Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Laura7

Laura7 Истакнат член

Абе и со авиони патуваат, јадат хотелски храни и ништо не им е. Но јас не можам така, премногу размислувам за сѐ, се плашам, едноставно си велам дали е толку неопходно.

2. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Jas ova sto go kupiv od Elo ima patent, se vadi materijalot samo:)
    Neznam tvoeto kakvo e ama ako ne se peri sekako moze tetra pelena da stavas pred da go legnes bebeto:)

Pisi koga ke odlucis koja nedela ke peris:D

Bella.alleB likes this.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Што е до мене, јас не би шетала.. можам да издржам без шетање. Ама па дечињава (9г и 6г) сакам да отидат на море... Еве зимовање скокнавме, а обично одиме секоја зима на планина. Ама бев па со гадење, повраќање, нефункционална.

Laura7 and marama like this.
  4. Tea SK

Tea SK Форумски идол

Зошто ако ви е уредна бременоста, без препорака за мирување, ја третирате состојбата како болест?!
    Си правите непотребен психички притисок кога треба да сте олабавени. Тек кога ќе ви дојде бебе ќе видите што е желба за шетање, искористете дури сте послободни.
    Јас со првото нигде не шетав, зашто беше ковид ама со второво ич не гледам дома да седам.
    Од Скопје сум, во 5ти месец бев една недела на зимовање во Крушево, па во 6ти на викенд во Копаоник. Откако сум бремена, 2 пати бевме во кафана во Свети Николе, еднаш во Крива Паланка. Сега за Велигден ќе одиме негде низ Македонија, само зашто не знаеме дали на ќерка ми ќе и биде готов пасошот иначе ќе резервирам Грција, ќе бидам 8ми месец.
    Олабавете се малку, не мислете на лошо само.

5. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Исто бев и јас.. вп втпрникот бев вп др град ради боледување дами продолжат... два дена имав непријатности, стврднување, хаос дури се нервриав ептен... 32 недела сум

6. Vincent

Vincent Истакнат член

Devojki od utre sum 23 nedela
    Dali vleguvam vo 6ti mesec ?

mariz and Madmozel84 like this.
  7. dead.flower23

dead.flower23 Популарен член

Така е јас исто постојано сум надвор ме фаќа и некоја паника дека за 2 месеци ќе се породам и сакам да искористам секој момент можен да идам на планина на езеро на море на забава на се.. денес ги искачив 8те водопади на камењани и супер се осеќам одам исто како другарките што не ми се бремени. Ме фаќа страв дека со дете нигде нема да одам и само користам последниве неколку месеци само негде идам по Македонијава. Али да седам дома и да се плашам не доаѓа у обзир.

8. .baby.love.

.baby.love. Истакнат член

Влегувам во 39та недела сега на бришење на тоалет забележав свежа крв. Дали е тоа чепот ? Дали е знак дека за брзо ќе ми започне породувањето?

9. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Доколку повторно имаш крварење оди во болница,можеби е почнат процесот но и да не е,при крварење треба да одиш на преглед.

Edit: ти пиша мариз,и јас ќе ти пишам за чепот. Со првото бебе ми беше како белка од јајце со кафеавкаста боја. Со второто бебе имав со нијанси на црвено,односно потемна крв,тоа беше ноќта пред пораѓај акушерката ми рече дека се отварам.

Last edited: Apr 1, 2024
    WhiteCat33 and mariz like this.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Чепот е или безбоен, како кремав или кафен. Свежа крв незнам дали би бил чепот. Густ е тој, како желе.

11. mariz

mariz Форумски идол

Според моиве апликации, да :) 23та е веќе почеток на 6ти месец.

12. kitsune

kitsune Активен член

Девојки пак јас со феталниве движења. Дали некој има намалени фетални движења цела недела :(?
    Бев во петокот на дежурен ми рекоа се е ок, ама многу ме мачи што бебево многу помалку го осеќам и ги нема повеќе тие силни удари :(. 24та недела сум сеуште.

13. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Исто и јас паничам, минатата 21 недела не застана нон-стоп мрдаше дури и безобразно ме клоцаше, сега сум 22 скоро ништо не осеќам, а плус настинав и пијам антибиотик и од тогаш не го осеќам и многу ми е шубе :(

Stela Maris likes this.
  14. najjacha

najjacha Истакнат член

Дали некаде може да се види распоредот на Гак по амбуланти, кој ден кој доктор во која амбуланта е?
    Дали знаете Ана Данева во која амбуланта е и кој ден, и дали можам кај неа да отидам со приоритетен упат ?

15. merriel0

merriel0 Истакнат член

Имаше некаде распоред по темиве, е сеа дали беше само за март незнам...

16. kitsune

kitsune Активен член

Оф значи слично како мене :(. Јас бев на преглед дека не можев да спијам од што го мислев. Иако ми рекоа се е ок, некако шубе ми е многу да не сепак не виделе нешто. Не дека ме утешија нешто многу, ми рекоа секако во 24та недела не можеме ништо да направиме и стварно ако има проблем.

intj_girl likes this.
  17. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Едино вчера вечер малку се размрда зошто јас имав тахикардија некоја и притисок ми се качи, па се израдував дури :drunk:

18. kitsune

kitsune Активен член

Се надевам ќе истераме до крај без да збудалиме. Јас па ако го осетам дека се движи малце се возбудувам и тешко ми е дишењето од анксиозност (facepalm)

merriel0 and intj_girl like this.
  19. intj_girl

intj_girl Истакнат член

А и мене мислам дека ми се случува кога мрда многу да ми прескокне срцево, како морска болест да добивам :D аи скроз не сме нормални...

kitsune likes this.
  20. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Attached Files: