Супер, честички. Да е живо и здраво бебе, тоа е најважното, маките ќе се заборават. Дај боже сите да си дочекаме живо и здраво бебче
Дали некоја од вас имала проблем со болка во нозете на вечер? И тоа не е како болка незнам како да опишам ама ме буди од сон еве неколку вечери кај 3/4 ноќе се будам и неможам да спијам многу ме мачи а за физички активна само пешачам скоро секој ден по 30мин, не форсирам нешто премногу, немам отоци, немам прекумерна тежина само 1кг сум поправена од како ја започнав бременоста, ама незнам како да кажам ме мачат нозете на вечер како да треба постојано да ги истегнувам
Ако збориш за мускулна болка ко запалење на мускули.... И мене ми е така, а само со пешачење ми поминува болката. Пијам и доста магнезиум. Буквално ко да сум искачила Еверест, листовите позади и врз колена, дури одвај се движам дур не загреам мускули ми е баш болно, особено додека спијам се будам од болката, а после спиење ... ко бабе сум офкам
Фала ви на сите девојки! Кога ќе можам ќе ја напишам мојата приказна. На сите ви посакувам лесен пораѓај, ниедна да не биде ни слична како мене
Иста ситуација.. само што мене ми се случува навечер кога ќе си легнам,едвај заспивам.. ме фати страв да не е до д-димерите,сега тоа ми се сврте у глава,пред месец дена беа ок,сега пак ќе проверам утре-задутре.како да ми трнат,како здрвени ги осеќам па само ги тегнам,масирам,ги кревам на повсоко и така некако мачејки се ќе заспијам.потоа си спијам ама мака е додека да заспијам.. 25+4 сум ти која недела си? Ова ми се случува 2-3 недели уназад.. ама вчера беше нај изразено.. дури ми се плачеше од што ми се спиеше ама трнењето беше ужасно.
Не е баш таква болка, незнам како да кажам ова ептен гадно и досадно е неможам веќе на вечер да спијам на мака сум, јас земам магнезиум цитрат од сам почеток по 375 мг на ден незнам дали да зголемам на дозата
Јас сум 26+3. А каква врска имаат ддимерите? Јас испитав на почетокот на второ тромесечие поради прележан ковид во бременост и првиот пат испаднаа 1300 потоа нареден ден испитав пак испаднаа 500 и нешто што стварно беше голема разлика ама докторот ми кажа дека се во ред и тоа беше Мене пред да заспијам се ми е во ред одкако ќе заспијам доцна ноќта ме буди тоа одвратно нешто како да треба да ги истегнувам нозете и не предтанува да ги истегнам незнам како да кажам не е грч, понекогаш и грч ме фаќа ама ова долго трае
Јас имам, исто пишав пред некое време дали имала некоја искуство. Мене не само навечер него и преку ден. Болката не можам да ја опишам, не ми личи на мускулната болка, бидејки кога ќе се допрам не ме боли мускулот, како внатре нешто да ме врти. Вчера вечер и колкот во спиење како ме здоболи. Никогаш сум немала проблеми со болки во нозете, сум била многу активна и вежбав. Сега само кратки прошетки, до 2, 3 км и полека. Дали е до тоа, дали може од терапијава од клексанот не знам. Зошто гледам на некои места ми се изразени капиларите. Како да си помогнам, ако имате некоја идеја пишете. Се плашам да не има врска со вените и терапијата, зошто знам тие многу знаат да болат.
Па незнам дали нешто имаат врска мене ме фати страв да не се покачени па од тоа да е .. нели недај Боже тромбоза може да се развие ..ама вака немам преку ден ни болки ни ништо само кога ќе легнам после некое време почнува како здрвуваее од колената надоле и ме тера само да ги мрдам да ги истегнувам .. грдо чувство..
Vo vtornik treba da gi napravam poslednite brisevi, a imam uste edna vaginaleta poliginaks za vecer, utre vecer nema da stavam, ke ima li nekakvo vlijanie vrz rezultatite?
Мене ми се случува како дами трогнат и тоа повеќе на десна нога доле во мускули како некоа сафра да ме фаќа нз што да правам во тие моменти сите позиции ги фаќам некогаш дури и станувам да шетам си мислам некои дијазепам да пивнам дек ќа магнезиум не помага, инаку не пешачам.
Јас ставам утрогестан и мислам да не ставам вечерта и утредента кога ќе завршам тогаш ако не се прима еднаш мислам не е проблем
Пиј ги два три дена пред тоа. Така мене ми рече гинекологот. Три дена пред брис да ги пијам, а после да продолжам вагинално.
Полигинаксот има антибиотик внатре. Може да камуфлира резултат. Консултирај се со гинеколог. Колку што знам пред било кои брисеви треба да си две недели чиста од антибиотик.