Inače, nitu napagjam laboratorija nitu ništo. Čisto da si znaete deka visoko železo ne e visoko, kako kaj mene što pokaža. Tri meseci taka, srekja ispitav, kje završev so kjesi krv inače Ova najdobronameren sovet vi e, a vie kako sakate
Не знам дали ќе ти користи, мене ми беше препишан лоратидин за оток со чешање во второ тромесечие. Јас не го пиев бидејќи ми се повлече отокот со мраз, со тоа и симтомите, ама чисто како коментар мене општ лекар ми ги препиша и не ми кажа дека не се препорачува.
Dali i vie drugite sto ste 5-6 nedela bremeni gledam ima nekolku sto pisale, se custvuvate na momenti stekni, na momenti kako vo depresija od strav sto sleduva, kako ke bide, svesni za promenite vo zivotot sto doagjaat ili samo mene mi se slucuva toa? Jas vo princip na promeni tesko se naviknuvam i prifakjam i sega i pokraj toa sto svesno se obiduvavme godina i nesto, sega koga se sluci jas neznam sto custvuvam, neznam dali sum podgotvena, se plasam, haos a bukvalno pred 5 dena doznav
Прашав во друга тема пред некое време не добив одговор. И јас мака мачам со вагинални инфекции, во моментов не сум бремена но се обидуваме. Масло од оригано пиев, но ме интересира дали некоја пробала со масло од оригано на тампон и така да се користи вагинално. На странски форум го споделуваат ова како позитивно искуство. Каде има чисто масло од оригано?
Сосема нормални чувства. Хормоните почнуваат да дивеат и сега ќе имаш секакви наглласени емоции, хаотични мисли па и стравови. Мене во првата ми беше на почеток така, сега после една година чекам ново со нови стравови, ама љубовта што произлегува од родителството е незаменлива. Ќе помине, размислувај на убави работи, на нежните рачиња што ќе те допираат за неколку месеци, мало лиценце што ќе ти се смешка и ќе отвора устенце кога ќе биде време за храна. Со лесно и уживај во овие месеци кои брзо ќе летнат
Извинете што се мешам, мене втората инсемимација ми беше успешна со близнаци, но заврши со спонтан за жал. Сега различни доктори ми велат дека ќе останам повторно природно (инсеминација сметаат дека е рамно на природно) а јас се брзам за ин-витро. Идиопатска неплодност се водам, само со намалена резерва амх. Ме заинтересира зошто си правела дури 6 инсеминации.
Хормони се тоа. Јас почнав да плачам за такви глупости, што реално не сум ги перцепирала или поинаку сум реагирала. Подготвени и свесни дека ќе бидеме мајки, ќе биде во моментот кога ќе си ги земеме во прегратка. Кога се раѓа бебето, тогаш се раѓа и мајката. Еве сега почнав да го осеќам бебето во стомак. Не се удари удари, ама како некој нежно да ме допира внатре во стомак. Како некоја рипка да ми плива е поточен опис. Се ќе биде реално и ќе осознаеме кога ќе ги видиме.
Повраќањето е поретко, гадењето си е секој ден ама мигрените ме убиваат. Многу тешка бременост, мислев како песна ќе помине ама психички ме уби. Едвај чекам да излезе од мене, искрено. Туку има надеж за женско, а? Јас да прашам дали на некоја и се има сменето формата на матката после пораѓај? Ми беше многу чудно на вториот преглед докторот не можеше да го види бебето вагинално, ми вика како две матки да имаш. Сега на скринингот друга докторка ми вика сменета ти е формата на матката, не се сеќавам на изразот што ми го кажа ама истото како докторов ми го објасни. Као не е проблем штом не планираш други деца понатака, инаку ќе мораше да се оперира. Проблем би било понатака?
Имам уште еден преглед кај матична, па конзилиарно, па втор скрининг. Ако сите кажат женско, значи се пуштаме во купување. Која недела стигна?
Врска немам, морам да проверам во апликација за да кажам 14+1 Ти? Втор скрининг кога ќе правиш? Јас на првиот бев 13+4, докторката ми рече следна контрола за 1 месец, а втор скрининг 8 недели по првиот, значи 21-22 недела.
Железото може да варира во рок од 1час дури а не па за неколку дена тоа не е показател толку колку хемоглибинот со хематокритот и нема врска притисокот со железото. А хемоглобинот и хематокритот знаат да се ниски кога железо е во нормална граница пример 14-15 поради високо ниво на холестерол бидејќи од холестеролот неможр убаво да се разработат па остануваат ниски а железо нормално. И за терапија кај трудници се водат повеќе по хемоглобин и хематокрит зборам и за мојата матична и за гинекологот што одам приватно кај него секогаш ми викаат дај да видам колку е хематокритот со хемоглобинот железото не ме интересира не е стабилно
15+2 според апликација. На последен преглед во понеделникот беше +2 дена понапред. Втор скрининг ми е негде последна недела од Април. Ама помеѓу ќе отидам на уште еде преглед. Кај ќе дочекам мецес ипол без преглед.
Ти носиш женско гарант Мене вака ме уби бременоста. Психички ( знаеш ти барем кои маки ги имав ) а и физички. Едвај чекав да ја родам ,од кожа ке си излезев . Незнам дали се старински муабети ама бременоста со женско е потешка гледам по искуства
Дефинитивно се старински. Една другарка со машко 9 месеци повраќање, лошење, од кревет не мрдна. Друга два пати бремена со женски , никој не би помислил дека е бремена, да немаше стомак. Само живи здрави бебиња да се раѓаат.
Pa ako gi počituvavme rezultatite od biotek, nemaše da mi dadat terapija, kje padneše hemoglobinot ušte tolku i kje primav I ne bi mi bilo prv pat
Pomalku od 24 časa ima pomegju iwpituvanjata, depak mnogu r razlika, stav na internist, hematolog i ginekolog pa i mojot opšt matičen Holesterol na niska granica, folna visoko, b12 visoko. Site drugi parametri vo normala. Zatoa im beše sumnjiv rezultatot železo 22, a hemoglobin nizok. Pamet za drugite, ja svoeto go kažav. Ako pomognam na ušte barem edna kako mene da ne se zezne, super
Здраво дали има некоја мамичка што живее во Љубљана и се има породено во болницата во Љубљана...скоро се преселив па ми требаат инфо...