Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Ја имам таа крема на секое менување памперс на синко го мачкам со Продерм со екстракт од невен , ќе пробам со тоа ;)

На LenaNela му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    A so shto da se machkam? Tuka nema pavlovikjeva, shto da kupam slichno neshto? :D

3. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Добро дојде во клубот хаха сите се плашат од стрии :rofl:
    Јас од 4-5 почнав да се мачкам, т.е. кога приметив дека почнувам да растам. Во мојот случај џабе.

Да, ама и греотка за тебе. Кога ќе се омажиш како ќе им биде? Треба да се привикнат, нели? Прај им нешто со помалку стоење на нозе, гледај да си ја одмориш душичката. Сама ако не се гледаш никој друг не те гледа. Ако не се жалиш сите мислат можеш.

На Pcelka94 и Mariangel им се допаѓа ова.
  4. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Abe leb i sol neka jadat ama ti pazi se, ne se preopteretuvaj oti ne daj Bozhe posle e kasno.. Zatoa otvori im ochi deka si trudna i deka ti si taa shto treba da e mrzlivka sega a ne tie :):)

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Било каква крема што е доволно мрсна срцка за да ти ја нахрани кожата.

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Јас имам од германија една крема за против стрии сестрами ми ја прати бидејќи она е тамо OLIVENOL & vitamine пишува на неа , само јас не се мачкам оти многу јако на билки ми мириса и ми се лоши , а други какви има тамо незнам :)

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Oookej fala viii :*

На Eli23 и Pcelka94 им се допаѓа ова.
  8. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Јас сум мажена 4 години уште на 17 се омажив ради оваа ситуација но, ете во куќата на мажми свеки од љубомора ништо арно не ми мисли и постојано ме колне и сакаше на три пати да ме утепа па затоа си дремам кај моиве , а под кирија не можеме финансиски слаби радии тоа што со една плата сме со мужето и синче а наскоро плус уште едено членче ќе имаме и тоа е муки ама како Господ никој не е нека не чува од лошо O:) се надеваме на подобра иднина :)

На LenaNela, ♡BuBaLe♡ и Mariangel им се допаѓа ова.
  9. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    @Pcelka94 Значи имаш се и сешто поминато. Ајде само мисли позитивно и како што викаш, голем е Господ.

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Јас само на работа сум преоптеретена...ама пак затоа дома никој ништо неме тера да работам,ни готвам.ни перам,ни правосмукалка ни ништо :D Единствено прашина избришам и посредам мојата и на мм собата и одсабајле (накај 11) ги соберам само алиштата да не се пресушат друго ништоо свекрвица ми е млада плус само од понеделник до петок работи прва смена само оди до 15.30 и еден син има -само една снаа мора да ме гледа и шдеди :) кога на работа душа ми излегува изигравам и аниматор и педагог и чистачка барем дома сум царица :) п.с.да се пофалам е денес од сабајле ја средив цела куќа слободна сум и ептен оти мајка ми нагости ќе ми дојде хехе :D Значи морам да кажам свекрвица ми е погодена ,а и свекор ми .он пак обожава да чисти со правосмукалка таа задача е негова.а мм готви кога свекрва ми некогаш ќе направи некоја глупа манџа и мм се активира да направи убаво ручече :)

На LenaNela, ♡BuBaLe♡, monik55 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Браво :) баш се радувам кога ќе чујам дека си имате помош хахаха кај мене сред лето снег ќе вее ако ми помага некој освен мм зашто он ми е огрооомна одмена и за чистење и јадење и све ама он доаѓа во месецот само на 4 дена бидејќи теренски работи

12. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    А зошто седиш кај твоите?зошто не седиш кај мм?

13. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Пчелка не се оптоварувај толку,на крај никој нема да ти каже фала за тоа што трчаш по сите,а и за тебе да си гледаш најдобро ќе направиш. Па твоите ак осе мрзливки седни ги и кажи им дека не оди повеќе вака ,дека мора и тие нешто да помогнат ако сакаат ти и бебушо да сте во ред.На крај краева освен еден ручек и тоа гледај да е нешто што можеш да направиш побрзо не прави ништо друго.Сега ,во овие моменти сте најважни ти и идниот бебуш.

