Воопшто не можам шумливи да пијам, ми се гади од нив. Сепак ќе земам ќе пробувам. А сега кога ќе одам на контрола ќе и кажам што осеќам.
Не ми го препорача лекар ама не сум ни прашала уште, а читам тука дека им давале калциум на тие што примаат Клексан, па ми текна да пробам и тоа. Овие ги купив
Аналгетици не. Парацетамол смееш, ама јави се на заболекар ако е за третирање да ти го фатат одма. Сите бактерии и болести исто идат и од забите.
Проблем е што утре имам царски, нема кога да одам на заболекар, а болката е мн јака, не ми помага парацетамол.
Мораш да се јавиш кај стоматологот за да ти даде препорака, прашај го и гинекологот зашо си пред царски. Со среќа да ти е утре
Togas kazi i na opstata da ti dade upat kaj bilo koj transfuziolog shto e sloboden i je odis i ke mu kazes da ti dade upat za k grupa, odma ke te prati vo labaratorija. Jas taka napraviv, 250 denari me kostase ili neso taka, ama ne bese poveke od 300, znam se sekjavam zoso preku Jani go zemav upatot za coombs so koj voedno mi izdadoa i k grupa, a so druga sifra bev kaj nego, ne bev so za teudnici. Ti ke i kazes na matichnata da te prati kaj bilo koj transfuziolog so sofra Z34, za trudnici i gotovo.
Ми дадоа упат за на гинекологија и од таму да ми дадат за трансфузиологија. Ми рекоа дека системски никако не им дава повеќе од една недела да даваат упати за на трансфузиологија. Утре на гинекологија ми закажаа во 8 и 50, па се надевам ќе завршам работа и на трансфузиологија.
Јас од истава причина не сакав да одам кај матичната зошто кај неа последно двапати кога ми земаше брис мислам дека ќе се онесвестев (ова пред бременост), затоа сега во бременост отидов на друго место приватно и супер поминав. Е затоа пред една недела на ГАК кога бев на дежурен, таа да ми го видела цервиксот... Господ го видов. Среќа ништо не ми се случи
Да? Зар може така од цервикс брис да ти земе, ај од вагина ок, ама од цервикс како без спекулум. Дали има и други жени што им земале брис без спекулум? Баш ме интересираат искуства
Со голо око со спекулум Ваљда дека мене нешто стомак ме болеше тогаш како грчеви, па не знаев дали е стомак или матка, па заради тоа да ми го види цервиксот, ама за брисеви не гледаат цервикс, ќе кажеш нежно или си одам.
Исто искуство имам и јас. И реков дека ми е страв и да биде понежна и ми рече дека за трудници не користела спекулум .
Го пика повеќе. Два пати брис ми зимаше и два пати исто. Вика бремени не ги отварам со спекулум, освен ако ептен мора.
Мене во 12та ми зема брисеви со спекулум..не беше болно него непријатно некако и ептен брзо беше среќа. Ништо не се случи.
И мене мислам во 13та со спекулум ми земаше и пап ми земаше тогаш..незнаев дека не се земало со спекулум инаку мене никогаш не ме боли малку непријатно е само