Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Денес 5та недела :inlove: сеуште немам симптоми, освен на допир болка во градите, јајниците многу ме болеа деновиве, сега е ок.
    Дај Боже само се да биде во ред. Чудно се осеќам, среќно, исплашено…
    Вчера гинек што ми ја правеше инсем ми рече да не брзам да не одам кај матичната, дури во мај ако сум сакала боледување и слично што малку ме зачуди. Сепак се јавив и закажав преглед следната недела зошто сепак ми е матична и треба да ме води, бар така мислам.
    Продолжувам со пиење на метилирана фолна, дабростон од вчера, б12, аспирин на два дена и глукофаж навечер.

2. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Леле, исто.
    Едноставно склона сум кон инфекции, иако ненормално се пазам.
    За односи не станува збор сега, а и пред тоа се знаеше - Пап и микробиолошки на шест месеци, екстремно пазење на хигиена, туширање пред и после односи без исклучок и јас и тој, и пак ете.
    Кога ќе прочитам дека некои си терале цела бременост со редовни, само викам алал.

gothchick likes this.
  3. A.V.S 91

A.V.S 91 Истакнат член

Какви електролити пиеш?

4. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Уреоплазма некаде во Европа не ја ни третираат, не велам дали е правилно или не, за бактериите општо пробај малку старински начини замивање со сода ама длабинско, внатре да влези секој ден, пиење јогурт, некои добри пробиотици да си земиш, важно е алкална средина да му направиш на организмот и на имунитетот работи, прашај дали смееш алое, ама не од типот камилица не смее што пишува некаде до претеризам пазење не оти бактериите поштетни се сигурно од чај или препарат. Ти се лепат тоа е.
    @maichka вода многу, електролити орс 2 по 2 јас пиев кога фатив грип смее, сирење, маслинки и пробај подисправена да лежиш. Висок не смее ама и овој пак ептен е низок, ај можи е фаза само.

Anyshka and gothchick like this.
  5. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Maslo od divo origano, se stavaat 3 kapki vo lazica kokosovo maslo. Procitaj za masloto od divo origano, za infekcii, bakterii e. Isto bi ti preporacala acidosalus vaginaleti tie se na prirodna baza so luk da se procistis i da se napravi dobra sredina dole. I treta rabota mene mi pomagale probiotici za vaginalna flora-lactogyn odma sum osekala podobruvanje. Isto i tecniot sapun od lactogyn e preubav. Samo ako zemas nesto od ova prasaj maticna, ne bi trebalo da se stetni vo bremenost ama prasaj si

gothchick likes this.
  6. снежана2023

Duri vo maj pregled ti kazala? Pisi i na maticnata, izvestija deka si bremena. Ke ti dade prenetalni vitamini i krv i urina da ispitas. Ako odis na pregled naredna nedela ke ti potvrdi maticnata za bremenosta, a za srceva reakcija 7ma,8ma nedela

snowwhite.24 likes this.
  7. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

За масло од диво оригано и јас од искуство потврдувам дека ако го пиеш помага многу, само не знам дали смее во бременост.

8. teddy85

teddy85 Истакнат член

Јас пијам биофемин пробиотик секој ден и вагиналети иновак на три дена ставам,за заштита од инфекции(поради лошо искуство во првата бременост).По препорака од Др ми се

gothchick likes this.
  9. Ena05

Ena05 Популарен член

Исто и јас. Мака мачев со ешерихија коли во урина секој 2 месец и се отрув со антибиотици. Ми здосади од апчиња па решив вака да пробам со природни лекови. Пиев 20 дена и масло и чај од диво оригано 3 пати на ден и еве година и нешто сум раат. Амаа мислам во бременост не треба да се пие бидејќи го намалува железото :?:

gothchick and Bella.alleB like this.
  10. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Lyctogyn сапунот предобар јас си го користам од досадна кандида која ја фатив пред многу години до ден денес еве ме 23+1 и го користам уште матичната ми рече дозволен е а и дома кога дојдов видов дека на паковањето пишува дека дозволен во бременост. Топла препорака за тој течен сапун !!

