Баш сподели ако не заборавиш.. Лек што е дозволен во бременост за надворешни хемороиди? Немам нит запек нит тврда столица а ми излезе, ужас
Исто и кај мене, а дали те чешаат? Мене многу, мислам ми иде да ги искорнам, не знам дали е нормално волку да чешаат.
Инаку пред бременоста некогаш кога ќе ми се појавеа ги решавав со многу движење и плакнење со мраз ладна вода и се повлекуваа без никакви лекарства и креми. Но сега ради бременоста не можам толку да се движам и страв ми е со ладна вода да се промивам.
Не ме чеша баш, болка осеќам Преку ноќ ставив кокосово масло на тупферче демек мрсно може ќе помине пошто не знаев што и мислам од тупферот уште толку ми е изиритирано местото.
Здраво женски, дали има некоја од вас што на пораѓај отишла со недолечена уреоплазма, и како се породила природно или царски? Прашувам од причина што не можам да ја лечам поради алергии на антибиотиц
Да , зато викам од што имам читано тука се е различно... движи повеќе само што викаатвстари да се породиш полесно
Се движам цел дел по дома чистење,ручек,две мали дечиња. Многу сум нестрплива се надевам за кратко време ке се олеснам хаха.
Јас сум 5 недела и 5 дена. Немам симптоми сеуште. Дури у градите помалку ме болат денес. Едвај чекам во петок преглед и да ми каже др дека е се во ред.
Mene pose 7 nedeli mi pocna macnini i povrajkanje daj boze i da nemas ubavo da si ja iznosis bremenosta jas koga otidof na kontrola doktorkata edvaj me pregleda od sto imav maka i gadenje i povrajkanje
Jas pravam kontrola na trimesecniot seker (HB1AC).I vo dvete bremenosti ne ispituvav skrien,I spored nego se vodev.Ako e pokacen vnimavav na ishranata.Ova mi e preporaka od endokrinolog
Цела бременост се мачам со хемороиди и уште немам најдено лек. Чешањето е неподносливо, особено навечер. Ама на тоа нека се збие, ќе издржам уште малце па се надевам дека ќе ги решам некако понатаму. Цело време мислев дека со омекнување на столицата ќе се подобри ситуацијата, ама твојот случај не ми дава надеж Мачкање со масла ми прави уште полошо. Хеморол маст пробав ама нема големо подобрување. Сега за сега промивање со ладна вода и бекутан бебешка крема даваат краткотрајно олеснување.
Се извинувам доцнам со одговор, не сум во Мк јас. Ама гледам имаш и друг одговор каде можеш да најдеш. Кај мене на шишето пишува сооднос 1:4. И јас се мислев дали е дозволено, ама сепак е природно. Плус си земав и сушена брусница и варам чај.
Da,venski.Jas sum od pomal grad go pravat vo privatna laboratorija.Ako si od sk go pravat sekade sigurno
Faktu mast da probas samo ne znam dali e dozvoleno vo bremenost. Jas koristev po poragaj za nadvoresen hemoroid pa za 2 3 dena poarna.
Мешиња Јас испитав денес скриен шеќер и е во ред, потоа бев на контрола и сега ги гледав параметрите дома и малку сум загрижена во некои работи бебо е поназат за неколку дена а докторот вели да не те плаши ќе варира вака дете е не е ѕид, вака ми рече а потоа се смееше зошто сум толку слаба вика ноџето ти е послабо од раката моја ми вика јади повеќе му викам толку можам не ми се јади, и сега ме стави во мисла дали параметрите вака што останаа неколку дена поназат се од тоа што можеби не внесувам доволно храна? Инаку сум 24+6
Јас си јадам нормално, па беше 3 дена понапред. Не го сфатив тоа како страшно, туку свесна сум дека ќе варира +-2 недели и дека тоа е нормално. Има жени што ослабнуваат од повраќање и нејадење 9 месеци, па супер, здрави, прави бебиња раѓаат. И мене ми викаше јади месо, мене устата како со фластер залепена ми беше. Не се нервирај, нормално е да варира. Дури тек на пораѓај ќе дознаеш и тежина и должина точна.
И јас сум 38ма , не ми паѓа ни чеп ни ништо , само имам контракции ама не се на интервал и не болат само мн непријатно и долготрајно стегање во стомак и не мн ниско долу тука повисоко. Главоболка имам нез дали е со тоа поврзана. Бев денес на Цтг кај матичен и имаше една доста голема контракција на цтг-то ама немам болка и рече во Петок пак на цтг ако немам болка , такви можело да контракции 3-4дена пред породување. Некако ми е тешко и на стомак и општо , нез што и кога да очекувам , прва бременост ми е..
Не се поназад колку што гледам, повеќето параметри се понапред, после пресметува некоја средна вредност. Кај мене некои се цела недела понапред, еден параметар заостанува, ништо страшно.