На царски дали дозволуваат да се оди со нокти кои имаат гел лак. На строго мирување сум, нема како да ги извадам.
Гел лак најлесно се вади и можеш сама дома. Со турпија малце фати ги, натопи памук со ацетон на секој нокт и завиткај со алуминиумска фолија. Остави така 10-15 мин , извади и пак со турпијата нежно, се ќе искочи.
Na Gak, da. Od kako me primija popladneto na patološka, vo petokot do nedela popladneto so kateter bev, ne mi davaa da mrdnam, na ctg bev toa isto da, provokacii tek u nedela na pladne im tekna da mi dadat, i togaš zapnav za wc pa aj me puštija nekako, i togaš nakaj 14 popladne trgnaa bolkite silno pa me odnesoa u predrodilna i tamu si šetkav, odnosno si stoev ama ne bev u krevet, vo 17.35 bebuš vekje beše tuka
Лудило, уште си лежам и си чекам... Имам некои болки ама издржувам пошо нит имаат интервал на колку се нит ништо, една слаба една јака па нема некое време... Ми рекоа да не се грижам, добро било бебето , на цтг пред околу 2 часа беше се супер. До сабајле до визита ќе ме чекаат па ќе одлучуваат што ќе биде..
Не знам зошто те ставиле така, јас и надвор си искочив преска со маж ми кафе си пиев.Значи провокации после 48 часа? Ти дадоа ли епидурална?
Ma kakvi, ništo ne mi dadoa, srekja pa ne traea mnogu dolgo se na se bolkite, onie dva dena so kateter mi bea potraumatični, bolkive neli gi očekuvav, normalno e
Posle toa imav komplikacii so krvarenje, ubedena sum deka napravija belja so kateteron zašto ušte togaš počna krvarenje blago, pa dodaj posle naponi, pa sečenje.. pa u operaciona sala mi stavija spinalna, ne boleše, ni posle nemav problem, nikakov
Moraše da me sečat povtorno nepolni četiri saati od porogjajot pošto mnogu krv tečeše od mene, onaka ko voda od češma, ne može na živo neli da otvaraat i sakaa celosna, ama ja krkav posle porogjajot, gladna bev, pa mi stavija spinalna, pravea što pravea, pak me sošija i na intenzivna
Секоја чест за храброста. Мене ова прво ми е и доволно, завршив јас. Се надевам нема да се предомислам
Kje se predomisliš, 100 posto. Kje ti bide žal da e samo, a i si vikaš aj baš da vidam sega kako kje bide. Ženska radoznalost
Ај за првава причина ај некако ама за втораваааа НЕ. Ич не сум љубопитна, да ми го роди некоја друга ако може, топ
Ehe so vodena cista prilicno golema 2 pati ostanav bremena, pred 7 nedeli se porodiv cistata si stoi zasega.
Другарки, вие што сте сецнати првиот пат, епизиотомија што сте имале, ама онака поштена, дали сега во следнава бременост чувствувате како топче на тоа место, ве пецка, чешка, затега како бременоста напредува? Брисеви чисти, слуз нема, уринокултура стерилна.