Даа, затоа и се ова ми е нереално и правам тестови како луда и се додека не ми потврдат на ехо мислам ќе се сомневам. Господ е над се, мора да веруваме во тоа што го сакаме
Majki dali zacestenoto steganje i opustanje na stomakot znaci priblizuvanje na poroduvanjeto?seuste nemam bolki bebe si e spusteno 36+sum
Тоа затегање и опуштање се контракции, болки.. Може не се вистински, ама се припрема полека матката..
Da, mene me fakjaat kako ciklusni bolki vo jajnicite, pogotovo navecer posle wc, i istoto se cudev dali e normalno ili nesto znaci.... seuste ne znam.... inace 35ta nedela sum
Да, таму се префрлив пред некое време. Не знам дали им е честа пракса ова, ако си подолго таму, најверојатно повеќе знаеш. @angel4444 не сум кај Цветановски повеќе, ги сменив после последното плачење од кај нив. Веќе не знам кого да одберам. Бременоста ми создава баш болки и нелагодност. Преглед на повеќе од месец не знам колку е паметно.
Последниве месеци се вакви, премногу гужва, чекање, грешки во упат, не беше така на почетокот изгледа сега имаат многу пациенти. И пред месец ипол така откажаа термини за цела недела и мене заборавија да ме известат, баш со истите зборови. Со докторката имам стварно добро искуство ама треба да си вработат плус луѓе барем сестра за да се јавува за резултати и да врши други административни работи.
Па зависи од доктор до доктор. Ама од кај 38+ веќе прегледуваат со рака. 39,40та веќе и намерно прегледуваат со рака, подпомагаат да пушти грлото, да почне процесот...
Мене цело време од старт со рака вагинално ехо и преку две недели на стомак ехо ми прават а цтг почнаа од 29 гн . Али овде у Германија таква им е праксата. Во клиниката одам кај што ќе се пораѓам и таму ме гледаат само со ехо на стомак .
Цела бременост те проверуваат со рака? Мислев дека тоа е за да се види колку сантиментри си отворена, не ми е јасно зошто би прегледувале така од почеток.
Дали е грлото на матката стабилно тврдо, матката дали расне. Иакрено поима неам таква е овде процедурата
Drugarki, železoto mi e 22, hemoglobinot 109. Matičnata mi vika zemi hemovit ili ferozomal, što kje mi e plus železo, i toa ne čini. Čare za hemoglobinot?
И мене железото добро а хемоглобинот низок и ми дадоа апчиња за железо (ферсан форте) и ми рекоа повеќе месо да внесувам. Инаку ми кажаа и други ама он нив се жалеле трудници дека им се гадело, ги има тука пишувано ама никако да ми текне името и ги одбрав полесните за пиење. Исто така ми рекоа дека од едно нема да има подобрување, најверојатно треба да ги пијам со месеци ако не и до пораѓај, а матичен доктор ми рече и по пораѓај.
И мене хемоглобинот ми беше 106 а железото добро, испив едно пакување сидерал форте и ми се крена до 131. Сега пијам ферозомал за одржување.