денес дефинитивно најтежок ден. Едвај преседов на работа, се угушив покрај компјутерите мислам дека. Сега некако дремнав пола саат и осеќам преголем замор и тахикардија како да не сум спиела долг период, до толку сум уморна.
Девојки каде можам да најдам некој убав фустан да биде поширок комотен ама убаво да изгледа планирам да правам прослава за свадба во кафана но притоа сум бремена скоро 8ми месец и не ме собира ништо некој поголеми броеви да бидат.
Тоа значи дека е пониско, што е сосема нормално за таа недела. И до 20 и некоја може ниско да бидат. Нема простор за паничење, уживај во бременоста.
Беше поодамна, мојата матична има пластични па си барам таков на преглед па не сум купила во скоро време.
Ништо за плашење. Јас сум скоро 18 та недела, па уште си е доле. Тек таму накај 20 та ќе почне да се качува нагоре. Не паничи, нормално си е.
Ме чуди за прогестерон депо инекции да нема..ама мене истото ми се случи и,за,клексанот, во сите аптеки во опсег од центар до влае, ѓорче барав, никаде немаше и аптекарките ми викаа дека ќе се пак дефицит и ми земаа број за резервација с тука кога прашував сите ми викаа дека секаде има.
Jas od oktomvri kupuvam postojano vo 2-3 apteki vo centar i nikogas ne mi rekle deka nema. Koj da gi znae vekje.
Ги има скоро секаде, по една две во паковање во една аптека. Мене три цели паковања ми требаат ми препишаа рецепти и не можам цепкано да земам. Ги најде мм во Карпош, порачал и за понатаму. Инаку беше проверено телефонски претходно, не идеше од аптека до аптека.
Devojki dali pri zemanje na utrogestan 200mg oralno ste imale vrtoglavici i nesvestici? Vchera i deneska posle kapsulata ne znam kaj se naogjam i posle me tera na spienje, vchera duri zavrshiv na lekar bidejki ne znaev shto mi se sluchuva... normalno se beshe vo red a jas kako vo delirium maticnata mi kazha da ne se sekiram ne mi e od lekovite, no pri sekoe pienje 40tina min posle toa jas imam takva reakcija.....
Да на некој им дава такви симптоми, прашај ако си бремена и немаш никакво крварење да ги ставаш вагинално за да немаш такви проблеми.
Da, zaboraviv da napomenam deka sum 21va nedela i mi gi dadoja bidejki imav malo krvarenje vo Nedelata.
Чим имаш мало крварење затоа ти дале да ги пиеш, напиј се апче и легни барем 1h тие знаат да дадат вртоглавици, поспаност, слабост јас лично ги имам ставано но другарка ги пиеше и знам по неа. Чим ти подпрекине крварење прашај да ги ставаш секако викаат дека локално имаат повеќе ефект. Со лесно и побрзо да помине
Јас сега приметив, како да имам вртоглавици, но кратко беше. Инаку ги пијам само два, три дена дека брисеви ќе правам инаку ги ставам локално. Ги ставав и на почетокот кога имав малку крварење. Не ми рекоа да ги пијам тогаш, така да прашај дали да ги ставаш вагинално.
Kje pocnam vaginalno da gi stavam, bidejki cel den sum kako vo glava udrena.. polovina cas mi se vrteshe strashno, a sega sum omalaksana
Искрено со првото мислев да го земам дека ептен бев паничар, ама се предомислив. Сега веќе го порачав. Дефинитивно следна контрола ми е во 20 недела за скрининг, ќе бидат некаде 8 недели без ехо. Јас се чудам и на сама себе како издржувам, во првата бременост на 2 недели обавезно си одев, ама златна Македонија.