Инаку за стриите ,јас сум во трети месец,а сеуште немам земено ништо,па ќе го пуштам мажето денес да ми купи некоја павловичева,ем природни ем мрсни ем без хемикалии дека нели за бебушиве треба да се пази на козметичките средства

На LenaNela, <3 pleza4e <3 и Eli23 им се допаѓа ова.
  14. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    труднички вие за снаии и свекрвии сте се расприкажале овде. мачно по овие жештини со толкав стомак. денес бев на контрола 36 недела се ок само мојот матичен е на одмор а треба веќе упут да ми даде. се надеам ќе го почекам да си дојде нема порано да излезе моето мало. торбата веќе полека полека ја спремав, алишта од првото дете исправ испеглав и уште една тура ми остана да средам а за алишта за излегување од болница овој пат оставам на свекрвата. за првото мерак ми беше се си купив пред време ама сега дека имам не се замарам толку само некој ситници што ми фалат

На Eli23, mama89, LenaNela и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Do 1000 strana stasa temava, ajde ushte mnoogu pozitivni postovi da gledame da se mnozhat i mnozhat stranichkite i majkitee :inlove:

На Fatalnata, Eli23, mama89 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    e sega gledam dosta diskusii okolu striite,jas pred nekoj den bev na kontrola i bas go prasav doktorot i toj znaete sto mi rece- ako veruvas ima tolku bogati ljuge sto davaat za kremi protiv strii po 300-400eu mislejki deka nesto ke smenat okolu toa, no nemozat, se si e gen i se e do zavisnot do kozata-NEkoj nisto ne macka pa nema nitu edna stria, nekoj eve go primerot sto doktorot mi go kaza,znaci i vo pravo e, mi rece samo pavliceva mast ili nekoja druga krema slicna na nea

На Kiflicka05, Eli23, mama89 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. LenaNela

LenaNela Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    147
    Значи јас почнав да се мачкам негде на кај 16 недела и од искуство се мачкам само со витаминска крема( павловичева,павлодерм,бекутан витаминска за бебе...)+ што ставам капки Д3 и тие ја прават пп мрсна и со Витамин Д.
    Ајде честитки за 1000 страна од оваа тема и само убави разговори да се прават

На Eli23 и Mariangel им се допаѓа ова.
  18. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    И јас фала му на бога си имам многу помош по дома пошто и онака од топлово ептен ми е мачно и со отоциве морам цело време да лежам. Два пати во неделата доаѓа свекрва ми да ми зачисти низ стан, а за ручек неколку дена во неделата ќе направи за сите и мм од работа ќе земе и ќе донесе да си ручаме :) Некогаш па кога ми е мерак си спремам сама ... Жал ми е @Pcelka94 за твојата ситуација и мораш да внимаваш повеќе на себе и на бебчето. Јас и ти @mama89 имаме стварно многу среќа за разлика од случаеви што знам што од свекрвите немаат никаква помош :D Сигурно и тебе те нема во темата снаи и свекрви (со негативни коментари) :D

На Eli23, mama89, Mariangel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Хехе да :D јас освен во бременост и чат пат во бебе друго многу многу не читам ни учествувам...Си викам среќа што свекрва ми не е како мајка ми,мамичка многу си ја сакам ама бооолна чистотница е...тоа претерано...секој ден теписи риба,алиштенце секое е испеглано до најситно крпче,и наредени повеќе од бутик ,садеви никогаш не сум видела да оставила за ,,попосле,, или недај Боже за утредента,кога бев немажена и седев под стан со цимерки на фах кога ќе дојдеше мама лелее на се мана ќе ни најдеше и одма се фрлаше на чистење ...свекрвица не се замара до толку и подобро...пред да дојде бебуш ќе си ја викнам мамичка има цела куќа да ја реновира хаха има се да биде под конец :D Кога ќе ми текне како мала ме тераше да ги чешлам ресите сите прави да бидат на тепихот хаха (facepalm):rofl:

Последна измена: 16 јули 2015
    На Eli23, Bebulleee и Mariangel им се допаѓа ова.
  20. Tinkerbell33

Tinkerbell33 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    10
    Здраво :) не знам дали муабетов се совпаѓа со темава ама во паника сум па можда ќе ми помогнете..бев на скрининг (4д) во 20та недела и ми рекоа се е во ред ама ми рекоа дека е пожелно да дојдам и во 23та за да се види поубаво срцето на детето...денес бев и никој не сакаше да ме прегледа..ме препратија на некој си друг скринининг, т.е.ехо на срцето на бебето..кај матицната бев да ми даде упат и ми рече дека само ме шетаат дека нема ништо..и сега ке одам за 3 недели пак..има ли некој со слицно искуство да ме утеши ;( само ме плашат докториве, сум слушала за мн случаи каде што само за џабе ги праќаат по испитувања ама пак некако не сум мирна