Аванс од 12.000 денари мислам се остава за да ги искористиш услугите пред породување што се, како масажи и слично.
Не е ново, го наплаќаат првиот преглед во 36та недела а после секој преглед до пораѓај не се наплаќа Очигледно зависи и од докторот, јас бев во 32 и 36та недела и двата ми ги наплатија.
Дали некоја од вас ги има пиено овие прашинки за Ешерихија ? Пиев 5 дена антибиотик, Докторката ми ги препиша и прашинкиве заедно за со антибиотикот ама јас дури сега ги добив и наместо повеќе само две ми пратиле Докторката вели дека се пијат ноќе пред спиење, дека се комвентира во урината и така делувале. Јас уште осеќам печење така да антибиотикот не завршил работа.
Mamicki dali nekoj ima najdeno vakov tip na shishence za odmivanje ili nesto slicno za taa namena kaj nas po aptekive?
Пишав и во друга тема ама ај тука поактивна е Вчера детето го кревав во раце и ептен почуствував затегнување на местото од царски. Дали да одам да ѕирна или нема ништо ? 8н 5д по последна менст ама некаде 3 дена е помало
Meshinja na kolku stepeni da gi peram tetra pelenite? Neznam kaj da pisam i neznam kako da gi sortiram rabotite za perenje. Postelnina i banjarki na kolku stepeni?
Znaci postelninite, banjaraki i tetra peleni na 60 stepeni posle prvoto perenje A oblekata valjda sekogas na 30? Posto e pamuk ke se smalat Bl Btw pocna da peres?
Јас сега и алиштата на 40 ги ставив, ваљда нема да се смалат новопечена мајка to be што друго ако не направи некоја глупоста за потоа не знам нека каже некоја искуство, со флеки со чуда на алиштата на 30 ништо нема да излези. Во сушара ќе сушиш? Не знам на која програма да ги сушам
Valjda moze vo sushara Ke gi stavam na programa mix taka ke probam A za fleki omnio blanco e top stavas na flekata direkno pred perenje se vadi
Мајки здраво, Денес дознав дека сум бремена 4 недела... Живеам во странство но сеуште немам лекар, од понеделник ќе побарам, но ми кажаа дека се чека подолг период за термин. Од првата бременост веќе ми поминаа 6 год па би ве замолила за некој совет што треба да пијам, знам дека фолна киселина но по колку гр беше? И дали требаше уште нешто?