Моја препорака, намачкај MediVix на надусниците. Одма ќе се опуштиш. Можеш и пола лажичка во пола литро вода врела, и да го дишеш но затвори ги очите. Ако ти се воспалени синусите, главоболка, затнат нос... Го дишам во врела вода и се мачкам на чело, странично носот и надусници. Мене за све ми помага. Дозволено е во бременост. Многу пати го имам пишано ова на форумов, лекот е беспари. 126денари во Зегин. Малце пецка кога ќе се намачкаш ама тоа ја балансира болката и затнувањето буквално како акупунктурата да правам се осеќам.
Од простотилак и глупоќа е дефинитивно. Тоа луѓе што кога ќе те видат не знаат за што муабет да прават па почнуваат си се здебелиила или си ослабела или муабет за времето. Игноре и нека не те допираат такви муабети. Битно е дека носиш бебче, здравје кога ќе се породиш ќе си вратиш килажа. На луѓето не може да им погодиш, кога бев слаба порано ми викаа ау си ослабела што се случува, демек нешто не е во ред или имаш проблеми по дома. Викам не, вежбам затоа сум ослабена и заќутуваат.
Ич да не им се замараш, ти си била скроз слаба и сега изгледаш различно. А сега носиш живот во себеси и ич да не ти чуе. Немаат друг коментар. Ова исто ко пред некое време што дискутиравме у 5ти месец што ни кажуваа ,,Лелее па ама ти е мал стомакот"...
Дали некој има оставено или планира да остави матични клетки? Јас се размислувам многу, иако уште немам ни звонето да слушнам услови. Колку чини од прилика запознаети ли сте?
2000-2400evra zavisi od promocijata i na kolku godini. I nie se mislime ama izgleda nema da zacuvame posto nekako kako marketing e poveke kaj nas. Vo drugive evropski drzavi gi zacuvuvaat od site besplatno ama posle moze da gi zemat i iskoristat ako mu zatrebaat na nekoj drug. Toa znaci deka maticnite kletki od svoeto dete moze da se poveke kompatibilni za nekoj drug. Spored mene ne e istrazeno i razvieno mnogu toa so maticni i realnosta e deka 0.03% e deka bi zatrebale nekogas. Ne gi lekuvaat site bolesti a i da se pojavi nekoja bolest moze i vo samite maticni kletki da ja ima pa da nemoze da se iskoristat.
Во Гинекаликс имаше понуда од 2390 и 2490е мислам во зависност од годините на чување, се чувале во банка во Велика Британија
Јас така многу се нервирам било да си здебелена или слаба еве мене кога ќе ме видат сите ми велат ти јадиш нешто? или една познаничка ми кажа јади за бебето не за тебесега ти си во втор план, како ќе го пораснеш бебето и после тоа јас стварно не убаво се осеќам, нема нешто поглупаво од такви коментари секој човек и организам е различен нема потреба да се кажи исто и дека за 6ти месец сум имала многу мало меше па неможеме да сме сите исти
Ние веќе плаќаме рати преку biosave.Прашај ги ќе ти објаснат детално.Може да се искористат за братче или сестричка и за вас.За различни болести се.Договорот е на 30 год мислам .После може да се продолжи.И нема да ги користат твоите клетки за некој друг доколку ти не дозволиш.Потпишуваш договор.Може и ткиво да се зачува и од него може да се искористи многу материјал.
Koga gi zemaat maticnite kletki ili tkivoto prvo gi nosat na ispituvanje Dali SE zdravi.Ako SE,togas vi gi zacuvuvaat ako ne vi gi vrakaat parite.Kompatibilnosta e golema za majka,tatko,brat ili sestra.Mislam deka ne vi se tocni nekoi informacii sto gi imate pisano.Vo medicinata duri doprva ke se koristat.
Така си е,стварно е глупаво воопшто да правиш муабет за тоа.. секој за себе,секој организам е различен,на жена во блажена состојба па воопшто не треба да помислиш така да и збориш .. ете,некој има помало меше,некој поголемо,некој ќе се поправи многу,некој повраќа цела бременост ќе качи 4-5кг... Најважно е тоа што ќе го држиме во раце јас и мажот ми за некој месец,најважна е борбата што после 5 години Бог реши да не израдува ... И не треба да не допира ништо од тие неважни муабети ама во моментот ќе те допре,ќе те извади од такт такво нешто,посебно од некој што ти го знае целиот пат,но тоа е .. има и такви луѓе Нека се живи и здрави..
1.Se ispituvaat dali se kontaminirani, a ne dali nosat vo sebe genetska anomalija. 2.Moznost da odgovaraat na brat/sestra shansata e 50% toa znaci deka treba i za vtoro dete da se zacuvaat, neli nedaj boze ako zatrebaat i ne se kompatibilni od prvoto dete. 3. Ne gi lekuvaat site bolesti, primer za autizam i celebralna paraliza moze samo da potpomognat da ima polesen zivot(ova mi go kazaa koga se javuvav za ponudi). Ne daj boze da zatrebaat i da moze da se leci so niv kolku pari ke cini toa? 100,200 iljadi evra? Posto vo nekolku drzavi ima klinicki centri i odredena bolest lecat. I koj garantira deka bankata nema da propadne vo naredni 30 god, deka nema da ima zamena? Deka ke nema da moze da ja najdeme, kaj sme zacuvale? Koj garantira deka posle 20,25godini tie maticni kletki ke moze da se koristat? Vistina e deka se zamrznati ama dali ke bidat vitalni za da se koristat? Nikoj ne garantira zatoa sto ne e ispitano da se koristat maticni kletki posle tolku vreme
Jas gledam profit samo od strana na privatnite banki. Nikade vo svetot ne e praksa da se plakja i da se zacuvuvaat.
Еве јас цел живот сум слаба и тоа доста, и си викав можеби некогаш ако забременам ќе ми се залепи нешто на тој начин, ама не во прва бременост почнав со 56, сега оваа 48 и уште ниту кило не се здеблив, и сите ме прашуваат ти се послаба си, или уште немаш стомак Таква сум и плус со штитната, и немам апетит Ама ај има луѓе кој се ситат на секакви глупи коментари
lugeto sekako kje si davaat komentari Ako si debela zasto si debela Ako si slaba ne go hranis deteto i slicno Neka ne dopiraat do vas komentarite, suvisni se sekako. Terajte si vash film.
Девојчиња, 24+ сум, нормално ли е бебчево уште многу ниско да го осеќам? На моменти ептен доле имам чувство како да прета со рачиња, ноџиња... и околу папок на моменти го осеќам ама ова толку ниско некако ме плаши. Околу 19-20 недела го осеќав толку ниско, па после не и сега пак тука го осеќам... Какви се вашите искуства? Не разбирам кога се качува погоре?
Јас вчера тргнав на пат и од кога стигнав не сум станата од кревет. Грчеви и сечење доле. Магнезиум се напив на неколку пати ама болката не попушта, едвај од кревет станувам за во тоалет. Не ми се трга за во болница, не знам условите какви се, а и патот до градот не е најпријатен. Бебе среќа мрда, па тоа ме смирува.
да се надвозрзам, до кога се препорачува возење со кола, не возење низ град туку пример околу 100км од дома?
Јас со такви болки бев на дежурен ми рекоа дека смеам и аналгин при појаки болки да се напијам, оти магнезиумот не помага.