Форумџика на годината

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.545
    Допаѓања:
    38.810
    Пред некое време јадев сладолед со свежи јагоди неколку пати, за после да ми кажат дека е со матени белки правен. Ама немам нешто до сега што знам, треба да испитам нешто за секој случај?

2. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Кај си ма данииииии те нема ??добричка ли си ми што ќе се пифалиш? :*

3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.609
    Допаѓања:
    290.331
    Еве јас истегната на спална, малата до мене со тегне и си се пулиме:sun: .
    Прееска не фати воздухот на тераса и не држи добро расположение...па до кога ќе видиме:worried:.

Растеме, учиме нови работи и се обидуваме ред некој да фатиме. Малку се стабилизиравме па имам повеќе слободно време она додека си спие или тегне па повторно ве читкам редовно.
    Со лесно на сите и да си се радувате со здрави бебчиња во раце:hug:.
    @kristina.k мислам дека постои опасност од листерија при конзумирање на непреработени јајца.
    Но нели среќа и тоа е. Може некој сто пати да проба ништо да не му е, некој еднаш баш тогаш беља.

На bittersweet, Angel.Heart, ilipili и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Nejkea be ni krv ni nishto, vo vtornik krv i ultrazvuk ke mi pravat i takaa.. :) inaku sega mi tekna da prasham, mozhno li e da ima nekakvi problemi bidejki pri krajot na juni negde imav bolki vo bubrezite piev ketonal dva pati i isto pred da dojdam tuka primav infuzija so ketonal i apchinja za bubrezi na prirodna baza?

5. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Fala ti mnogu na sovetot, kje poslusham se ova i plus ako kazhe neshto povekje i doktorot :):)

6. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.219
    Допаѓања:
    106.478
    Ејјјј, карпус хехе лубеница, а знајш шо е пепун? * диња, на охридски де ова. ;)

На Eli23, Pcelka94 и flower30 им се допаѓа ова.
  7. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Бацкии до вас :* :*

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.609
    Допаѓања:
    290.331
    Во раната фаза на бременоста важи правилото се или ништо. Односно доколку имало штетно влијание воопшто немало да дојде до бременост, штом дошло до истата се е ок.
    @Mariangel спомна дека ќе проверуваш крв. Информирај се што точно ќе испитуваат да не те одерат од пари земање.
    ЈАс сум осигурана па ми немаше значење но на приватно може многу да те фане оти покрај крвната група и рх факторот при првиот преглед испитуваат хив, сифилис, рубеола, келл, и плус уште неколку имаше.

Последна измена: 15 јули 2015
    На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Не сум знаела хахаха интересно :* пепун хахаха

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Јас искрено да ти кажам со првата бременост исто и сега освен фолната и прегназон едно кутиче имам испиено а премама пола го испив и пола го фрлив ,а да не се подречам немам никаква инфекција ни бактерија на брисевите и мокрачата све јадам свежо пола од зеленчукот а друго све зготвено (брокули,компири,боранија,грашок и т.н)а место магнезиум др. ми кажа што повеќе праски да јадам бидејќи содржеле големо количество магнезиум и влакна ,железото ми е над граница , шеќерот на нормала а хемоглобинот како на маж :) крвна група сум(О +)матичниот све што е природно рече ништо не може да го замени а овие витамини се пола витамини а друго хемикалии па затоа се ги баталив :)

На Eli23, ♡BuBaLe♡ и kristina.k им се допаѓа ова.
  11. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Иначе да се пофалам синко мој се одби сам од цицање топрв вчера откако се изнамачи со температура 40,0 ° рамно цеел ноќ и цел ден па на криника го ладеа со алкохол 70% и пола вода и 7 мл парацетамол му дадоа па си дојде при себе и си земав и јас од истиот алкохол од аптека и ноќеска го пофтарав истото што и докторките па фала богу супер е сега :)
    Пред да заспие му текна на цице ама му кажав кал имало и заспа душичка :-\ а температура ми качил катни заби вадел толку рано на 19 месеци :) инаку јас и бебчо сме супер само малку е мрзливо а и јас омалаксана од времево нозеве ми се ужас а очите катастрофа ненаспана :) битно добро пројде фала му на Господ

На irenna, ♡BuBaLe♡ и Eli23 им се допаѓа ова.
  12. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.609
    Допаѓања:
    48.973
    Да, за таму праиме муабет. Значи ехо кога ме гледа, гледа до детаљ, по пола саат. Некогаш се ќе ти објасни, ама повеќето пати имам чувство дека нешо заборава.
    Како што викаш, прв пат сум бремена, од кај да знам шо да прашам. Па и да ми текне, од кај да знам глупост дали ќе истрескам.
    На 22 месецов ми закажа за ехо на клиника, немам појма кај кој доктор, затоа што на упутот не пишува ништо.Тоа е валгда скрининг 2.
    Си се мислам да појдам кај Мајсторова, ја фалат, ама ехо е 2000 на приватно. Не се многу за бебе и за здравје, ама па и не се печалат така лесно. Кај се витамините, кај се за бебе стварите што треба допрва да се купат...
    Него нека е се за арно шо викаат. :)

П.С. Адриа лаб кај се наоѓа?

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    И јас ги пијам еве веќе 3та доза ми е утре ќе провервам пак крв а инаку после 1та доза од 99 на 119 ми се покачи.После ми рече на 2 дена да ги пијам и кога правев пак крвна слика исто ми беше 119 и сега 3тата доза секој ден си ја пијам со витамин ц и б12 премама не пијам ми рекоја дека нема потреба оти ги пијам со витамин ц и б12.Ама сега не верувам дека ке покажи подобрување оти не ми е допиена дозата а ќе проверувам бидејќи многу потеков неделава притисокот нормален ми е 90 со 60 а преѓе покажа 125 со 70.Ке му речам утре и маснотии во крвта и триглицериди да ми проверат ако не се испитуваат во бременост. Инаку нема гајле од витамини подобро преку исхрана да внесуваш апчињата се само како додаток.:)
    @Angel.Heart и мене ми рекоа пред јадење во аптека ама го послушав докторот за после јадење дека му штетеле на желудникот нагладно и после јадење има ефект пиј ги после јадење посигурно е :)
    @Kiflicka05 арно шо прочитав јас 2 недели пијам магнезиум ама кога го пијам хеферолот да не заборавам после пијам и магнезиум ама не шумливи туку од оние со вкус на портокал в уста шо се топат.Да си знам ;)

Последна измена: 15 јули 2015
    На Angel.Heart и kristina.k им се допаѓа ова.
  14. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.669
    Девојки едно прашање сега случајно видов дека ми го скратиле осигурувањето бев усигурана на таткоми ама тоа важело до 26 години преку момчето можам да се усигурам дури откако кесе венчаме е сега дали знаете како иде тоа сама да се усигирам преку завод или социјално?

15. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    А на гладно ги пиеш? Јас немам никаков проблем, освен што ми се приспива (нели ги опушта мускулите) :). И на нив пишува дека треба да се конзумираат заедно со оброк, па јас така и правам.

16. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Ако си пријавена во трудот како невработена можиш лично да се осигураш како невработена

17. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.669
    Бев пријавена преку таткоми како студент,на друго место нигде несум пријавена

18. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    vednas posle dorucek i vecera gi pijam ,eve 2 dena veke i imam bolki od zeludnikot-od drugo nema sansi da e,

19. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Kafe si ti duso vo Koja drzava

20. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на: