Isto i jas, 5 nedela i 3 dena, uste nema gadenje i povrakjanje, samo sto mi se spie i gradite me bolat. I jas se custvuvam isplaseno i srekno, bidejki prva bremenost i neznam sto se ke me snajde. Strav od ragjanje uste od sega go mislam hahah mislam oko nema da sklopam do kraj haha ajde gospod neka bide so nas i se da bide dobro.
Со 4 ка железо функционирав најнормално. Да не проверев немаше ни да знам дека е толку ниско. Цел живот сум со прилично ниско железо, никогаш не сум осетила разлика.
Takva i sum, zatoa i otidov na hematologija, nemaše logika rabotava Promašaj, od sega samo državno idam
Samiot hemoglobin e kontradiktoren na železoto, mnogu nizok, a železo visoko Kaj ovie na državno i edno i drugoto tapa
Mozebi prasanjevo ne e za na ovaa tema...kakva krema za lice koristite za vreme na bremenost sto e bezbedna so zastiten faktor? Blagodaram
Ok moze kaj sekogo razlicno, jas poznavam licnost sto so tolkavo nisko zelezo nemozese da se dvizi da stoi
I Avicena pokažuva visoko, 18, a ne e, 6 e. Najubavo na dve mesta vo ist den sobrazlika od saat vreme i kje se znae. Ama moevo e drastična razlika, jas ibedena super železo, a jatrvata mi vika nizok hemoglobin, nizok pritisok ne mi ide so volkavo železo. Mada pritisokot ne e merodaven, ama hgb e itekako
Секако дека може хемоглобинот да биде понизок, а железото високо. А што има врска притисокот со железото?
Што се не ставив во уста и ништо не ми помогна ... освен многу малце електролитите ... ама и тие се моментални
Не се прави споредба на резултати од испитувања направени на два различни апарати. Авицена и Биотек имаа различни апарати. На Хематологија апаратите се исти како Авицена мислам. Кога се испитува железо нема простор за човечка грешка зашто епруветката со бар код иде на апарат одма.
Незнам, мене на прва проверка во 6та нед 9,10 ми беше во Биотек и толку и ми беше реално. Но ради др не им верувам. После со ПреМама ми одеше нагоре, во Авицена 23, 26 итн. Во железарската амбуланта 33. Кога бев анемична, секаде бев анемична со 2,3 железо. Во авицена обично проверував. Со мултивитаминиве мислам дека варира, односно знае и лажно повисоко да покажува... да не е до апаратите..
Nema, nego ona mi vika i pritisok ti padnal od nemanje kislorod vo krvta, a nie si mislime super železoto pa ajt nema potreba Ispitani mi se i folna i b12, super mi se, i nemaše logika hgb nizok, železoto TOLKU visoko
Važno e skalata kako im odi. Ja slikav, ista im e. Ok e da pokaže 1,2 edinici razlika, ama od 6, do 22 vekje e previše Vo avicena e 17, hematologija 6 Biotek 22