снежана2023 likes this.
  11. снежана2023

Da vistina kako magicen e. Ako mi se pojavi nekoe peckanje, cesanje, nelagodnost odma kupuvam i se mijam. Odma pomaga za simptomite i svezina dava.

12. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Абе многу ти е фрик тој што ти правел имсеменација.
    Јави се кај матичната , иди кај неа, крв и урина и се што треба да провериш.
    Мене уште немав срцева реакција она сама ми кажа да отварам ли боледување.
    Матичен потврдува бременост и внесува системски.
    До мај па ти за скрининг ќе бидеш спремна.

snowwhite.24 likes this.
  13. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

@снежана2023 Ми рече сум брзала откако прашав кога кај матичната затоа што одам во смени и ми рече дури за две нед за срце, па кај матичната во мај, имало време за боледување. Ќе одам да, во четврток закажав, па ќе ви пишам. :l:

14. gothchick

gothchick Популарен член

Ацидосалус вагиналети сега користев, до понеделникот. Лактогин пробиотик на почетокот на бременоста. Минатата бременост секоја вечер со гел од дм се премивав по препорака од матична и пак имав. Нешто внатрешно ми активира, надворешно стварно многу пазам. Ќе прашам, во понеделник сум на контрола. Минатата бременост топ крвна слика и без настинки па се активираа, сега изместена крвна слика и 100 пати настинав и пак имам.
    Дали може само стрес да ги активира?
    Инаку од гинеколог ми е речено дека не се оставаат без третирање бактерииве, која колку и да е опасна треба бар да се проба да се отстрани. Баш и за уреаплазма важи исто. За кандида мислам дека не се плашат нешто многу, сум слушла коментари ее де која трудница немала. Освен генетски преидспозиции тие се главни причини за кратење цервикс.
    Едвај чекам контрола и за пол, за инфекцииве а и ми почнаа некои болки што не знам да ги опишам ама како болни јајници не можам да стојам, ми велат од премореност а како да го оставам 13 месечно бебе само? Во градинка не оди има бактерија, маж 16ч на работа е и скрос сама сум.
    Кога беа менструални болки беше ок, као бебе расте, на почеток ова? Ама не ми се менструални:sweat:денес 16 недела.

15. Mydla

Mydla Истакнат член

Дали некоја се соочила со труднички осип, второ тримесечие? Што ви помогнало, дерматолог ми рече можеш лоратадин ако ептен не се издржува чешањето, но не се препорачува. Некоја совет од искуство?

16. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Jas samo da vi prenesam moe iskustvo so železoto. Vo januari 17, avicena, vo fevruari 19, avicena, vo mart sega na 19 ti vo biotek 22, a hemoglobinot celo vreme 110. I sega rešuv kje odam na hematolog, zemav upat vednaš za 20 ti mart, znači den posle biotek, železoto 6!!!!. Hemoglobinot 105. Znači toa što vi stoi visoko železo mnogu da ne veruvate, proverete na hematologija, da ne se zeznete mislejki aha super e...

Last edited: Mar 22, 2024
  17. снежана2023

Ama gorna granica kako im e?

18. Stela Maris

28 im e gorna granica, od 6.6 - 28, vo biotek isto od 6.6-28

IMG-ce1443f8041a994f8bded3e113139104-V~2.jpg Screenshot_20240322-142245.png

19. Stela Maris

Znači ista im e granica, rezultat čista utka, eve gi pogore napišani.
    Pazete so toa visoko železo od avicena i biotek i sl
    Eve vi moj primer za eden den razlika...da ne zeznete rabota..

20. снежана2023

Tesko mi e da veruvam deka biotek i avicena gresen rezultat pisale. Ti kako se osekjas? So 6 zelezo ke nemas energija, pospana i malaksana ke bides, ke se izmoruvas lesno

Last edited: Mar 22, 2024