Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    @mdenkov срцка има право...имам пишувано на оваа тема се е до кожата и гените...имам другарка од 14год има стрии,јас лани нагло се поправив и летото ослабев 20кг !и немам ниту една стрија..И мајка ми исто така има родено 2ќерки ,175 е висока ,а 60кг е тешка ...без ниту една стрија и рамно меше :) Така да до сега немам ,ама пак си се мачкам се пробувам разни ...е денес си купив Lea Mamma-Крем против стрии ,125мл 220ден ,важно кожата да не ти биде сува и ако ти е склона на стрии купи и од 1000евра џабе,се надевам и ти нема да имаш со тоа мака ;) :*

Последна измена: 16 јули 2015
    На Eli23, mdenkov, LenaNela и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Epa izgleda kje imam, oti ili ako oslabam ili ako se popravam naglo mi se pojavuva po nekoja striichka :| zatoa vikam ima li spas od toa ili se zavisi od kozhata :) ama shto bide neka bide :*

На Eli23 и mama89 им се допаѓа ова.
  3. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Е срцка најважно е бебчињата да ни се родат здрави и живи ,се друго е мање битно ;) :*

На Eli23, mdenkov, blessed2 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. vesna212

vesna212 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    49
    Девојки кпга првпат го почувствувавте бебето на колку време беше тоа малку сум загрижена јас го почуствував во саботата па во вторник и одтогаш ништо може само онака си паничам

На Eli23 и Pcelka94 им се допаѓа ова.
  5. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Па што убаво си кажа сама ,Џабе паничиш! Јас убаво го осетив околу 20нед,и тоа не секој ден,нема кога ти сакаш ;) Јас неќни го молев синко да прекине да клоца целааа ноќ ме убиии хехехе преку ден го нема баш....спие..затоа не се нервирај повеќе од времето бебуш спие :*

На Eli23, <3 pleza4e <3, Pcelka94 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. vesna212

vesna212 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    49
    Јас сум 18та недела веројатно уште е рано за почесто да чувствувам туку онака си наогам причини за нервоза човек без работа хахаха

На Eli23, mama89 и Pcelka94 им се допаѓа ова.
  7. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Jas po cel den ja osekjam bebushka kloca li kloca i koga sedam i koga odam, ama koga legnam navecer epten rastura :lol:
    Mislam deka ova bebe povekje go osekjam od prvoto, do prvoto ne se sekjavam tolku mnogu da me klocase ;)

На vesna212, Eli23, mdenkov и 4 други им се допаѓа ова.
  8. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.812
    Isto mi rekoja I mene, prasav dali e se vo red so srceto od bebeto I doktorkata mi kaza deka bebuso e super se e vo red samo site kaj niv go pravele toa ispituvanje. Poslednata sabota vo mesecot idel doktorot specijalist kardiolog za da gi pregleda bebinata. Mene treba da mi se javat a ne znam dali da odam.... ima edna tabela zalepena pred biroto kaj sto sedi med.sestra vo bolnicava kaj sto odam jas I bas ko bev za 4d skriningot se zagledav I vidov deka go pisuva toa ehoto vo delot za ispituvanja vo bremenosta...e sega ne znam so da ti kazam drugo

На Tinkerbell33 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.664
    Допаѓања:
    8.489
    Е бе мами ве читам и ви љубоморам.Сакам и мене да ме клоцат:inlove::hug:
    Само што ќе треба да се изначекам:(
    Денеска сум се изнашетала за сите пари и за кусурот.Успат си се подновив со сребрени обечки, на попуст си ги најде:rock:.
    Само што будала сум и маж ми се ме кара.На враќање ништо не купувам, а заглави во еден турски маркет.Е таму улезам ли крај ми нема.Па си се натоварам лубеница(парче беше не цела да се разбрерме), ајвар-уште од сега правам залихи да не го истрошат:lol: и балкански гулаш Подравка(оти наше си е наше) и на враќање трт Милојко.Е, ај носи де сеа да те видам.Па, се влече како свинско црево додека стасам до станицата, товари се во автобусот и правец кучи.
    Ама,почна да ме заболува мешето.Маж ми ме осети на телефон оти сум нервозна и мора да му кажам.Па кога почна да ме кара, а не бил дома јас се сум изведувала по нешто.Заклучок, лаком гз-трагедија.
    Сега мина, и поарно ми е.
    Кисчиња мами и ви посакувам убава вечер:*

