Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. teddy85

teddy85 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2019
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    443
    A do kolku najmnogu ti dostignala vrednosta na CRP?

2. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    2.101
    Včera se napiv paracetamol od 500 mg, a od pred xva dena pijam dirup islandski lišaj, bebevo ne go čuvstvuvam sega, 21+1 sum i me grize sovest, ama kašlanjevo me ubi i nosot..

3. ina..ina

ina..ina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2013
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    109
    Која недела си. И јас имав крварење во 34 пообилно и денес повторно 35 + но многу малку и веднаш ми прекина, на строго мирување сум. Кај мене крварењето е од постелката бидејќи имам плацента превиа. Ако можеш оди до Систина на преглед, мене таму ме гледаат. Со бебето е се во ред, исто и ехо прегледот е во ред. Чекаме да влезам во 36 та и ке ми закажат царски.[/QUOTE]

На gothchick и Vincent им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.876
    Допаѓања:
    77.368
    Не, ништо. Супер си беше бебче.. :)

На снежана2023 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Веќе бев на две места, ама ќе отидам и на трето изгледа.
    [/QUOTE]
    Рано сум 17+2, пишував тука специјализант во државна ми кажа едно, исто плацента превиа плус отворено грло, а не скратено. А матичната што има и поново ехо како по приватниве ми кажа се е во ред само скратено е грлото ама не е од тоа крварењето, ме отвори вика не тече од матка, на ехо нема крварење, можно било некој пукнат крвен сад, имав и згрутчена крв излегуваше на почетокот. Примам инекции прогестерон, утрогестан вагиналети, Премама, магнезиум х3, Алмацин (ентерокока во мокрача имам) и пробиотик, за хемоглобин апче.
    Ништо не ми е јасно, а нешто има…

6. ina..ina

ina..ina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2013
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    109
    Рано сум 17+2, пишував тука специјализант во државна ми кажа едно, исто плацента превиа плус отворено грло, а не скратено. А матичната што има и поново ехо како по приватниве ми кажа се е во ред само скратено е грлото ама не е од тоа крварењето, ме отвори вика не тече од матка, на ехо нема крварење, можно било некој пукнат крвен сад, имав и згрутчена крв излегуваше на почетокот. Примам инекции прогестерон, утрогестан вагиналети, Премама, магнезиум х3, Алмацин (ентерокока во мокрача имам) и пробиотик, за хемоглобин апче.
    Ништо не ми е јасно, а нешто има…[/QUOTE]

Ако е плацента превиа, можно е од тоа да е крварењето, кај мене е од тоа, инаку не примам никаква терапија, само строго мирување. Досега крварењето само се смируваше.

На gothchick му/ѝ се допаѓа ова.
  7. EK2022

EK2022 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2022
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    157
    Секогаш ми е ниско, во дозволени граници.

На teddy85 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.808
    Допаѓања:
    1.332
    Дали патувате со кола во соседство да речеме, најмногу до 5 часа во кола? Идат празници, викенди споени јас од што сум исплашена од маало и до лекар немам мрднато подалеку.

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.208
    Допаѓања:
    10.661
    Па ако си на строго мирување не би требало да патуваш 5 саати со кола, плус и надвор од држава.
    Ако се е ок, не гледам зошто не.

10. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    4.179
    Кога почнавте со перење на бебешките алишта?

11. ina..ina

ina..ina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2013
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    109
    Мене ме интересира и што користите за перење на бебешки алишта.

12. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.950
    Допаѓања:
    1.563
    Jas kupiv tecen detergent violeta double:)a omeknuvac nema da stavam prvite meseci nema potreba

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.950
    Допаѓања:
    1.563
    I jas toa se mislam dali nakaj 35ta nedela da peram. Isto treba da preperam i navlaka od dusek, pernica za doenje, relaksator, gnezdo, da go prebrisam koritoto:) si ima dosta raboti

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    4.179
    Јас со frosch ќе перам, немал штетни состојки највеќе го препорачуваат за новороденчиња, за омекшивач се мислам дали да користам или не.
    Да исто и за тоа се мислам кога, не се само алишта. А гнездото како ќе го периш и на колку? За него ми е нај страв дека ќе се уништи:D

Последна измена: 31 март 2024
    На WhiteCat33 и ina..ina им се допаѓа ова.
  15. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Со првпто перев со персил сензитив, сега зедов виолета бејби.... и со него ќе терам првите месеци

На ina..ina му/ѝ се допаѓа ова.
  16. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.513
    Допаѓања:
    23.396
    Ако имаш уредна бременост зошто да не?

17. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    2.204
    И јас исто планирам со frosch многу ми го имаа препорачано па со него планирам :)

На Ive13, Mihaela123456 и Bella.alleB им се допаѓа ова.
  18. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.232
    На почеток на бременоста строго забрането ми беше патување. На последниот преглед гинекологот ми рече може само ако има болница во близина.
    20та недела сум и прв пат се решив да патувам нешто повеќе од 100 км. ама веќе не планирам до крај на бременост.
    Патот беше релативно ок, ама кога пристигнав не можев да се исправам од болки. Цел викенд имав болки, сега се вративме и сфатив дека телото не може да издржи пат.
    Јас општо секојдневно ок функционирам, пешачам, седам долго на работа, не сум без ич болки ама пократки се. Ова сега беше прилично јако и речиси постојано 2 дена.

На mal.ecka, Laura7, Marsi* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.876
    Допаѓања:
    77.368
    Јас во прва бременост на почетокот во Струга бев 8,9та нед бремена. Понатаму зими снегови фатија, па не патувавме на долга релација. Со второто бремена од февруари, до крај на октомври бев. На одмор бев во 7ми месец во Грција :D Арно ама избив сипаници на 3ти ден таму и се вративме. Ако немате проблеми со бременоста, нема зошто да не патувате. Пријателка на долг одмор летово беше во 8ми, а во 9ти два пати беше на викенд до Грчка :D
    Јас би патувала, ама секако претходно преглед, мерење цервикс, консултација со др. Сакам да одиме на одмор бар 4,5 дена на море во јуни (ако е се во ред), 12 август ми е термин. Другарка вака како мене беше со август термин и беа во Јуни 7 дена :) Би гледала да не е мн далеку само...

На 5678m, Mari-Li, mal.ecka и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.808
    Допаѓања:
    1.332
    Токму затоа и прашав. Се заморувам многу брзо и имам притисок доле ако долго седам. Плус пакувањето ми е стрес, да имам се со мене сакам, таква сум и многу се плашам ако немам доктор во близина за не дај боже. Затоа прашав за искуства.

На WhiteCat33 и marama им се допаѓа ова.