Јас имам земено и многу се убави, вредат за парите, 7 бодиња комплет и шикозни х3 што одат во комплет од најмалите 1-3месеци
Во Авицена ми закажаа огтт со две боцкања со упат. Ми кажа таа дека 3 боцкања само приватно одело. Има врска ова нешто?
Која глупост цц, демек за без пари толку два пати доста е, ако сакаш приватно тогаш три пати. А дали тоа едно плус боцкање би значело нешто плус во вистинската слика и резултат на трудницата, тоа не е важно.
Ми стигнаа резултативе од крвна слика и урина, седиментација 22 а треба помало од 12. Многу не е? Исто мокрачава леукоцити во седимент од 0-5 мене ми е 8-10 и епителни клетки пишува доста. Исто и позитивен за леукоцити. Да не е некоја бактерија?
Колку што знам, посебно за трудници, третото боцкање е исто битно, 550 ден е испитувањето, подобро приватно направи си го за целосни резултати.
Se javiv vo sistina za da vodam bremenost kaj niv i prasav ako zakazam vo 36ta nedela dali ke se naplaka pregledot ili vleguva vo paketot i mi vikaat se naplaka da, site pregledi do priem za porajganje se naplakaat. Nesto novo e ova?
А во државна ова не испитуваат? Мора во приватниве или? Не сум од Ск,затоа прашувам. Во мојот град со упат од мат.гинеколог во државна е без пари за трудници 3 боцкања.
Дали е важно во делот од бебешката постелнина чаршавчето да биде со ластик или нема врска? Си бендисав една постелнина ама нема ластик чаршавчето и сега незнам дали да ја земам таа или да барам со ластик
Седиментација во бременост е секогаш покачена, затоа не се ни испитува, јас не ја испитувам. Испитувам црп и врз основа на тоа се водам дали има инфекција или не
Во Биотек прашав со 3 боцкања 600 ден, и мене во Авицена ми кажаа со упат само две боцкања. Ми кажаа во Тафталиџе во Авицена само испитувале, не знам колку е точно ова.
Zavisi i od doktorot, jas sum od 34 nedela, prviot pregled e naplaten, posle toa ne mi naplakjaa, imam dogovoreno poroduvanje.
Пакетите во систина не се за бесплатни прегледи и ехо. Воглавно се за породувањето и после породување односно бесплатни неколку прегледи за бебето и основните лабораториски испитувања додека лежиш таму. Она што е плус пред породување е бесплатни советувања, неколку масажи за трудници, јога часови. Оди на нивната страна има детално се што е вклучено во пакетите.
Зошто да мора со ластик? Јас имам ставено водоотпорен памучен чаршаф со ластик за да ја штити јогата, а над него обично чаршафче без ластик и скроз е стегнато од оградата, не се изместува.