Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. merriel0

merriel0 Истакнат член

@Ceneva @Konstrakta @WhiteCat33 @flower55555
    И незнам уште кој ми одговори за скриениот шеќер. Фала ви на одговорите. Мене матичната ми вика немаш индикации, следна контрола ми е крај на април, а моментално 23та терам. Незнам како да постапам за да ми го даде испитувањето...

WhiteCat33 likes this.
  2. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Не сум ве читала претходно, ама по протокол секоја трудница треба да направи. Јас со никакви индикации имав гестациски дијабетес. И не дава матичен гин. упат, секако е на приватно, можеш без проблем да испиташ ако сакаш.

H.VAGA, WhiteCat33, Ceneva and 3 others like this.
  3. merriel0

merriel0 Истакнат член

Сонц мислам дека психички ти врзало тоа што ти кажале дека си слаба. Секое тело е различно, и различно износува бременост. Јас мислам дека немаш простор за грижа. Пренаталниве витамини ни даваат а тоа што е потребно, да земеш на сила да јадеш пак може штета ќе направиш, може да си го оптовариш организмот и желудникот. Само лека и без грижа. Варијациите се нормални.

WhiteCat33 likes this.
  4. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Јави се Биотек / Авицена прашај која цена се. Мислам дека не беше скапо. Пристапна цена беше.

Јас прашував еднаш во Биотек, ама само да те излажам за цената.

Ако сака @AngelOfArh мислам како да ја запамтив дека во Биотек има правено, да сподели. Ако сум грешка нека ми извини.

sani99 and merriel0 like this.
  5. merriel0

merriel0 Истакнат член

Ајде баш ќе се јавам ќе прашам. Ми стои на глава, имам интуиција некоја дека треба да го направам. Фала ви :sun:

6. Anyshka

Anyshka Популарен член

Извини што улетувам, а дали за трудници е поефтино?
    Јас прашував во Биотек, ми кажаа 3200, пак се прејавив после неколку дена ми кажаа 3100, им нагласив без инсулин.
    Во Авицена ми кажаа 3600, сега брзо се прејавив, им нагласив без инсулин, 3060 ми кажаа и само во Тафталиџе испитувале.
    Не знам, тука читам 500-600 им земале, за трудници да не е тоа?

sani99 likes this.
  7. Ive13

Ive13 Популарен член

Со втората бременост повраќав 9 месеци нон стоп бев само 6 кг поправена бебе се роди 3600. Со првата бев поправена скоро 25 килограми се си јадев и благо и солено и понездрава храна бебе беше 3200. Воопшто да не си се сеќираш поубаво што си послаба и поподвижна секако ти си внесуваш се што му е потребно на бебушка.
    Сега сум 24 недела и сум поправена 5 кг само зошто повторно гадење и повраќање имам нон стоп.
    Секој организам е различен и секоја бремост е различна. Да сме здрави и живи само и ние и бебушките наши. После пороѓај па полесно ќе ти биде да си ги вратиш килограмите ако и воопшто имаш потреба ако не маникенка ќе си секако :makeup: :hug::hug::hug:

WhiteCat33, merriel0 and Skyler81 like this.
  8. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Ај утре ќе поминам ќе прашам. И така ми е блиску и ќе идам натака, баш ќе влезам и ќе им појаснам што конкретно треба.
    Знам ми рекоа посебна просторија е каде што и нели се чека и дека однапред треба да резервирам 4-5 дена.
    Ќе прашам и ќе ви пишам тука да знаете сите.

merriel0 and Anyshka like this.
  9. Anyshka

Anyshka Популарен член

Да, и мене ми кажаа треба да закажам.
    И мене ми се во близина и Авицена и Биотек, скоро секој ден поминувам од таму и заборавам да влезам. :)
    Сепак фала ти.
    Едит: не ми се брза мене, кога ќе почнам да собирам документи, тогаш и тоа сакам да испитам.

10. Dreamer

Dreamer Истакнат член

Огтт за трудници на приватно со три мерења е 550 во авицена а со упат од матичен има само две мерења и мислам се плаќа 100 и нешто денари

Anyshka likes this.
  11. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Појди си на приватно и испитај не е многу скапо. Имаш време да си размислиш до 28 ма недела. Ама мој совет ти е да го направиш. Не сум само јас без индикации која имала гестациски дијабет. Не те набедувам само тоа ти е мој совет ништо повеќе.

merriel0 likes this.
  12. Pavlovska Jovana

Pavlovska Jovana Активен член

Не е кај сите исто може чепот да ти падне и при раѓање како што знам јас со првото дете ни Ч од чепот не видов :)
    Главоболка мислам дека е нормално ама за секој случај кажи си на матичниот кога ке одиш на ЦТГ.
    Контракциите се нормални си се спрема телото за процесот и јас имам ама издржливи се.
    Ајде уште малку па ке се олесниме само стрпливи да сме.

.baby.love. likes this.
  13. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Со упат е 36 денари, смешки :rofl:

14. Tea SK

Tea SK Форумски идол

550 ден е во Авицена, пред 3 недели правев.

sani99 and merriel0 like this.
  15. merriel0

merriel0 Истакнат член

Чим вака е, ќе го направам. Никакво набедување, си прашувам зашто сакам и имам интуиција да го направам. Фала ви :f:

WhiteCat33 and Ceneva like this.
  16. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Вие што пиете магнезум..колку пати на ден пиете и од кокку милиграми ? Влегов во 8ми и се зачестија стврднувањата на меше веќе и нервоза ме фаќа

sani99 likes this.
  17. merriel0

merriel0 Истакнат член

Јас поради неугоди грчења кои ги имам во долниот дел од стомакот денес бев со лекарски упат од матичната на EMG на клиника на одделот за спортска медицина. И си изнапраив муабет со жената. И на моите грчења ми кажа да пијам до 1500мг магнезиум дневно, збогатено со Б-комплекс .Толку бил лимитот. Ми кажа сабајле и навечер обавезно по 400 пиј, а ако имаш грчеви и измеѓу. Значи тоа доаѓа на 6часа по 400 мг.

Last edited: Mar 27, 2024
  18. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Б комплекс или б6 исто ли е ?
    Јас пијам два пати од 250 мг.... сабајле чистев малку купатило ептрн ми беше зараза врќе не бива нервирав се не сум се мн напрегала и почна да ме сгега од тогаш... пијав прееска мг и срга сум океу еве ги нема поминаа.. ама нервоза ми ствараат

19. marama

marama Форумски идол

20240207_131002.jpg

Јас го пијам овој магнезиум и одличен ми е. Од прашок ми се лоши и ме тера на повраќање, а со овој немам проблем бидејќи е таблета.
    Помалце од 150 ден, во ДМ.
    Пијам од 2 до 3 на ден, зависи како се осеќам.

merriel0 likes this.
  20. merriel0

merriel0 Истакнат член

Епа затоа Б-комплекс сонц, тој смирувал. Инаку Б комплексот е комбинација на сите Б витамини. Во комбинација со повеќе магнезиум би требало да ни ги реши маките. Ајде баш ќе пробаме.

Ќе си го купам овој, солидна е цената. Многу ми се скапи прашоците по 3 4 на ден да ги пијам...

prinstongirl2 likes this.