Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.819
    Допаѓања:
    1.334
    Аха, фала многу. Кажи ми зошто имаше потреба да го ставаш? Јас сум 11+4 и имам хематом присутен уште од 8 недела. До вчера примав и пролутекс, но ми рекоа нема потреба само да продолжам со утрогестан по сабајле и навечер. Инаку хематомот уште си стои.

2. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    8.507
    И јас имав хематом за кој дознав после 20та недела од кога го снема, зошто се гледаше како остатоци. Ми беше под постелката, а матичната не ми кажа за него зошто сум паничар. Инаку на почеток имав прокрварено и ми вклучи утрогестан.
    Инаку од друг доктор дознав за хематомот

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. honey95

honey95 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    289
    Да да, на секоја контрола ја прашував до кога ќе ги примам и само ми рече ај намали ги за секој случај па ќе видиме наредна контрола ќе ги скратиме.. и еве уште чекам :D
    Истово го имам слушнато од другарка дека заради утрогестанот она царски завршила, неможела да се отвори дека касно и ги дале, мислам до 9ти месец ги има користено. Затоа се плашам и едвај чекам да ми ги прекинат да видам без нив како ќе се одвиваат работите

4. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    8.507
    Се зависи до организам. Мене ме стегна баш. Јас на пораѓај појдов и не можеа да ми го дофатат грлото на матката колку беше високо. Ич не ми беше скратен. А водењакот почна по малку да ми течи и мораше да ме пораѓаат со провокации. Стигнав до 20 и нешто капки провокации зa да се отворам.

На honey95 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. WhiteCat33

WhiteCat33 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.110
    Допаѓања:
    2.205
    Јас користев на почеток утрогестан 3 пати во денот бидејќи на првиот преглед на ехо виде некое крварење ама рече да не те плаши 3 пати ке ставаш вагинално утрогестан, тоа беше така до првиот скрининг и потоа ми го исклучи ми го намали постепено и скрос го исклучивме и се си е во ред засега еве 24 недела, единствено ми напомена секогаш да имам кутија утрогестан дома резерва за секој случај :)

6. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.909
    Допаѓања:
    24.184
    Се извинувам што се вмешувам, ама јас на пр. овој од ДМ го имам купувано:
    IMG_5090.jpeg

7. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.819
    Допаѓања:
    1.334
    Фала што се вмеша :D Супер, баш ќе отидам да го земам. Веројатно смее да се користи? :wasntme: Не сум се консултирала со доктор за ова

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Coldheart

Coldheart Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    82
    Исто го осеќав и јас многу ниско, дури мислев ќе излезе секој момент. Сигурно со рацете мрда и имаш такво чувство, барем кај мене беше така. Ако не ти е скратен цервиксот треба да е ок, но гледај повеќе да одмараш

На prinstongirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Arnella

Arnella Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2023
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    77
    Feminki vo koja nedela se gleda polot na bebeto

10. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Исто и јас не правев ни со двете претходни бремености а нема ни со оваа веќе му кажав на мојот матичен дека нема да проверувам. Мене уште ми се гади скоро 24 недела сум одма штом отворам очи морам да јадам зошто после ќе ми е лошо а не па гладна да пијам шербет

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.909
    Допаѓања:
    24.184
    Па, веројатно смее, бидејќи во суштина е само 100% природен сок.
    Само внимавај, многу интензивен вкус има и секако треба да се разреди со вода, само не се сеќавам во кој сооднос.
    И да, мислам на пакувањето пишуваше до пет дена максимум по отворање да се искористи.

12. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.819
    Допаѓања:
    1.334
    Уште едно прашање, вие што сте со мутации и пиете метилфолат 1000 и б12 1000, дали ги пиевте и во второ тромесечие или доволно е само премама или фемибион?

13. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.169
    Допаѓања:
    4.182
    Ова само од утрогестанот ако се ставаат вагинално или општо прогестеронот има такво влијание потешко да се отвориш? Јас до кај 22ра примав утрогестан насабајле орално навечер вагинално, па се префрлив на дабростон. Дали и дабростонот така влијае?

14. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    8.507
    Јас имав гестциски дијабет. Некој лабаратории велат три дена пред испитување да јадеш по 100 грама чоколадо. Не знам која членка доби таков совет. Така да тоа нема врска. Ти ич благо да не јадеш ако имаш скриен шеќер го имаш и крај.

На WhiteCat33, ija, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. honey95

honey95 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    289
    Не сум сигурна за дабростон, не познавам никој што користел.. ако има некоја членка искуство нека каже.
    Ама мислам дека утрогестанот би правел проблем на крај на бременоста повеќе, околу 9ти месец, до тогаш има многу што ги користат па немале проблем со отварање ако се прекинат на време

На Bella.alleB му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    485
    Допаѓања:
    537
    Некој совет дали може да потпомогнам бебе да се заврти со глава надолу, сега сум 32ра и главата му е нагоре.

17. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.545
    Допаѓања:
    23.456
    Имам видено вежби на youtube, но има шанси да се сврти. Внук ми се сврте надолу, негде 37 ма недела.

18. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.353
    Допаѓања:
    3.275
    Jas prashav na klinika kaj doktorkata sto odev, mi rece mozhe da se koristi pocesto. Sega ne bash sekoj den ama 2x nedelno primer mozhe. So prvoto odev cat pat na pregledi vo remedika, isto tamu mi davaa parafinsko poso vo pocetok na 7mi mesec nemav 5 dena otideno vo wc.

На A.V.S 91 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.353
    Допаѓања:
    3.275
    Jas ne napraviv ovoj pat. Bebeto bese so normalni parametri, me prasaa dali imame dijabeticar vo familija, sekerasi itn i mi rekoa na GAK deka ne mora da go pravam

На WhiteCat33 и merriel0 им се допаѓа ова.
  20. Pavlovska Jovana

Pavlovska Jovana Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2024
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    67
    Ич не се секирај има време јас сум сега 38недела а во 35недела се намести со главата надолу не правев никакви вежби но ти ако сакаш можеш имаш вежби на Јутуб.

На Sunrise!!! му/ѝ се допаѓа ова.