Има време до 24 недела да се крене иако не е ни пишано дека ти е мжниска, туку по ниска. На преден или заден зид не ти менува ништо освен што може помалку да го осеќаш бебето или покасно да го осетиш.
И мене ми се покачуваат не многу 10, 11 а нели границата е до 10... матичниот рече нормално е ниш страшно
15.36 ми се сега, а правам споредба и со анализи што сум ги правела и пред бременост, ми биле на горна граница. Во секој случај ќе пратам ситуација, ќе испитам денес брисеви па ќе видам што ќе излезе.
Здраво 16+2 сум, хипо хашимото на еутирокс штитната за сега е ок Ама ме замисли ова со урината, крв прв пат да имам, инаку немам крв на секојдневна или пецкање нешто проблем Примав клексани 58 досега, од вчера сум на 15 дена без нив И железото прошлиот месец ми беше 22 сега на 11 Инаку само пијам метил фолат 1000 друго ништо
Направи уринокултура, имаш и плус кај бактерии. Може е бактерија, а тие знаат да направат да има крв во урината... Земи и пренатални пиј, да ти го одржуваат железото до крај на бременоста. Јас без ПреМама одма спуштам железо, пробав да не пијам и од 33, на 14 падна и се вратив пак на нив. Како растат, влечат бебињата се повеќе...
Јас во прва бременост пиев pregnacare i kupiv premama isto Ama so ovaa, пошто сум со штитна енд. Рече да не пијам витамини дека имаат јод и јодот смета Барав вчера во зегин сите се со јод Ми останува, од секој потребен суплимент само да го купувам А за бактеријата, баш кога незнаев дека сум бремена дадов уринакултура пишуваше нема ништо а на обична урина 2 плуса Како си ти? Како со штитна Јас сум на 125 еве трет месец
Па и јас сум хипотиреоза и хашимото, 9год на терапија. Исто и втора бременост ја терав со зголемување на Еутирокс и пренатални витамини. Пијам 100ка иначе Еутирокс, па треба за некое време контрола да правам. При проверки на крвна си правам и тироидни и добри ми се. За јодот баш пишува дека добар за штитната жлезда и на самите пренатални. Јас одлично се чувствувам, супер крвна слика, хормони супер.
Дали може упат за coombs или димери и хемостаза да ми даде специјалист што мо ја води бременоста на гак или мора матична?
Јас упат за хемостаса и д-димери земам од матичен гинеколог за трансфузија без проблем и бесплатно е за трудници.
Да знам, до сега и јас зимав ама матичнава ми отиде на некаква обука 2 месеци ќе биде отсутна. Па мислев ако може на тој начин на функционирам додека се врати. Не ми се менува матичнава одлична ми е, а замена нема...
Zemi upat od opst maticen, mene mi dava mojata. Ili probaj kaj sto ti e maticniot ginekolog nekoja od sestrite da ti izdade
Потсети го тој таму и картонче со крвна група да ти даде, добронамерен совет Ако им е уште истата политика, само резултатите од кумбсов ќе ти го дадат, па пак ќе треба да вадиш картонче ако немаш
Па мислам во Ремедика кај што ќе се пораѓам пред пораѓај крвни анализи прават вклучително и крвна група.. Ама добро е да се праша за секој случај ако треба да си извадам.