Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.225
    Допаѓања:
    1.450
    Огтт тестот во која недела го правевте? Знам дека од 24 до 28 ама нз кога да одам точно, само си одложувам :)

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. CarrieBradshow

CarrieBradshow Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    385
    Во која недела испитувате скриен шеќер?
    Јас спомнав кај матичнава неколку пати ама дури 27+3 ми рекоа да испитам, на приватно било ми рекоа и то.
    Кога појдов во лабараторија ми рекоа дека најдоцна до 24 недела испитуваат тука, после таа гестац нед само во болнички услови, заради можноста од лошење, тие немале таму како да ми помогнат во подоцниве труднички месеци.
    Се размислував и стварно се во право, јас гладна да седам толку време плус да пијам одвратна течност сигурно би ми се слошило и ќе сакам да подлегнам или незнам..

Последна измена: 1 април 2024
  3. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.808
    Допаѓања:
    1.332
    Дали утрото пред да ви земат микробиолошки брисеви ставате утрогестан? Бидејќи јас ставам едно рано наутро и две навечер, па се мислам дали пред брисеви да не го ставам

4. Ena05

Ena05 Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    935
    Допаѓања:
    1.033
    Утрово бев кај матичната на контрола. 37 +1 сум и ми рече постелката веќе е зрела, плодовата вода почнала да се намалува и имало некое џепче од 2ипол цм и тоа се било нормално за неделата која сум, веќе се ближел крајот. Ми рече во петок во државна да ме види докторот што можеби ќе ме пораѓа. Е сега седам и си размислувам, си праам лоши филмови, што ако многу се намали водата до петок, да не е касно тогаш да одам? Може ли нешто да му биде на бебето? :worried: Знам, може глупави се прашањава а и требаше матичната да ја прашам ама касно палам. Прва бременост ми е, исплашена сум многу што како ќе биде посебно сега дека се бројат деновите па може некоја од вас имала ваква ситуација па ќе ме утеши...

5. Monas95

Monas95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    175
    Mene maticniot mi rece da stavam pak konsultirajse najdobro

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. honey95

honey95 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    289
    Јас испитав 26+6 кога бев, и супер поминав не е ни толку страшно, не значи дека на сите им се слошува од течноста и незначи дека ако си гладна полошо ќе ти биде.Мене баш ме засити после тоа не ми се ни доручкуваше толку:D Плус со мене имаше една што едвај ја испи цела чаша ама издржа без да поврати и после тоа супер изгледаше. На повеќето ништо не им се случува а мене не ми беше ни толку одвратна. На брзина изголтај и ајт:D

Јас не ставав, иако немав консултација со лекар. Неколку пати ми се има случено и да заборавам да купам или слично па ако ми се потрошиле имав и промашено некој ден сепак најдобро е да се консултираш, на мене секако ми беа дадени превентивно па затоа на своја рака си одлучив така

На CarrieBradshow и Laura7 им се допаѓа ова.
  7. kitsune

kitsune Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2023
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    140
    Утре закажав во Авицена. Мора да закажеш таму. Од Систина ми рекоа помеѓу 24та и 26та недела се прави.
    Матичната ми рече за жал веќе не им дозволувале упати да даваат. Можело преку општ матичен лекар.

8. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.225
    Допаѓања:
    1.450
    Јас земав упат од кај матичниот гинеколог кој важи еден месец, не знам зошто така ти рекле. Го имам веќе 2 недели само се мислам кога да отидам.
    Фала во секој случај.

На Anyshka и kitsune им се допаѓа ова.
  9. kitsune

kitsune Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2023
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    140
    Не знам искрено зошто така ми рече ако можело :(

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. LEA24

LEA24 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2019
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    51
    Здраво женски. 15та недела сум и на крвната слика ми излегоа покачени леукоцитите. Докторката каде што одам на ГАК ми вели дека е нормално и дека не е страшно ништо пошто другото се е во нормала, а матичнава ме прати прво уште еднаш да испитам крвна слика и сеа повторно на брисеви, а правев пред 3 недели и беа стерилни исто и уринокултурата. Дали има некој искуство со покачени леукоцити во крвта во време на бременост? Притоа немам вагинален секрет, немам настинка ниту било што може да асоцира на покачени леукоцити.

11. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.361
    Мене гинекологот ми кажа не можела упат, а општ матичен дава упат за на интернист, па потоа интернистот упат, не сум бремена, ама по препорака од ендокринолог и тоа сакам да испитам.
    Инаку прашав во Биотек само за ОГТТ е 600 ден. 3 боцкања, во Авицена само во Тафталиџе испитувале и треба да се закаже.
    Сакам да прашам мене ми пишува да испитам ОГТТ со инсулинемија и гликемија, можеби затоа по телефон ми кажаа 3100-200 ден.
    Различно ли е тоа?
    Јас имам испитано инсулин и гликемија и ок ми е тоа.
    И знам дека нема врска тоа со храна, благо (не ни јадам), ако имам скриен шеќер си го имам без разлика што ќе јадам.
    Туку дали има врска сега дека постам, или да почекам да поминат постите?
    И така не ми е итно.

На kitsune му/ѝ се допаѓа ова.
  12. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    2.204
    Јас испитав во 24+6 ќе одев малку покасно ама тој ден бев и кај специјалистот па сакав да ги види резултатите а и така матичниот ми рече кога сакам од 24-28 недела се испитува, инаку многу е блага течноста да јас мислев ќе се засркнам од благо и потоа една топлина ме фати се испотев целата ама потоа одкако ја испив веќе се навикнав немав гајле, така да не е толку страшно, мене повеќе ме мачеше предходната вечер што бев гладна и тоа што три пати те боцкаат а јас се плашам од боцкања:)

На CarrieBradshow, Anyshka и Bella.alleB им се допаѓа ова.
  13. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.698
    Допаѓања:
    2.745
    Devojki 39.0 sum
    Imam ogromni stvrdnuvanja vo stomakot.
    Denes bev na eho se e mirno
    Dali da odam na ctg pak sea ili normalno e?

14. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.449
    Допаѓања:
    18.700
    А цтг ти правеа денес?

На Mihaela123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.698
    Допаѓања:
    2.745
    ne samo eho

16. Trinity9

Trinity9 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2023
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    119
    Не знам колку ти се покачени, но знам во бременост толерираат до 15. Мене ми се цела бременост 12-13 (благо покачени)

На LEA24 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. dead.flower23

dead.flower23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    1.910
    Јас во 27ма испитував на клиника со упат што ми важеше 1 месец. Кога го испив тоа почна да ми се лоши и врти едно пола саат додека се стабилизирав само не смееш да повратиш. После тоа бев океј .

18. Dreamer

Dreamer Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2010
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    140
    Нормално е да се покачени во бременост, мене цела бременост вредностите ми се на горна граница, и јас прашував исто ми кажаа. Доколку немаш никакви други симптоми тогаш е од самата бременост.

19. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.587
    Допаѓања:
    1.388
    И кај мене гинекологот неможеше да ми даде упат за игтт рече да земам од матичен општ. Иначе планирам да правам сега сабота 25+2 или нареден петок 26+1.

На kitsune му/ѝ се допаѓа ова.
  20. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.587
    Допаѓања:
    1.388
    Да различно е се испитува инсулин 3пати со оптеретување исто како огтт сами што огтт испитуваат глукоза а ваму инсулин кој е поскапа анализа и затоа е толкава црната. Можеш и додека постиш секако не треба да си јадена 12h

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.