Сакам да прашам за памперсите бејби лов од дм... Немаме дм ние во мпјот град па купив 2ка големина.. и сега се мислам нем да му е голем памперсо .. ама 1 беше од 2 кг до 5 а 2ка од 3 кг стартуваше Си викам дали да купам и 1.. нз со килажата како ке е .ж вие птп веќе коростите како ке ми понудите да купам за почеток а после која бројка...да земам сакам повеќе и 3ка барем за да имам дома ...
Ми рече се е оке, уредна бременост. Јас ќе одам за две недели приватно, и после две ќе ми дојде прегледот кај матичната. Уште не знам зашто така ми кажа. Али ајде ќе се покријам приватно секако. Фала ви девојки.
Вчера бев на доктор ама само кај сестра која ми зема целосна историја, крв и урина. Во 20 недела да одам на втор скрининг, прашав нели може порано да одам на преглед бидејќи од 12та недела го немам видено бебето од првиот скрининг, а ја почнав 16та. Ме гледа зачудено вели немаш потреба, кај нас тука така се оди. Во среда сум кај докторката па ќе и велам да ме прати некаде на преглед, незнам уште како оди тука процедурата Мене ми е страв некако, барем да го осеќав па ќе се тешев колку толку. Сестрата беше дури убедена вели го осеќаш ти веќе нели и некако бетер ми стана премисла. Ај кажете вие од кога почнавте да ги чувствувате бебушки? Јас сум со вишок кг и со постелка на преден зид и ја почнав 16та недела. Првото некаде прв пат во 18та недела го осетив.
Kaj koj doktor si? Ako ne pomognal sumamed od 2 pakovanja kako ke pomogne od 4 ne mi e jasno. Vidi vtoro mislenje sepak se premnogu antibiotici. Moze ne e osetliva na sumamed moze treba drug antibiotik. I mene mi izleze pozitivna na ureaplazma, do denes piev eritromicin i za 2 nedeli treba na kontrola da odam togas ke bidam 35ta nedela. Znam deka tesko se leci neznam i kaj mene dali ke pomogne eritromicinot. Pocnav i imunitet da jacam poveke vitamini posebno c, salati, ovosje, cedeni sokovi za da moze imunitetot da se bori so bakterijata
Бев кај матичната на почеток на шеста недела и ми рече за 2-3 недели да одам. Во 12 недела сигурно ќе правам приска. а во осма? Крвна слика треба да однесам тоа ми кажа. Брисеви кога? Гинекологот од Ремедика ми пишал 12та недела брисеви.
Како се справувате со низок хемоглобин? Пијам Пренатас, редовно пиев и цедени сокови од цвекло и морков, но и овој и прослиот месец хемоглобинот ми е ист...
Оди си сама не можи никој да те врати од преглед... сите одат на 4 недели ... првото и јас рано..сега демек второ дури 20та нед можи и 21 да бев о тоа два три пати денот... пнака асолно убаво 23 24 со постелка напред исто
Kupi seme od kopriva vo apteka i se stava vo med, pisuva na nego kako da go napravis. Mene toa mi pomogna
12ta nedela prisca,brisevi, skrining,torch ako sakas Vo 8ma nedela ke proveri dali odgovara na nedelata, dali e se vo red so postelka, plodova voda, chukanje na srceto..takvi raboti
Со хемоглобин не сум имала проблем до сега освен на почеток од бременост ми беше 110, железото ниско последниве години мн често, сега со Премама хемоглобин 130 железото 15, од овие пренатални сум презадоволна со првото пиев Фемибион и морав и за железо плус да земам.
12 та сктиниг, приска, брисеви. Крвна слика секој месец, барем мојава така прави. Во 8 ма преглед, дали бебе одговара на недели, ќе ти пушти пак срценце, постелка, поставеност…рутински преглед.
Исто. 12та приска, брисеви скрининг. Секој месец уринокултура и крвна слика. Бев во 5та недела прв пат видовме сакусче, во 7ма ми закажа за срцева акција, во 9та да видиме како напредува. После стандард рутински преглед на 3-4 недели. Од 16та мерење цервикс, плодова вода, мерки на бебето секој преглед. 21ва втор скрининг. 24та сега за 2 недели треба да правам скриен шеќер.
Ako ne si vo MK bidejki si pisala ,,kaj nas tuka" deka ti odgovorila sestrata, moja preporaka da si naracas od amazon baby dopler okolu 30-40 evra e i da si slusas srceva akcija sekoj den samo taka ke bides mirna...jas so toa preziveav do kraj inaku sekoj den ke im odev na urgenten bidejki ne ja osekjav ili pak poslabo mrdase...ili nekoj da ti donese od stranstvo pa da se preporodis inaku vaka misla ke te izede znam kako ti e
Оваа болка во грло ми е неподнослива. Колку време ве држела вас ако сте имале и ве милам совети што се смирува за да земам да помине побрзо