Едно бебо е со дупе доле т.е странично лега и др бебе сега на контрола ми кажаа ако до 37гн не се окренат ќе мора царски. Што да правам за да се наместат за природен пород.не се мн големи по 2300гр се двете . Сега сум 35гн. Од како излегов ос болница цело време аи плачам не од др туку од тоа што имам голем страв од операција и воопшто ос инекции.
само во тие 2 термини 7.30 и 10.30 или од 7.30 до 10.30 кога сакаш? треба и јас да правам за 2-3 недели..упатот се зема инаку само од општ матичен и мене така ми кажаа Па да те прашам дали упатот важи 30 дена и колку претходно треба да се јавиш за да закажеш?
Девојчиња искуство со Горана Пемовска - ендокринолог во Систина? Малце ми е покачена вредноста за гликемија после 2 часа од оптеретување со гликоза . Инаку течноста не беше тешка за пиење, барем за мене беше сосема ок и изджливо.
Дали се осеќа некако дека бебе се свртело од карлично во нормално за пораѓање? Ударите најчесто ги чувствувам или доле или десно од папокот и на ехото беше карлично. Ако се намести како што треба ќе го осеќам скроз горе под градите или неможе да се познае тоа додека не се види на ехо? Сеуште ми е рано,30та недела сум се надевам ќе си фати позиција до крај. Можам некако да му помогнам, некои вежби ако знаете додека сеуште сум во форма би биле добредојдени
Девојки бел некогаш проѕирен исцедок леплив многу дали е од утрогестанот или можеби плодова вода(( бев на лекар нормално количество. Ве молам ако можете да споделите искуство дали исцедокот ви бил нелогаш бел млечно некогаш проѕирен имногу леплив од утрогестан. Ве молам..ж
Каков е исцедокот од утрогестан дали знаете? Дали е многу леплив? 4 месец сум. Многу ми е страв што не ме снајде вобоваа бременост веќе
Дали на доктор објасни каков исцедок имаш и што ти кажа ако знае? Премногу паничиш, за работи кои се нормални. Пролистај по темиве ќе видиш дека секоја од нас има исцедок, особено тие што се со вагиначна терапија. Дали те чеша, мириса или е зелен или жолт? Си правиш стресови, кои воопшто не ти се потребни во бременоста.
Jas zakažav včera vo Avicena za 29 ti april, samo ponedelnik so upat imaat ili vo 7:30 ili 10:30 ne od-do, tuku tolno tie dva termini. Upat ne sum zemala ušte, ne znam kolku važi, zatoa kje odam nedelata pred zakažanoto, 7 dena valjda kje važi
Ne bi trebalo da ginima, može da se preeklampsija znak, pod uslov da imaš i visok pritisok. Ja taka so prvoto
Јас сум веќе 33 недела.. пд 28 бебе е свртено надоле.. ме притиска сп главичката на бешика и сп рачината чепка се осеќа...
Nisto ne mi kaza samo mi rece normalno kolicestvo plodova voda. Ne mirisa prodziren i lepliv i koga istekuva urrogestanot malku beluzlav. Ama celo vreme sum mokra
Штом ти рекол дека е се во ред , немаш простор за паник. Плус мислам дека си прво тромесечие? Поправи ме и извини ако утнав.
Излечена е инфекцијата? И јас ја имав на почеток на бременост во огромно количество, ама фала богу е се ок сега. Штом доктор ти вика дека е ок, уживај.
Децава ми беа мртви болни (со најверојатно свински грип, епидемија во школо имаат). Многу лошо и тешко поминаа... Е од вчера јас не сум добро, некоја 37.3 почна и се затнав, ми тежи главава, синуси денес крш носов река, малку ме тера на кашлање (она скокоткање во грло) и омалаксаност. Цела вријам некако внатрешно , се бори телото ама не сум качила сеуште повеќе од 37.3... Покрај парацетамол, ништо друго не смеам така? 21+2 сум... Имам и упат за димери, хемостаза ама 24/48/72 приоритетен, вчера земен, до утре морам да одам. Ваква болна да не проверувам?
Само што бев на преглед,30та недела. Се е супер, одлично напредува бебуш За дабростон ми кажа од 33та недела да намалам на 1х10мг и да одам на преглед во 34та