Дневната да сакам да ми биде за сонце, зошто знаат флеки да ми се појават, а сега со хормониве во бременост бетер се прават и барам соодветна.
Па колку што ми текнува мрсна е ама не е премногу, пак останува малку бело ама лесно се размачкува. Јас стварно сум презадоволна, ајде јас и поголемото дете сме потемни и можеби било која ќе не штити ама малово ми е проѕирно колку е бело, плус во јули бевме на одмор и фати преубава боја. И кога ќе ја добијат многу брзо се троши, јас одма земам 5 за цело лето, единствена маана што е скапа, а брзо се троши или јас ги шлапам премногу.
Добро трудници, според ова што гледаме состав на креми, купки и слично, значи дека парфемите што ги имаме треба скроз да се исфрлат? Дали ставате парфем? Тие имаат и алкохол и што не
Најдоов кај нив друга една, поскапа е од оваа, но баш е наведено дека е за трудници . Мислење за неа?
И овие ги фалеа ама ги немам пробано, а баш се мислев кремата за пеленска регија да ја пробам. Ај ако се уклучи @Biodevojka ќе каже мислење и дали има пробано нешто од нив. Мада не знам што е разликата од обичен спф до тој за трудници, мислам дека е глупост.
Fala...Gi nemam probano, pisuva deka organska kozmetika a mi treba krema so zastiten faktor, od sonce mi gori liceto i pocrvenuva mozebi deka sum bela pa da go zastitam
Jas koga prasav vo aptrka za Eucerin ne mi gi preporacaja pa zatoa i ne zedov... Ja gledav i ovaa demek bila dozvolena za bremeni ama sepak misla mi e
Јас и онака не користам парфем, етерично во вазелин или кокосово масло си имам направено неколку комбинации и си се мачкам по грашоче на топлите регии. Секако не е препорачливо парфем. Ем што мириса прејако. Сепак секој со своите одлуки. Алкохолот во парфемот е најприродна состојка. Да си поминеш дланки со средство за дезинфекција, и тоа има алкохол. Сепак абсурд е да се каже парфем е штетно а да се фарбаме со регуларна фарба, или да носиме синтетика, или да ставаме гел лак. Затоа викам, секој со своето и сите ние си знаеме најдобро за себеси и за своето стомаче.
И јас сум иста, рутината на минимум си ја сведов од кога останав бремена а пред тоа користев и киселини. Сега дека на патолошка повеќе сум дома, ама треба да си најдам и јас погодна крема со спф
Јас си користам мешавина СПФ од физички и хемиски филтри на eyenlip од почеток..мислам ставаме премала количина за нешто да предизвика Плус тие истражувања дека се безбедни само физичките мислам дека се доста стари..Ако е така штетен е и шампонот, гелот за туширање, шминката, сјајот за садови, прашок, омекнувач според мене. Како и да е за неколку часа го измиваш лицето од кремата..
Така е, во тој случај се треба да исфрлиме. Ма да јас се префрлив на бебешка купка и лосион, е сеа шампонот, маската, капките за коса ми се старите, професионални што ми беа.
Јас од тоа што се изначитав за природно/неприродно не се исфарбав ниеднаш досега откако сум бремена ниту нокти направив, неможам неубаво ќе ми е и така ќе си почекам додека се породам
Исто хаха, не фарбана , без нокти, шминка избегнувам. Ептен сум на боледување, па не ме гледаат многу луѓе вака запуштена Иако купив фарба на Биокап, вика 95 проценти е од природно потекло, без амонијак и штетни состојки и ене ја стои и таа . Иако гинекологот ми рече слободно фарба и со амонијак, нема проблем.