Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. ina..ina

ina..ina Истакнат член

34 недела сум имав крварење ноќеска и сега сум во болница заради следење, според прегледот се е ок со бебе и постелката, но не знаат од кај е крварењето. Примив само инекции за зреење. Дали има некој слично искуство.

2. sani99

sani99 Популарен член

Со првото си седев цело време дома дека беше ковид пандемија, а сега со второто идев на работа до 6ти месец ( од време на време си работам од дома, имам опција )
    Сега сум 7ми месец, утре сум на контрола а кај докторката за пораѓај што бев ми препорачува да избегнувам долготрајно седење, и да работам од дома заради венски верикозитети ( подуени вагинални проширени вени ) ма да ни лежење не ми одговара и од тоа ме боли :(
    ама ќе видиме до кога можам вака да истерам, јас додека можам ќе си одам на работа за да не отворам патолошка , немам баш индикации за да отворам..

Tea SK likes this.
  3. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Jas sum kraj na 30ta i mene ovaa nedela od vreme na vreme mi sd pojavuvaat slabi menstrualni bolki, bas se mislev zosto

4. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Им
    Од сношти јас ... слаби како за пред добивање... се напив мг и спијав океу... сабајле како станав пак.. ај уште еднаш мг 250 и б6 се напив и мина...еве од преее цел сат фала богу не ме стега... си викам чим мина од мг беки не е ниш страшно туку дека влегуваме во 8ми месец... јас сум 30 +1 ...да мине уште овај месец април па после кога сака нека излази бебе ....

5. Ena05

Ena05 Популарен член

Да те утешам, јас сум 35+4 и уште одам на работа. Планирам до крај на месецов, значи до полна 37 недела и после на одмор до краен термин, ако до тогаш не излезе :lol: И мене ем ми се иде ем се осеќам уморно тромаво а немам дете а не па ти. Јас сакам да останам дома за да ја дочистам куќава, а немам сила. Од друга страна викам дома како што сум испаничена исплашена ќе забегам мислам и ни натаму ни наваму.. (facepalm):drunk:

Tea SK, sani99 and WhiteCat33 like this.
  6. teddy85

teddy85 Истакнат член

Magnesium ili no spa apcinja ke vi pomognat

снежана2023 likes this.
  7. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

И јас сум 31+2 и исто така осеќам повремено, и не само тоа, доле кај интимата осеќам тежина и ме боли, исто и бешиката како да ми тежи.Ептен тешко се вртам навечер во спиење.

8. WhiteCat33

WhiteCat33 Популарен член

Јас исто вчера осетив како менструална болка во препонот и во левата нога баш како пред добивање и малку се исплашив ама не траеше долго си помина само од себе а сум само 24 недела :|

sani99 likes this.
  9. снежана2023

Isto i jas tesko se vrtam, mene pokraj slabite menstrualni bolki me fakjaat i grcevi preku nokj vo noga, me stegaat nekoi muskuli kaj zeludnikov ako sedam podolgo vreme i koga ke stanam osekam kako kamen, zategnato se, i eve nova rabota od vreme na vreme kako bodezi vo dolniot del, ke me pecne i prekinuva:yawn: i da ne gi zaboravam kiselinite koga ke legnam navecer pocnuvaat na najako:D

Sunrise!!! likes this.
  10. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Истото. Само јас кога лежам на страна осеќам како да ми трне во желудникот и како и да се наместам мака мачам да заспијам. Па конечно ќе заспијам се будам и по 3 саати не можам да заспијам. Па успат некоја работа ќе си завршам машина за садови ќе си вклучам:D а пред легнување обавезно гастрогард си грицкам за киселините оти цела вечер како змеј се осеќам пламен во хранопроводот

11. Srekjna13ka

Srekjna13ka Истакнат член

Здраво девојки
    Дали некоја се соочила со високо серумско железо во бременост?
    28ма недела сум . Не знам до кај ќе оди железово, а не сум пиела ништо дополнително.
    upload_2024-3-21_10-20-45.png

12. mariz

mariz Форумски идол

А пренатални пиеш? Тие го креваат. 2 недели да не пиеш пренатални, ќе се спушти. Јас тоа го направив. 33 ми беше, ПреМама пијам, прекинав ПреМама не пиев 14 дена, точно две недели и проверив пак ми беше спуштено на 14. Пак се вратив на ПреМама, пиев и пак проверив по 2 недели и пак 25 си беше. Од тогаш немам проверено, си пијам сеуште ПреМама... 19та нед сум..

sani99 likes this.
  13. Srekjna13ka

Srekjna13ka Истакнат член

Пијам Фемибион 2 . Најверојатно е од пренаталните. Пред бременост од 4ка никако немав повисоко железо. Ми се вртеше на секој чекор :|

14. снежана2023

Ajde dozvoleno ni e da se zalime, kraj na 7mi sme:D

Bella.alleB likes this.
  15. снежана2023

I jas pijam femibion 2 ama sekogas mi e okolu 20 zelezoto. Pred da ostanam bremena sekoga mi bilo okolu 20-25.

Iskluci i hrana sto sodrzi zelezo a vkluci poveke hrana sto go ke go namali. Proveri pak za nekoe vreme, zelezoto varira

Srekjna13ka likes this.
  16. prinstongirl2

Дај боже да е океу нормлано и се шири матка.. бебе мислам сега нај придава килажа 8ми месец ако не се лажам..

17. prinstongirl2

За што се тие но спа...

18. Tea SK

Tea SK Популарен член

Јас со првово до 38ма идев, 39+1 се породив.
    Со ова многу полесна бременост имам ама немам одмор ич. Преку викенд со малава навака натака, преку недела попладне со нејзе играње, јадење, маж до 8 е на работа преку една недела. Жена имам за чистење, маж ми прави се и јас што правам. Ама девојчево си бара внимание и немирна е многу да е жива и здрава.
    Којзнае што ќе правам, на две мисли сум.

@sani99 дознавте пол?

sani99 likes this.
  19. TanyaClover

TanyaClover Истакнат член

Девојки мислење за Panorama или Qualified пренаталниот?

20. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се случува, во лабораторија работам, пред неколку години баш на две трудници железото им беше 50-60. Знам едната рече бифтек дека јадела претходниот ден.