После 33ч од пукањето на водењакот... Па искрено со првиот пораѓај имав природни болки, мислам полесни беа тие првичните. А со провокации па одма ме фатија многу често, на 1мин директ јаки. Бев само 2 прста отворена пред примањето на провокации и за 3ч болки со провокации дури уште еден се отворив. Епидурална не добив Ги окркав јаки болки 3ч, па царски завршив Не се грижи, ќе те следат.. мал милион пати тоа го прават. Ако ти дозволуваат, шетај повеќе. Мисли позитивно, кратко време те двои за гушкање со бебе
Ме плаши многу дека веќе се многу саати и дали ќе имаат време да ги чекаат провокациите... Ми мириса дека ќе се измачам џабе и пак царски ќе биде.... Ова исчекување убива, не можам да дочекам да го видам Инаку само јас шпартам по ходници, километража набив!
Dobro što te puštaat da se dvižiš. Mene na patološka me držea 2 dena celo vreme u krevet so kateter. Pred kraj me puštija samo do wc za golema nužda. Inaku so provokacii bev, spontano završi. Kje bide
На ГАК? Зошто во кревет со катетар 2 дена? Мене катетар ми ставија кога ме легнаа на маса за царски. Пред тоа 10 саати шетав идев во вц, се регулар, дур ми пуштаа провокации и бев на ЦТГ приклучена.
Девојки што пиевте за настинка, затнат и растечен нос. Матичната не ми се јавува, а општиот матичен ми рече капки за бебиња, парацетамол витамин Ц, но сепак да направам консултација со гинекологот. Искрено мене секогаш од tylolhot ми поминува но дали смее тоа.
Само тоа што ти кажал општ матичен. И мене од ибобруфен ми поминуваше одма, ама тоа здравје после пораѓај ако се разболам. Тешко е ептен вака со ограничени лекови, ама тоа е тоа , што е дозволено.
Мене па гинекологот ибобруфен ми дозволуваше, но немам пиено никогаш тоа. Не ми се зима ништо на своја рака без одобрение на гинекологот, но не ми одговара.
Прави и инхалации со тенџере топла вода и морска сол. Знам како ти е. Мене ме спотера баш на почеток на бременост, се пазам до сега, па се надевам сега со топлово време , дека ќе изумрат и вирусиве. А во друштво се ми се со деца, внуци еден куп. Нека ти помине со лесно само.
Јас уште малку 8ми месец ниту глава ме има заболено, ниту се имам накашлано цело време се пазам и сега баш прикрај ли мораше. Ќе пијам парацетамол и витамини да помине, само да не почнам да кашлам.
Фолна киселина 400мг/ден (ако има фемибион 1 ти се добри, не знам какви има во странство, види им на овие состав) https://femibion.mk/2020/06/femibion-1/
Инхалации со морска сол или физиолошки раствор, ако си бремена избеегнувај тајлолхот парацетамоли, се додека не качеш температура над 38,5. Пиј чаеви, супи, цеди лимони, портокали. Малку на природна база. Сме се научиле све со апчиња
Jas sum tehnicar za nokti, slobodno pravi si sto sakas - gel lak, gelni ili akril, nisto ne steti ni na tebe ni na bebeto Da znaes samo deka za poragjaj nekoi doktori ke baraat strogo da se nema nokti (po dramaticno ke go napravat od toa sto treba da bide ) pricina za toa e samo bidejki nekoi doktori se vodat seuste po stari metodi na toa ako nesto ne e vo red prvo na noktot se poznava t.e. pomodruva, iako denesno vreme si vrzan na 300 aparati i nikoj ne gi gleda noktite... Resenie za toa ti e dokolku sakas da imas nokti da ostavis barem eden nokt so proziren gel bez boja odozgora ili mozes ombre primer so prozirna baza na kutikuli
7ма недела и 1 ден. Бев вчера на ехо, слушнавме срце. 8мм големо. и имам водена циста на јајник, ми рече др дека не е страшно. Мислење?
Не е страшно и јас имав, нсамо подолго време прогестерон ставав, после тоа плодот како растеше таа така се повлече. Инаку ставав прогрстерон од 400 1хнавечер, или ако нема 2х200 сабајле вечер ќе ставаш. Не се плаши и со среќа.
Фала ви женски на советите не се издржуваше повеќе сопругот ме однесе на брза помош си примав венски парацетамол и витаминска, се испостави дека е гној на крајниците