Period e, i mene mi se spiese mnogu toj period, isto i mene mi bese pritisokot. Nisto ne pomagase. Od 12ta nedela dobiv energija i pocnav normalno da funkcioniram
Види со гинеколог, оваа е стварно многу низок. Јас имам висок и ми препорачаа да избегавам кока кола и солена храна. Можеш ајран да пробаш
И јас имам низок како останав трудна (а обично си бев со 120,130 со 70,75). А сега исто вака како кај тебе 85/50 90/60 и имам во моментот и пулс 130 од што ми е мачно од притисокот... Јас пијам во тие моменти повеќе вода, јогурт со сол малку, кока кола...
Toa e, moj sovet ti e ako ti se spie spij si, ako ti se odmara odmaraj. Kako se custvuvas taka. I da pies koka kola i kafe, i da zemas soleno moze ke go potkrenat pritisokot ama za kratko.
И мене ми беше премногу низок тој период од бременоста. Многу ми се спиеше и лошо ми беше. Најмногу ми помагаше сирење, јогурт со малку сол,ајран, кока кола. Негде прочитав дека помагало кисела вода,кафе или чај ама јас не пробав зошто кафе не пијам воопшто
Zdravo mamicki, nova sum na forumov. Aktivno pratev ama ne bev zacleneta. E sega neli novonastanatata situacija si go pravi svoeto i eve sum. Se nadevam dobrodojdena sum vo klubot na idnite majki I vednas da si ja kazam makata. Bremena sum 4 nedeli i 2 dena. Dosega samo testovi pravev pozitivni, ginekologot mi rece da odam za dve nedeli bidejki sega bilo mnogu rano nemalo da se pokaze i mi rece da pijam vital pregna, metilirana folna i magnezium so b6 ako mi se gadi. Mene problemot mi e sto jas neznaev deka sum bremena i mislev deka imam problemi so zeludnikot bidejki mi bese tesko 2-3 dena i si piev apcinja nolpaza za zaludnik, analgin za glava i plus stavav cela nedela kapki za nos. I sega si imam maka celo vreme mislam na toa. Dali nekoja od vas piela vakvi apcinja koga bila bremena?
Ја цело време мислев ќе добијам, дека имам спондилоза аналгин 10 пати пиев, ее што се немаат пиено а не знаеле дека се бремени. Не се секирај, се ќе биде во ред. Опушти се, сега од кога знаеш ќе си припазиш и само со консултација на лекар ќе пиеш лекарства. Ти посакувам школска бременост.
Mnogu ti blagodaram. I samo uste da prasam dali znaete po kolko kafe e dozvoleno da se pie bidejki jas go obozavam kafeto a sega si kupiv bezkofeinsko od strav bidejki citav kofein mnogu ne e dobro.
Прво честито. Второ ич да не се секираш, ништо не е. Од сега натака ќе пазиш и тоа е. До душа до крај здравје којзнае уште што ќе треба да пиеш. Уживај во бременоста. За утеха, јас не знаев дека сум бремена, едниот викенд имав гости, испивме флаша вино, другиот викенд бевме во кафана, испив три ракии, и дента кога требаше да добијам бев на роденден и сите ги убедував дека стомакот ми е подуен што треба да добијам и испив 3 џин тоника. Многу полошо е моево од аналгин и капки за нос .
Mene maticnata mi kaza po edno kafe, taka praltikuvav do 20ta pijam po 2 edna lazicka neskafe od sabajle i edna posle rucek
Cestitki i so lesno! Jas neznaev deka sum bremena. Mi kasnese 5 dena ama celo vreme mislev ke dobijam stavav vloski. Tie denovi labavo si terav, vozev trotinet, piev vino sekoja vecer, piev po 3 kafinja neznaev zosto tolku mi se spie i plus odev na teren od rabota i krevav instrumenti. Koga doznav posle i mene mi bese taka: lele sto bapraviv, zosto ne pazev... ama se si bese ok. Od sega natamu ke pazis i ne se sekiraj
Уште што не пиев кога бев трудна. Прво тромесечие пиев Бруфен ( со дозвола од доктор ) зашто завршував на дежурен од главоболки. Трето тромесечие го поминав со Нолпаза ( исто од доктор ) заради маки со желудникот. Вежбав ,пешачев ,се селевме. Немаш гајле ништо не е.
Честитки Јас со првото така 4,5 недели и не знаев бев на одмор во Грција. Млади, друштво, на забави, алкохол. Па дури и во аквапарк бевме и се испотрескав на се живо таму Ама како дознав веднаш на се пазев Сега тек ќе си се развива, така да супер што и рано си дознала, ќе биде се во ред
Дали на микробиологија на клиника има гужви како порано? Колку време се чека за да се остават брисеви и пап?
Како да се заштитам од бактерииве? Во понеделникот завршив терапија за уреаплазма. Антибиотик, вагинални пробиотици, орални пробиотици, еве од вчера имам како болки на настинати јајници (знам не е тоа) и сабајлево еден куп, полна рака можам да кажам жолт исцедок. Да не бидам одвратна ама мрсул форма и жолто, кој е породен веќе еднаш како чепот што изгледа. Тие бактерии и инфекции ми направија проблем во првата бременост ми го кратеа цервиксот, среќа добро заврши се, само лежев. Сега го немам тој луксуз ако се случува пак кратење. Како ги добивам, немам односи, не одам во јавни вц, свој пешкир имам, гаќи менувам еднаш до два пати во денот заради исцедокот. Не ми е јасно каде грешам. Знам имаме ние веќе во нас само треба да се активираат, еве јдам овошје и зеленчук, пијам Премама, пијам железо, што повеќе за имунитет? Очајна сум веќе и со страв од тој цервикс.