Девојки дали знаете дали ќе работи утре Биотек кај Зебра? Имам упат за уринокултура, па дека неработен ден викам да одам да не мора да искачам од работа друг ден. Звонам никој не крева.
И јас не сум во МК, па цела бременост ја истуркав со две еха, едно во 12та и едно во 20та недела. Самоиницијативно, барем кај мене немаше шанси да се добие упат за екстра прегледи измеѓу. Јас го осетив некаде околу 22,23та недела, а постелката ми беше на заден ѕид.
Да, утре ќе работи само Биотек во Капиштец од 8 до 14 часот. Останатите локации ќе бидат затворени. Сега се јавив да прашам и јас треба да правам крвна слика.
Здраво, каква физичка активност практикувате во првото тримесечие? Јас сум втори месец, пред да бидам бремена се искачував на водно, но сега ми е страв да не се оптеретам. Пешачам само низ парк. Дали некоја вежбала пилатес или слично? сакам некои вежби и за затегнување но некако ми е страв затоа барам искуство.
Jas bev isto so nizok hemoglobin a super zelezo, za rezultati moras da pocekas barem 3 meseca, mi kazaa deka ne pokazuva odma mu treba vreme. Piev tothema kapsuli ama voopsto ne bev redovna, mene mi se sredi so toa sto go skrativ mlekoto (go sprecuvalo povrzuvanjeto na hem. so zelezoto). Mnogu mleko piev na pocetok na bremenost ama go namaliv na 1l mesecno i si se sredi sam
Gledam ne dobi nekoja korisna informacija tuka... ima druga grupa se vika "Најдобри пелени" pobaraj ja i pisi tamu, odma ke ti dadat info
Hemoglobinot pagja do kraj na vtor trimester, posle pocnuva da se kacuva, vrakja vo normala. Ako ti e epten nizok zbori so maticniot
Девојки да ве прашам дали е нормално да имате како кафеаво на бришење, вчера ме прегледуваа вагинално за колку прста сум отворена и од тогаш навака нон стоп имам како кафеаво на бришење. Докторот рече нормално е ама еве веќе еден ден трае па ме фаќа малку паника.. искуства?
Никаква освен полека пешачење и не подолго од еден саат. На Водно сега не би ти препорачала и јас бев многу активна пред бременоста, со качуваење на Водно со велосипед, вежбав со тегови, но сега едноставно телото не ми дава и го слушам. За пилатес и благи вежби мене ми рече тек после 16 недела. Односни исто ми забрани. Секако ти консултирај се со твојот доктор, секој е со различна состојба. Но сепак не би ти препорачала да се форсираш.
Zdravo Koj doktor od Remedika bi go preporacle za sledenje na bremenost Imam hematom i kafeav iscedok i sakav i vtoro mislenje od doktor
Ефремов беше еден од најдобрите, порано поодамна идев кај него. Ако сѐ уште работи, би ти го препорачала
Јас бев со обилни крварења на почетокот и за се нешто трчав во ремедика, најблиску ми е. Никогаш немав закажан термин и кој доктор е слободен во моментот тој ме примаше. Најголем впечаток ми остави Котларова, иако беше во брзање убаво ме прегледа, ми објасни се и што е најбитно ме смири зашто и отидов бледа како крпа од страв.
Девојки денес бев на скрининг, 12гн сум. Се си е супер, но малку сум паничарка може и без потреба. Додека го гледавме бебуш, докторката ми покажуваше се, и една реченица незнам како да ја сватам, "ЕВЕ МУ ЈА ПОЛОЖБАТА, СЕУШТЕ НЕ Е КАЧЕНО". Што треба тоа да значи? Може ми е глупаво прашањево, ама поради некои работи во претходната бременост, оваа се плашам од се и се фаќам за ситници.