Форумџика на годината

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Viki2021

Viki2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    403
    Nemoj samo kako mene ja odnesov edna i edinstvena da mi ja plastificiraat za da ja cuvam navek ama taa hartija bila valjda termo hartija ili neznam kako se vikala taka mi kaza ginekologot i mi izgore crna katran i sega nemam nitu edna taka da plastificiranje NIKAKO!!!!

На Bella.alleB му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    2.108
    Mi teče mnogu krv od nos, so Aspirin sum, i mnogu imam grčevi, blagi bolki da kažam dolu pod papokot, nakaj desna strana, bebčo slabo mrda, 21+4 sum. Nosot mi teče, kašlam, koj da izdrži do utre strav mi e

3. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    1.376
    А да одиш веднаш на ГАК на дежурен? Штом не се чувствуваш добро и не можеш до утре да почекаш. Не се мачи оди, ќе те примат и прегледеаат и мирна ќе бидеш. Крв од нос ти тече од аспиринот. Консултирај се дали да ги прекинеш или смениш со клексан. Со лесно :l:

4. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    1.376
    Дигитализација само и ќе си ги имаш за навек. А ова оригиналниот примерок чувај го на место каде нема многу влага и промени многу на температурата. Заштитено од светлина но сепак во кутија каде ќе има проток на воздух, да диши.

5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.128
    Допаѓања:
    78.092
    Јас чувам и од првото, пред 9г. Воопшто не се избледени...

На CarrieBradshow и Bella.alleB им се допаѓа ова.
  6. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.786
    Допаѓања:
    5.109
    Магнезиум со калиум директ дали пие некој? Таков најдов дома немам друг моментално.

7. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.313
    Допаѓања:
    10.917
    Мајка ми има слика од мене од ехо, јас имам 32 години, не е избледена:).
    @Stela Maris од аспиринот ти тече крв од нос, јас се будев од крв дур не ги прекинав. Сабајле дував ролна тоалет крв ми се чини.
    Види да ти го прекинат одма.

На 5678m, sani99 и Bella.alleB им се допаѓа ова.
  8. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    1.376
    Ај консултација, обично запишувам зошто зимам разна терапија но денес не се сеќавам дали земав метил б12 од 1000. Дали да рипнам или да ризикувам да сум зела и пак да земам дупла доза? (facepalm)

9. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.342
    Допаѓања:
    25.812
    Ништо страшно не е. Колку пати не сум се напила, ќе искочам , па ќе ми текне и ојде возот.

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kamilica994

kamilica994 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2017
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    15
    Trudnici, dali ste imale glavobolka koja traela nekolku dena? 19+4 sum glavata me boli vekje 3 den od levata strana, vrtoglavica nenormalna i gadenje.. i posle ispieni 2 analgina so dozvola na doktor, ne mi pomina.... denes od sabajle me boleshe, pa mi pomina sega pak me fati i strashna bolka imam. Pritisok normalen 120/75, voda pijam i piev magnezium so b6.

11. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    1.376
    Личи на мигрена, штом те боли само една страна и имаш гадење. Доколку ти смета и светлина, дефинитивно е тоа. Консултирај се со доктор, зошто мајка ми со години и ја имаше и доколку не и ставеа инекција, не и поминуваше.

Последна измена: 3 април 2024
    На kamilica994 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. CarrieBradshow

CarrieBradshow Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2020
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    385
    Јас имам сликички стари 10 години и ништо не им е. Ги чувам во папкиве кај матичнава што ги дава нели, никако посебно не се заштитени.

13. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    4.191
    Втор триместер ме болеше цели две недели секој ден, болка од една страна најверојатно беше мигрена и со ништо не ми поминуваше. Парацетамоли, кафе, кока кола, многу вода, нозете во жешка вода, марама врзував на глава, сол, се што слушнав пробав и ништо не помогна, ќе помине сама од себе

На kamilica994 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bella.alleB

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    4.191
    И мене ми се во папка и во фиока на темно, баш ќе ми е криво ако ми избледат

15. MarcyNA

MarcyNA Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2023
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    86
    Ve citam i site go spomnuvate na Frosch, jas se mislev 15 min pred toa raftovite vo DM i na kraj go zemav na Becutan 2vo1 so omeknuvac.... Go biva li ili ne stom nikoj ne go ni spomnuva... :?:

16. Stela Maris

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    2.108
    Бев синоќа, таму кој од кој поглуп...
    Ми мереа притисок, висок беше, и се јавува таа кај докторот му пренесува, тој нешто и кажува, им викам грчеви и болки имам, ај да видам на ехо, ме виде односно ништо не виде онака само да се каже. Пак му се јави на докторот, тој вика крвна слика, им давам од претходниот ден, вика ако пак ќе направиме.
    И ај чекав сат време да биде готово, ја едно се жалам, она друго ми збори. Цело време на телефон со доктор од горе. На крај се симна и тој вика магнезиум, метилдопа и утрогестан. Се тоа ја веќе си знам, ништо ново. Го прашувам што е ова вака одеднаш, ми вика а па тоа матичен ќе види..

Значи кој Мујо еј .

А за аспиринот вика трансфузиолог ќе ти каже и му вика па нормално дека сум била до сега не сум од вчера, и му викам она вика не аспирин, гинеколог матичен вика мора превенција ради прееклампсија, ваш совет? Он вика како они ви кажат така, леле значи..

Иначе клексан не ми е замена, не го пијам ради трансфузиолошки причини, него баш превенција од прееклампсија

17. Stela Maris

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    2.108
    До вчера беше само малку така сабајлечки, ништо посебно, ама вчера многу имаше и одеднаш висок притисок и болки грчеви, затоа се испаничив, а на ГАК пишав погоре како поминав(facepalm)

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  18. WhiteCat33

WhiteCat33 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    2.238
    Јас искрено многу многу на бекутан не верувам, па особено не би ја зела бебешката линија за нега на новороденче сега има толку многу природна козметика и општо се за бебе на пазарот што не би зела на бекутан ама ова е детерегент незнам што да ти кажам пробај го па ќе видите со бебо како ќе биде ако не смени го потоа, ама сепак ова е само мое мислење ете нека кажат и други членки :)

На MarcyNA, TanyaClover и Bella.alleB им се допаѓа ова.
  19. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.786
    Допаѓања:
    5.109
    Сестра ми користеше Бекутан година ипол задоволна беше, јас за првото пред 5 години зедов Виолета ич не ги переше убаво и не ни мирисаа на нешто па зедов Мерикс детски прашкаст (незнам сега дали го има ама преубав беше) и го користев до 2 години заедно со Орнел бебешки омекнувач. После 2 години со нашите перев.

На MarcyNA му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bella.alleB

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    4.191
    И јас прво и основно се водев според состав кога одбрав фрош да е што по природен без штетни состојки, па потоа како мирисал и слично, сепак се работи за нежна бебешка кожа:), бекутан и јас не би користела

На MarcyNA и WhiteCat33 им се допаѓа ова.