Mene samo heferol mi deluva, sto nemav probuvano..inaku mene heferolot edno vreme tecna stolica mi stvarase namesto zapek, hahaahah
За запек јас користев парафинско масло преку 1 ден по 2 лажици навечер. Следниот ден сабајлето ќе се напиев МГ директ со 2 чаши вода да испере црева и боље од клизма ме празнеше
Здраво Пишав во второтромесечие ама не добив никаков одговор. 14та недела сум и овие 3 дена осеќам благи менструални болки, повеќе кога сум во движење. Што ми е и малку чудно бидејќи како останав бремена воошто не осеќав такви болки. Во странство сум и некако ме фаќа страв, дали и вие имате такви болки ?
Се додека болките се благи и повремени, немаш простор за паника. Ти се шири матката. Цела бременост ќе имаш болки што се нормални. И не е пишано правило дека треба да ги има на почеток на бременост. Штом ги осеќаш кога си во движење, слушај си го телото што ти дава сигнали. Одмарај. Напиј се магнезиум или нешто друго што би ти посочил матичен гинеколог.
На галафарм купував, во стаклено шишенце е, тој е без вкус. На фитофарм имаше вкус на свеќа, на восок.
Зошто да се одјавуваш, ние сме тука секако за да ти дадеме поддршка Од нас лошо нема да чуеш, седи си тука Терај сега последно кај си била, на Гак никако. Јас и во Чаир више не би стапнала. Незнам која беше таа што ме прегледуваше ама докторка не беше (се јави после на докторка да пренесе што како). 18та нед отидов, напоменав дека измерен ми беше цервиксот 30мм.. а она ми бутна цела рака да проверела дали сум отворена. Два дена ме болеше доле од прегледот.. со една рака држеше, другата ми ја пикна Такви прегледи имав на пораѓај со првото и второто тек и не очекував дека во 18та така би ме прегледале. Едвај чекам среда за да одам на преглед... Со лесно на тебе, дај боже да биде се како што треба И никогаш не верувајте само на едно дадено мислење за покритични состојби... обавезно мин уште едно мислење...
По нет што прочитав, не се препорачува во бременост. Матичната некако не е заинтересирана за решавање на овој проблем или едноставно не знае како да ми помогне. Освен прашок casenlax, многу вода и суви сливи друго ми нема препорачано. Ја бомбардирам со прашања од разни препарати ама воздражана е со препораки. Вас кој ви го препорача и дали се можни некакви штетни последици за бебето?
Да, седиментацијата не ја прават дека од самата бременост знае да е висока. Леукоцити и гранулоцити би требало да си се во нормала..
Здраво мешиња дали пред скриен шеќер внимававте со благото неколку дена пред да го испитате или нема врска?
Мислам нема врска, треба да си јадеш најнормално освен 12 часа треба да си гладна пред испитување јас или четврток или петок треба да испитам пошо со првото имав , сега здравје ќе видиме. Само би сакала да знам кој има испитано во Биотек да ми каже дали може измеѓу да се пие вода , зашто мртва гладна ќе бидам
Која недела ќе бидеш? Јас за два дена ќе сум 25, матичниот ми рече од 24-28 се испитува па сакам да одам утре ама незнам дали е рано или да почекам уште некој ден
28+5 ќе сум во петок, секако немам индикации за да испитам ама ќе морам на чисто заради првата бременост, да не се повторува
Jas ispituvav vo 24 nedela i den pred toa jadev blago samo ne jadev niss poslednite 12 casa. Smetam treba da se jadi barem ness polesno toj den sekako ne 3 parcinja baklava zato sto ako jas pred 3 dena jadam cela torta pa posle ne smetqm nema da mi se bas relevantni vrednostite. Moe mislenje sekako.
Не ми текнува дали смеам бар и од сабајле пред да одам да се напијам вода или скроз жедна и гладна да одам? во петок сум од 8 часот сабајле, ќе си земам секако и шише вода ако ми дозволат да пијам измеѓу 3 саати