Не знам бе душо се исто со години што користам досега не направило проблем сменив од вчера друг да видам дали е до тоа. Ми текна и за омекнувач ај реков не перам некое време и со него да видам како ќе е Ме чуди тоа што немам никакво црвенило ништо немам а многу ме чеша
Е буквално исто и јас почнав шумливи калциум и тоа за два три дена осетив подобрување. Значи тоа е сигурно, губиме калциум во бременоста, плус и од отоците веројатно уште толку се здрвуваш.
Мене со првото ме чешаа така ама ми отекуваа многу. Кога има отоци, чеша. Не се контролорав памтам, се драпав само.
Осеќалa ли некоја во бременоста како пецкање, некоја чудна тапа болка, па чат пат чешање под лева града, баш кај ребрата ама во правец према средина? Ако се стиснам малку ме боли ама некое чудно чувство имам.
Со првата бременост имав отоци од 7ми месец мислам до крај ама ептен убаво отечена најмногу на нозете. Сега немам никакви отоци ама чешање да многу. Исто се драпам како шугосана страшно нешто. Петок сум на преглед ќе му спомнам на матичниов. Да ви кажам право веќе со сите бремености што ми се различни не знам што е нормално а што не
Не би требало да е тромбоза, не се тоа симптомите. Ако е некој тромб во нога тогаш многу боли цело време, обично е на едната нога само и само таа нога менува боја. Ти сепак испитај си ддимери како и да е, немаш штета.
Купив шумливи од 1000 мг ама ги кршам на пола. Пијам по пола шумлива некогаш и преку еден ден ако заборавам. Ова не ми е кажано од доктор, јас сама си земав зошто гледам магнезиум не ми помагаше. Почнав некаде 22 недела, сега сум 23+4.
Јас имав такво чешање додека бев бремена, тоа беше страшно. Мислам дека рани си направив од чешање. Бев на дерматолог, ми кажа дека е нормална појава во бременост и дека ќе се смири кога ќе се породам. Така и беше, така да најверојатно е се во ред и кај тебе.
Ме боли и гребе грло, некој совет што да се напијам. Не ми изгледа дека е прелада туку што пиев ладен пијалок. 34 недела сум
Како што знам, смееш само пантенол таблети за лижење. Направи гаргара од млака вода со морска крупна сол и гаргарај три пати на ден . Нормално и мед со лимон земи по една лажичка. Поздрав.
Vie što se češkate, i ja sum megju vas, proverete si da ne imate trudnička holestaza, kaj matičen spomnete mu za krvni analizi za toa, deka se češkate do ludilo i osobeno ako imate temna urina
Оваа недела треба да ги направам првите микробиолошки брисеви. Не знам зошто исплашена сум, како прв пат да ми земаат. Но искрено сега во бременост ич не сакам да ме чепкаат доле и да ми ги ставаат тие железата, но кога се мора, тоа е. Ајде кажете ми што да очекувам, за да не се извадам од памет, дали сега во бременост ве болеше нешто после зимањето брис и дали ви потече и крв? Да знам да не се вадам од памет, зошто знам да испаничам. Фала ви однапред
Ne se sekiraj podobro da se napravat brisevite. Mene ne mi potece krv, doktorkata bese nezna poleka stavase instrument ama e da malce bolno. Kazi i da bide ponezna i opusteno
Денес се јавив на матичната да ми даде упат за на трансфузиологија за крвна група и сестрата ми рече дека они веќе немале право за таков упат. Требало да ми даде за на гинекологија, па тие од таму да ми дадат за на трансфузиологија. Проверувала ли некоја од вас во последниве 10тина дена? Дали ако направам приватно ќе ми важи? Земав слободен ден утре за тоа и за скрининг и искрено не ми се замара друг ден ако не завршам утре се.
Јас проверував пред недела, гинекологот ми даде за трансфузиологија. Нај оке поминав, за една недела резултати можеш да земеш. Иначе мене ми даде зашто без печат не признаваат… и морав пак иначе знаев која крвна група сум.
Истиот проблем го имам и јас..прстите на дланките едвај ги свиткувам со болки ми треба време додека да ги раздвижам особено кога ќе станам од спиење но и во текот на денот ми се случува.Јас пијам само магнезиум. За калциум не сум знаела. Ако може да ми кажете кој калциум го пиете и дали лекарот ви го препорача.
Мене гинекологот ми рече да земам шумливи калциум кога и кажав што и како осеќам, конкретно која фирма не ми препорача си побарав од аптека и овие ми ги дадоа
Направи на трансфузија само на приватно мислам дека е негде околу 1000денари може и поефтино да е, штом не ти се замара друг ден, а само од таму ги признаваат резултатите.