34 недела сум имав крварење ноќеска и сега сум во болница заради следење, според прегледот се е ок со бебе и постелката, но не знаат од кај е крварењето. Примив само инекции за зреење. Дали има некој слично искуство.
Со првото си седев цело време дома дека беше ковид пандемија, а сега со второто идев на работа до 6ти месец ( од време на време си работам од дома, имам опција ) Сега сум 7ми месец, утре сум на контрола а кај докторката за пораѓај што бев ми препорачува да избегнувам долготрајно седење, и да работам од дома заради венски верикозитети ( подуени вагинални проширени вени ) ма да ни лежење не ми одговара и од тоа ме боли ама ќе видиме до кога можам вака да истерам, јас додека можам ќе си одам на работа за да не отворам патолошка , немам баш индикации за да отворам..
Jas sum kraj na 30ta i mene ovaa nedela od vreme na vreme mi sd pojavuvaat slabi menstrualni bolki, bas se mislev zosto
Им Од сношти јас ... слаби како за пред добивање... се напив мг и спијав океу... сабајле како станав пак.. ај уште еднаш мг 250 и б6 се напив и мина...еве од преее цел сат фала богу не ме стега... си викам чим мина од мг беки не е ниш страшно туку дека влегуваме во 8ми месец... јас сум 30 +1 ...да мине уште овај месец април па после кога сака нека излази бебе ....
Да те утешам, јас сум 35+4 и уште одам на работа. Планирам до крај на месецов, значи до полна 37 недела и после на одмор до краен термин, ако до тогаш не излезе И мене ем ми се иде ем се осеќам уморно тромаво а немам дете а не па ти. Јас сакам да останам дома за да ја дочистам куќава, а немам сила. Од друга страна викам дома како што сум испаничена исплашена ќе забегам мислам и ни натаму ни наваму..
И јас сум 31+2 и исто така осеќам повремено, и не само тоа, доле кај интимата осеќам тежина и ме боли, исто и бешиката како да ми тежи.Ептен тешко се вртам навечер во спиење.
Јас исто вчера осетив како менструална болка во препонот и во левата нога баш како пред добивање и малку се исплашив ама не траеше долго си помина само од себе а сум само 24 недела
Isto i jas tesko se vrtam, mene pokraj slabite menstrualni bolki me fakjaat i grcevi preku nokj vo noga, me stegaat nekoi muskuli kaj zeludnikov ako sedam podolgo vreme i koga ke stanam osekam kako kamen, zategnato se, i eve nova rabota od vreme na vreme kako bodezi vo dolniot del, ke me pecne i prekinuva i da ne gi zaboravam kiselinite koga ke legnam navecer pocnuvaat na najako
Истото. Само јас кога лежам на страна осеќам како да ми трне во желудникот и како и да се наместам мака мачам да заспијам. Па конечно ќе заспијам се будам и по 3 саати не можам да заспијам. Па успат некоја работа ќе си завршам машина за садови ќе си вклучам а пред легнување обавезно гастрогард си грицкам за киселините оти цела вечер како змеј се осеќам пламен во хранопроводот
Здраво девојки Дали некоја се соочила со високо серумско железо во бременост? 28ма недела сум . Не знам до кај ќе оди железово, а не сум пиела ништо дополнително.
А пренатални пиеш? Тие го креваат. 2 недели да не пиеш пренатални, ќе се спушти. Јас тоа го направив. 33 ми беше, ПреМама пијам, прекинав ПреМама не пиев 14 дена, точно две недели и проверив пак ми беше спуштено на 14. Пак се вратив на ПреМама, пиев и пак проверив по 2 недели и пак 25 си беше. Од тогаш немам проверено, си пијам сеуште ПреМама... 19та нед сум..
Пијам Фемибион 2 . Најверојатно е од пренаталните. Пред бременост од 4ка никако немав повисоко железо. Ми се вртеше на секој чекор
I jas pijam femibion 2 ama sekogas mi e okolu 20 zelezoto. Pred da ostanam bremena sekoga mi bilo okolu 20-25. Iskluci i hrana sto sodrzi zelezo a vkluci poveke hrana sto go ke go namali. Proveri pak za nekoe vreme, zelezoto varira
Дај боже да е океу нормлано и се шири матка.. бебе мислам сега нај придава килажа 8ми месец ако не се лажам..
Јас со првово до 38ма идев, 39+1 се породив. Со ова многу полесна бременост имам ама немам одмор ич. Преку викенд со малава навака натака, преку недела попладне со нејзе играње, јадење, маж до 8 е на работа преку една недела. Жена имам за чистење, маж ми прави се и јас што правам. Ама девојчево си бара внимание и немирна е многу да е жива и здрава. Којзнае што ќе правам, на две мисли сум. @sani99 дознавте пол?
Се случува, во лабораторија работам, пред неколку години баш на две трудници железото им беше 50-60. Знам едната рече бифтек дека јадела претходниот ден.