Здраво женски јас малку преплашена пред некој 30мин промашив последна скала .. не паднав ама асално се сецнав на десна нога подвиткав колено до пола на таа страна па сум исплашена до коска .. дали некој имал слична ситуација?? Не осетив фала богу никаква болка и сега немам осто но мисливе не излегуваат од тоа се надевам никаков проблем немам направено на ехо сум вторник
Не се секирај.. јас во 8ми месец паднав од трета скала. Стомак спасив, ама асално се акнав на колена и дланки...Добро е стомаче што не си удрила
Нее фала богу никаков удар немаше ни стомак ни нигде освен сецкање до виткање на пола коченце. Еве ја жаба јадев благо се размрда се заигра во меше фала многу девојкии главава мислам ме заболе од мисли
5та недела сум бремена. Но декое ковче ме боли. утре за прв пат сум на лекар сабајле, па да не чекам до утре. Што смеам да се напијам? Парацетамолче? Нешто....?
Jas se peram na 40. Posebno go peram. Sega veke ke prestanam i da peglam taka da na 60 ke mu gi peram.
До колку е нормално да имам отоци на нозете? Ја сум цела отечена ок ама нозеве ми се страшни, како оса да ме каснала ми се и двете. Не ме собираат ниту патики ниту влечките. Иначе сум 37+2 и вака ми е последниве неколку дена. Некој како мене да ме утеши Знам дека е нормално да отекувам ама до волку? Немам покачен притисок иначе.
Според искуства на блиски, скроз нормално. Чим све друго ти е во ред, не е ништо страшно - застој на вода особено во тие недели во кои си е пречест симптом. Со лесно
Во која недела отприлика почна да отекуваш? Јас уште во 15 почнав по малку да забележувам отоци, прво се губеа, после сѐ повеќе имав, а сега во 23 немам воопшто... Па сега зошто немам се чудам...
Почнав по многу малку накај 32, ама еве последниве денови некако премногу. Си викав и оваа недела ќе одам на раб таман до 38 ама кој знае дали ќе ја издржам. Многу ми се смешни леле како баба сум
Eve jas, pocnaa da bolat od shto se poteceni, nema sansi da svitkam prsti ili da svrtam krug so stopaloto, 41 nedela sum, aber nema bebe, imam ispieno edno 200-300 tableti i kesicki za kiselini ovie meseci, zavcera na ctg mi rece taa sestrata deka nema shto da se prevzeme i deka sami od sebe ke si spadnat otocite koga ke se porodam, a jas kako zgaznam taka milion iglicki me bockaat, lezenje ne pomaga kaj mene, spijam primer 10h stanuvam i se isti kako shto se vo tek na denot koga se spusteni