Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Што потемна од оваа, вришти бебее, честитки :inlove:

На Martka, Ena05 и snowwhite.24 им се допаѓа ова.
  2. ANITA.sk123

ANITA.sk123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    32
    Zdravo da ve prasam 37ma nedela sum poslednive dva dena na momenti kako da mi podistekuva nekoja tecnost vo minimalni kolicini i neosetno? Sto moze da e ? Dali e od pritisokot sto go pravi bebeto ili moze da e vodenjak ili slicno? Vo sreda sum na pregled bozem da ne brzam ama strav mi e da ne treba da odam vo bolnica a bolki nemam :sweat:

3. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    1.564
    34ta,35ta nedela se zemaat brisevi za streptokoka. Vo 12ta se drugi brisevi

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.901
    Допаѓања:
    77.428
    Мене со второто ми напукна малку водењакот високо и ми истекуваше, ама не во минимални количини туку баш се мокрев и преку пантолони кругче од време на време. И баш е така, како неосетно мокрење. Прво не бев сигурна дека е водењакот, ама тазе депилирана влакна доле немав... а на влошката што ја ставав (од оние ставав медицинските памучни) имаше тенки светло кафени влакненца :lol: Ваљда од бебе беа... никој тогаш не ми потврди :rofl: Отидов тогаш во Ремедика и со тест некој потврдија дека е плодова...

5. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Знам ама он сака да ми ги земе уште еднас истите тие што ми ги зема во 12 ден...

6. Trinity9

Trinity9 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2023
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    119
    Се земаат три бриса, од вагина, од цервикс и за ГБС. Минатата недела мене ми земаа. Мора да се провери некоја бактерија или габичка да не има да се знае за пороѓај, во случај да треба да се третира. Не е пријатно, ама процедура е колку што знам.

7. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Нормално знам 12 нед ( микоплазма, цервикс, вагина) посче 34 нед стрептокока ...
    Е сега прибидеќи прва бременост се отворив порано и докторот сумља имало е некоја инфекција ..вика сега е добро да повториме упре еднаш истите брисеви тие првите па 34та нед регуларно

8. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.210
    Допаѓања:
    667
    Правев два пати, ама рано беше направена. Ќе почекам до четврток за преглед.
    @BellaBibi таму правев инсеминација и затоа таму прв преглед отидов. Можеби ќе одам кај матичната на ехо, таа дури ми честиташе кога го виде тестот и бетата, само беше рано да ме прегледа. :inlove:

На merriel0 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.832
    Да леб воопшто неможам да јадам баш ми е одвратен хаха, ај некако домашен да е па малце ќе каснам ама купечки нема шанси. А инаку поправена сум од мешето ништо не ме собира... А овие кила што ги имам накачено многу малце ми се познаваат. Ама сум скроз ниска и мене секој грам ми се познава...

Баш одговорив во темата за второ тромесечие, ама ти немаш гајле чим си стигнала само со потечено носе и стомак до 33та, ехее уште два ипол месеци имам до таму :l: браво за тебе ^^

На TutiFuti и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  10. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.909
    Допаѓања:
    24.184
    Мешиња, не е препорачливо снимање на заби во бременост, така? Дури ни со наметка за заштита?
    Не би се снимала јас воопшто, туку мојава матична има таков принцип на работа, па да им напоменам кога ќе закажувам.
    Ми се скрши пломба од заб, ќе морам да го средам.

11. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Не знам за снимање ама за поправање јас во 12 та недела сум поправала 4 заби без проблем. Мојот стоматолог имаше и посебни пломби и лек за трудници. Напомени и која недела си кога ќе одиш можеби ќе поминеш само со поправка без снимање

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  12. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Мене стоматолози ми рекоа можам, со заштита. Ама не отидов, ми беше страв(lalala)

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  13. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.719
    Допаѓања:
    5.054
    Блазе си ви, јас ако не јадам на три саати мислам ќе припаднам :sweat: и пред бременост си јадев ама ова сега во второ тромесечие е по изразено. Кај и да одам, одам со вода и нешто за каснување во ранец (facepalm)

На dead.flower23, WhiteCat33 и Ive13 им се допаѓа ова.
  14. WhiteCat33

WhiteCat33 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.110
    Допаѓања:
    2.205
    Ете денес на контрола со 57кг ја почнав бременоста па ослабев -2 и сега ете сум 58 ги вратив пак :D

15. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.981
    Допаѓања:
    14.766
    Снимање само ако апсолутно мора до 12 недела. После тоа слободно снимање со соодветна заштита и слободно поправање на заби, исто и анестезија. Кажувам и како стоматолог и како пациент. Со првото дете поправив 7-8 заби, со второто и поправав заби, и лекував еден заб и коронка си направив, се со регуларни снимки, лекови и анестезија.

На mici22, Ive13, WhiteCat33 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. MarcyNA

MarcyNA Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2023
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    86
    Mamicki, mi dojde vreme da odberam doktor koj bi me vodel na GAK za poragjaj no ne poznavam nikoj od doktorite... koj bi go preporacale? :inlove:

17. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.210
    Допаѓања:
    667
    Дали имате болки во долниот дел на стомакот и јајниците? Буквално како пред добивање ме боли.

На mici22 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.813
    Допаѓања:
    12.726
    Да нормално е тоа.

На mici22 и snowwhite.24 им се допаѓа ова.
  19. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.032
    Допаѓања:
    13.265
    Еве сум :hai: Бев под интензивен стрес деновиве, си доаѓам при себе. Вчера го видов бебе конечно, завршивме со првиот скрининг се е ок, мрда прета, си мислам исти како поголемиот батко ќе биде :sweat:
    И да, како да ѕиркаше куре ама рече докторката да му дадеме шанса до следен преглед :D

На CareTee и 5678m им се допаѓа ова.
  20. Ena05

Ena05 Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    938
    Допаѓања:
    1.035
    До колку часот може да се однесат брисеви во пролече?