Подобро било од 26-28 недела подобро се гледало ова од доктор кажано исто така недела дена пред испитување да не се јади благо.
Јас 1 ден пред да испитувам скриен шеќер правев дома колачи и се отепав од јадење , па се си беше ок резултатите супер
Гестацицски дијабет се јавува кога панкреасот при брменост не ти создава доволно инсулин. Ризик фактор ти е ако си со вишок килажа, јадењево благо врска нема. Јас во првата бременост имав, во вторава немам. Се потепав од благо јадење сега.
Deka ne treba da se jade blago edna nedela prethodno e cista glupost, neznam ako go ima lekar kazano ova od kade gi crpat informaciite
Zadolzitelno e ama poznavam trudnici sto ne go pravele, posto ne mozele da pijat takov rastvor so seker ili pa ako bebeto e ponazad so razvoj
Имам ешерихија коли во урина, тоа и го знаев бидејќи имам нелагодност и печење долу и веќе неколку години мака мачам со неа. Препишан ми е антибиотик Амоксиклав го почнав од вчера. Е сега тука кај што сум земав природен сок од брусница ептен е кисел и нема шеќер, на шишето гледам пишува да се конзумира 14 дена сигурно е јак. Ама незнам дали е дозволен во бременост? Испив 2 чаши и сега се замислив!? Дали некоја има користено таков сок?
Брусница е дозволена. Јас зимав чиста брусница и јадев по неколку зрна или пак варев чај. Ако е сокот 100% природен , немаш простор од паника. Нормално е да е кисел, самата брусница е киселкаста.
Без прекин користеше утрогестан до 27 недела? Мене ми рече накај 13 да го прекинам, но ептен се мислам. Ако има некоја членка искуство плус, нека пише. Фала однапред
Од каде најде 100 посто природен сок ид брусница? Барав не најдов и замрзната брусница барав, за да ја варам како компот не најдов.
Јас без прекин ги користам од почетокот насабајле и навечер, а во второ тромесечие кога влегов само по едно навечер вагинално. Цело време ми вика превентивно дека ми ги дава и последните 3 прегледи ми вика нареден ако си ок ти ги прекинувам и еве уште никако да ги прекинам а се за секој случај.. се надевам следна контрола ќе се спасам од нив доколку навистина се превентивно а никакви проблеми до сега не ми се јавени цервикс си е ок од почетокот. Инаку сум 28+2
Да мила без прекин користев до 27 недела зошто така налагаше мојата состојба. Ако немаш потреба, ако ти рекле да прекинеш, слободно прекини го. Јас да можев ќе преќинев порано. На пораѓај едвај се отворив и покрај провокации, само ради утрогестанот.
Знам дека ги даваат превентивно затоа прашувам. А во второво значи само навечер по еден утрогестан од 200мг. ?
Јас не правев во првата бременост, тогашната матична ми рече не мора немаш индикации, јас сега да седам толку време гладна и шербет да пијам ке се онесвестам сто посто, така да ке барам пак да не правам.