На Eli23, vesna212, mdenkov и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Бидејќи мојата свеки е редок вид на диви животни избегани од зоолошка :D сакаше на едно три пати да ме утепа ради тоа што сум перела у машина два пати у неделата и сум му правела ќејфови на мажот ми со јадењата и така ...жена од село си е не прошетана и тоа е тоа па не ми се ризикува да седам тамо :)

На Eli23, mdenkov, <3 pleza4e <3 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    И мене ми е така чат пат е будно те мртка те спие и така од 15 г.н го осетив како се преврте и од тогаш некогаш е будно некогаш нанка и така веќе две недели :)

На mdenkov и vesna212 им се допаѓа ова.
  12. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    SMeam supa so jajce da jadam? Od koga se iznajadov ve prashuvam :$

13. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.664
    Допаѓања:
    8.489
    @Pcelka94 седи си со твоите и ич не му се замарај, па ако мажот ти е теренски имаш и причина повеќе да си седиш кај твоите.Од свекрва подалеко:).Господ е голем идат секокаш подобри времиња и ќе се осамостоите некој ден.Само позитивно.Сега најбитна ти е бременоста и бебушчето што го имаш.Другите работи сами ќе ти се подредат:D

На Eli23 и Pcelka94 им се допаѓа ова.
  14. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.664
    Допаѓања:
    8.489
    Да зошто да не, само повари ја минута, две кога го ставаш јајцето да има време да се свари:)

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Oooo dobro e, omilena mi e :P fala tii :*

На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    Zdravi, kako ste ja sum dobro si sedam doma nadvor zesko denes bebuska mislam deka se obrna epten mi mrdase a eve sega e mirna , inaku I jas eden den poveke posle dva tri dena slabo ja osekam da mrda, mislam posle odnosite so mm se smiri bebe dva dena go nema da mrda moze sme go razmrdale :rofl:I si odmara :rofl:dobra nok:*

На Eli23, fairy88, <3 pleza4e <3 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    :D:D Што ти виκа аρч пρаиш а. :D Само во недела се пеρело? Хахахах лелеле ние со мм двајца сме па сеκој ден пуштам машина, аκо не сеκој тогаш на два дена. :D Ρасипиκуќи :D
    Мене ме κаρаше мојата зошто сум се бањала сеκој ден. :D Κоса до половина цел бољеρ оди:D
    Издρжавме заедно дуρи цел месец, тоа беше општ хаос. Што све се исподеси неќете да знаете:D
    Еве веќе со години сум си ρаат под κиρија|-) миρна глава:D и си шетам дома по гаќи аκо саκам:P па и сеκс на ρаат можеш да имаш:P

Ќе ја замолам @fairy88 да пρати наваκа од ајваρот:$ немој таκа туκа стρвни тρудни жени:D κаκо да пρавиме ајваρ у септемвρи ќе се поρаѓам:D

На tweety26, Eli23, girl-miri и 6 други им се допаѓа ова.
  18. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.664
    Допаѓања:
    8.489
    ^^Извини со ве настврви:tmi:.Кој сака нека каже одма праќам по пошта.
    Душо ич да не му се секираш за во Септември.Може ли да остане македонска фамилија без зимница.Ти до тогаш сигурно ќе добиеш некое унапредување како Инспектор за Квалитет.Значи само седеш од страна и го коментираш целокупниот процес и наваѓаш грешки.На крај дегустираш и правиш споредба на ланската и овогодинешна зимница и завшуваш со коментар што не чини и на што да се внимава за догодина:lol::D
    Мала шала, не ми се лути;)
    Поздравче:*

На Eli23, mama89 и <3 pleza4e <3 им се допаѓа ова.
  19. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    :D:D:D Толκу ми е ρазвиено сетилото за миρис што нема потρеба ни да го дегустиρам,:D од далеκу ќе го оценам:D:D
    А да знаеш κаκо ми се мацκа шеρпата тазе ајваρче со лепче мх мх мх :D:tmi:

На Eli23, Pcelka94 и fairy88 им се допаѓа ова.
  20. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.664
    Допаѓања:
    8.489
    хахахах јас од секогаш ја сакала таа позиција кога се спремало зимници.Оправдано-неработно.Само не ми се случило да се најдам во таква позиција:rofl:
    Нели има од ланските тегли по маркетите?Ако најдеш спржи го убаво(одприлика да се преполове смесата, оти се многу живи купечките) со зејтин и те ти сличен.Не е баш ист како македонскиот, ама тука некаде е:?:
    Јас така го правив.Мора да се залажувам со нешто, тоа што сум јадела по Македонија морам да забравам.Нема можност ниту некој да ми прати, ниту сама да правам :|

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.