Која недела си? Ќе ти дојде апетит, ич не се секирај. На почеток ми вика др. јади повеќе месо, протеинска храна, а мене уста не ми се отвараше. Затоа сега си јадам убаво.
21+4... На почетокот ми се лошеше од глад и првиот месец качив 6кг. Од тогаш до 4ти намалив 8кг. И сеа гледам сум 7 кила здебелена за два месеци ама апетит-имам денови кај што воопшто немам... Среќа пренаталниве што ги пијам...
Јас сум 23 недела и многу слабо апетит имам т.е некако исто ми е како пред да останам бремена, на пример јадам два пати во денот сабајле доручек и ручек ретко имам потреба за вечера и некогаш јадам од што морам онака за бебето жал ми е си мислам нема да напредува нема доволно и на пример ќе изедам едно јајце две варени ради реда да внесам плус протеин без леб колку да има нешто плус Сите ми викаат освен меше што имам никаде не сум поправена ниту пак во лицето или рацете..
Aj da prasam tuka poaktivna e grupata Za trabsportno krevetce kolkava visina na dusek da kupam? Vo enci menci edna prodavacka mi rece nisko 5cm da e za da ne padnelo bebeto, da ne se prevrtelo. Jas mislev barem 8 ili 10cm da kupam posto planiram da go koristam krevetceto sekoj den, ne samo za patuvanje
Јас пак сум многуу поправена неможам да се гледам во огледало имав многу убаво тело до пред неколку месеци сега сум за никаде ништо од гардеробата не ме бере... само сакам да се ставам на диета и да ослабам да се вратам како што бев ова вака не бива вчера бев излезена ма забава и сите во локалот средени убаво изгледаат јас како ваљак почнаа солзи да ми идат самодовербата ми е 0. Сакам на диета ама до Јуни дур се породам неможам не знам што да правам многу ми е тешко психички..Честито на оние што не се воопшто поправени...
Здраво девојки нова сум во темата 11-та недела сум и сакам да прашам дали има некој искуство со вагинален ицедок како вода. Брисеви чисти, мокрача во ред . Некако се плашам да не е плодовата вода . Ставам вагинални Утрогестан 2×1, а имам и хематом од кој имав краварење а сега сеуште имам по малку кафено на бришење.
Јас имам таков изцедок како вода и како бело млечно цело време од старт еве 23 недела сум, како што знам ако нема мирис и чешање нормално е
Ич не се потресувај. Јас цел живот сум згодна, со првото се поправив 22 кила. Ко кит бев, фацата бумбар. После 3 месеци од пораѓај бев минус 25 кила. Си се враќаш во нормала не се замарај. Со ова сум само стомак и гради имам ама и да се здебелам пак исто не се замарам, знам ќе ги симнам одма.
И јас имам таков исцедок, особено сабајле кога ќе станам после 2,3ч од утрогестанот што го ставам сабајлето. Буквално водичка околу и плус бели парченца во средина од утрогестанот...
И јас сум 8ми од 55 сега сум 73кг и испукав во бутовите, буквално се тркалам не одам ама не си зимам толку на срце само се надевам дека после пораѓај нема да сум истурена и ќе ослабам лесно. Сега фокусот ми е бебето да ми е ок, па со диети ќе се средиме.
Апетит сеуште немам 33+1 сум таква сум од почеток имам близначка бременост но бебиња напреднуваат почнав со 73кг сега сум 87,2кг докторката вика се е супер во ред. Поправена само во стомак. Ноги раце чепкалка за заби и да носот ми е бабура отечен ружен и цела сум исфрлена со бруски по лице . Флеки на некои места кожата ми е потемнета дури ми е срам.
Здраво, ве молам за мислење. Бев сега на гинеколог и ми рече рано е, само задебелен ендометриум виде и лигавица добра. Се договоривме во четврток пак да одам. Последен циклус на 16ти февруари. Денес 19ти ден по инсеминација. Направив тест сега. Дали цртава треба потемна или вака треба?
Зошто ги фрлате парите на домашни тестови? Направи бхцг преку крв, ако е над 1500 ќе се види нешто на ехо, срцева акција ќе има над 15000.
Ова ти е мн добра втора линија. Мојата беше иста ваква, еве утре почнувам 15 та недела. Дај те молам ако си во можност да си смениш негативниов гинеколог.
Тие брисеви што се земаат 34 недела не се исти со тие што беа на почетокот нели ? 31 почнувам недела и поради онекнато грло прва брененоат вика дојди наредна среда да земеме брисеви тие што ги зинавме првите а тие што си се редовно 34 тпгаш пак ке дојдиш...некако шубе ми е да ме птвора , чепка т.с прашањето ми е дали на друг има земано толку касно пак брисеви