да е регулиран.
I jas bev ista so AST i ALT i doktorkata internist kade sto odam mi rece da otfrlam blago, przena hrana i bel leb, poveke ovosje i zelencuk...taka pravev i za 2 nedeli vo normala mi bea
И мене ми се качува, ама не пијам редовно метилдопа, само ако е над 140/85. Ја до пороѓај имав 190/100, помина и тоа, не се секирај, и висок да е, ако нема белковини и тие чуда во урина, немаш гајле. Да не ти се навикне организмот на нив за не толку висок притисок, после на повисок нема да делува 1,2 ќе мора повеќе, а не чини, затоа Пробај со исхрана без многу сол, благо, туршии, зелки кисели, корнишони, со бедоксин евентуално, свеж воздух, многу течности, не супа и газирано Иначе најтешкото тек доаѓа од 20 недела, за притисокот зборам и се повеќе и повеќе кај тие што мака мачат со тоа
Мене со 2ипол недели пиење од нормални ми ги качи на толку високи консултирај се сепак со интернист мене тогаш гинекологот ми кажа што да испитам и што да направам не бев на интернист.
Мојот притисок испод 140/97 скоро па никогаш не ми е бил. Близначка бременоат сега за сега се во ред. Никакви проблеми немам се е уредно. Матичната ми кажа тоа е во ред нормален е .
Jas pocnav na kraj na 8mi da kupuvam. Mi bese Shube prethodno a I nemas potreba. Se kupivme vo rok od Edna Nedela. Imas vreme. Uzuvaj na bremenosta ne se zamaraj so kupuvanje use Sega.
Да ве прашам Првата бременост имав многууу мачнини оваа некако само тешко ама ништо ни да ми се лоши ни ништо, дури и чудно ми е 6 н сум нормално е да немаш или ?
Може ќе почнат за некоја недела, а може и воопшто нема. И јас сум со второ бремена и ми е скрос секој аспект од бременоста различен од првата. Да се чудиш дури, ама не е за чудење нормално е хаха.
Нормално е. Мене негде после 6+ некој ден ми почна гадење. Некои 10 дена траеше и толку. Има некои работи што уште неможам да ги поднесам , ама и тоа е нормално. Знае да ми се згади понекогаш ама тоа ми е од малце прејадување мислам дека. Има трудници кои до крај имаат гадење и повраќање, некои воопшто немаат ниту еден симптом на бременост освен меше. @Skyler да се пријави како е?