Па и јас прв пат слушам дека може без. Се зачудив, како асално ќе земе без спекулум. Глава ме здоболе од што го мислам ова, ме знам што ми е и зошто сум толку уплашена
И пред бременост, а и сега секогаш со спекулум ми зема брис. Сега за 1 недела сум на контрола и ми рече таман 33 + ќе си и ќе ти земам брис, па ќе видам како ќе ми зима и ќе пишам.
Прашав во сите можни аптеки, нема никаде пластичен стерилен спекулум. Ако некоја од вас купила скоро ве молам кажете од каде. Фалаа
Мене секогаш ми земаа брис со спекулум Поаледниот пат пред 2 недели дури ме здоболе али воопшто не бев опуштена. . Инаку пред тоа немав никаков проблем.
Еден совет кога треба да ви се стави спекулум, кај мене секогаш помага. Ви збори најголема лигла за НЕтолеранција на било каква болка или нелагодност. Кога првично го става земете длабоко воздух и пополека издишувајте. Додека да го испуштите воздухот , ќе го имаат веќе наместено. Се надевам дека ќе ви помогне.
Така и правев и јас секогаш, но овој пат нешто бев расеана и поспана па дур се сконцетрирам она веќе заврши.
I mene mi bea tolku samo posle od 26ta pocnaa da se kacuvaat posto i bebeto pobrzo raste. Moj sovet ti e proveri si pak za nekolku nedeli. Vo vtor trimestar e dozvoleno do 1500 a tret do 2600. Sepak toleriraat i povisoki ako se
До сега не..Ама сега веќе плодот ми е поголем и го осеќам по ниско па ќе видиме како ќе поминам, обавезно ви пишувам.
Ќе пробам, па ќе ви пишам како ќе поминам Инаку јас немам проблем да истрпам болка и не сум некоја плашлива, но ете сега ради бременоста и низа околоности сум испаничена и загрижена.
А што е проблемот со спекулум, не сфаќам? Мене сите брисеви и во првата и во оваа бременост ми ги земаа со спекулум. Дополнително кога пријавив чешање 2 пати ме гледаа со спекулум, да види каков секрет има, и матичната и на ГАК. Никаков проблем никогаш не ми направил.
Бев на преглед, слушнавме срцева реакција се е супер. Ми закажа следен преглед 12 та недела, 7+1 сум сега.. не е некако многу? Исто ми даде и реглан за гадењево бидејќи ми е без престан. Некој со слично искуство?
Многу бе , месец ипол до нареден преглед… Може има таков принцип, јас на почетокот идев секоја недела скоро на преглед. Сега на месец ми е. Кај неа сум тек на крај на мај, ама измеѓу имам втор скрининг кај др. на Гак и плус два прегледа на конзилиарно. Доволно ми е да знам дека е се е ок со бебе. За гадење Антиметил пробај.