Мене ме тераше капа да и ставам,надвор 35 степени. Забеганост. Јас не пуштав клима дома на почетокот,зашто кога се породив како да се оладив од пеколот што го трпев 2 месеци. Дури ми студеше дома, а пред да се породам, спиев во дневна за да ми дува климата во мене. Евентуално ако пушташ клима, можеш по долги шпикозни ама без ништо одоздола.
Јас сакам фустанче ( ако уште е женско де) и нормално ако е свежо ќе покријам, не сум луда да си наштетам на дете. А најлудиот совет од братучетка ми беше, дека ќе требало да пуштам клима на греење навечер…. Кај нас е претопло до крај на сеп и секогаш кога има сонце де. Еве сега моментално ни е 26 степени дома. И клима на греење ???
Јас планирам бебе по кратки да излезе од болница, само уште да го најдам тоа што го замислив Уште не сум купила ништо бидејќи имам дома многу алишта од внук ми, сакам да видам што може да искористам, бидејќи и он е летно дете. После ќе се фрлам на трошење. Либето се кара, вика нема кукла да ни биде, ни па повеќе ќе го сакаме ако е дотерано ама што разбира он Креветче имаме, количка имаме, па дур дојде време и седиште ќе имаме не планирам да трошам на работи што ги имам и се речиси нови. Нека е жив и здрав кога повеќе ќе разбира ќе го разгалиме. 5ти месец почна, уште стрии немам, да се надевам дека може нема да се појават?
На прв скрининг др. ни вика дека и машко и женско изгледале исти во 12 та недела. 14 та и 16 та ми кажа женско. Само живи и здрави да се.
И јас од денес почнувам со прва недела од 5 ти. До сега мачкав бејби лове за трудници, да дотрошам и на павловичева со ад капки ќе се префрлам.
Јас се нафрлав од бејби лав, го оставив и земав еуцерин. Кога ќе го потрошам може да земам павловичева. Таман ќе споделиш искуство ти за неа.
И јас тука сум во мисла, почеток на јули е термин, како да го облечам за излегување од болница? Сите ми викаат дека треба посебно комплетче за тогаш и сите викаат на долги ама во Јули на долги? Јас бендисав едни шпикозни летни и со чорапчиња и со летна прекривка мислам дека ќе биде во ред? Одколку со долги па да го прегреам во Јули
Скоро сѐ ќе треба да купиме. Имам нешто од внуците, ама грото ќе биде ново. Сестра ми вика, како пораснаа, така сѐ испродадовме и исфрливме да не зафаќа простор. Ти не беше ни мажена тогаш. А, не ни знаевме какво дете ќе имаш (внучињата се и двете машки), па мислевме нека се роди живо и здраво, ќе купуваме секако од радост. Помалиот внук ми е многу интересен. Секој ден прашува што правело бебето и дека многу го сака. Не било проблем, ќе му ги дал сите играчки што ги има. Инаку, се мислам дали е прерано да купиме количка? Мм вика нарачувај и бирај секако ти ќе ја возиш. Иначе, количка, креветче, фиокар од Икеа, кадичка, алишта, сѐ е тоа на список, само кога да се почне?
Креветчето веќе месец дена ми е кај моите однесено. Додека средиме по дома, за да го земам. Почеток на 5 ти сум. Јас сум човек што сакам се да ми биде спремно. Да не морам да трчам после тоа или пак некој друг да ми купува. Деугарка кај и да е и алиштата ќе ми ги даде. Ќе направам селекција и ќе доземам што ми треба. Посекако бањарче, тетри и некои такви работи ќе си земам ново. Чекам втор скриниг да помине и ќе почнам со некои ситници.
И јас чекав втор скрининг да ми потврдат пол иако јасно се гледаше во 16 или 17та недела што е Сакам до јули да средам се, затоа што после жешко ќе фати, нема да сакам да шетам, подобро да одмарам. Докторката ми рече ради диоптријата дека ќе мора царски ама од 38ма недела може да размислуваме за ден. И ми препорача да си најдам врска
Jas pocnav kraj na 5ti mesec posto mnogu raboti mi kazaa drugarkive deka ke mi trebaat, me fati panika. Edno po edno kupuvav, naracuvav, cekav i eve do 34ta nedela se sum spremna. Isprano, ispeglano, montirano. Sega planiram da uzivam, shetanje vo priroda, na kafe Nema pravilo koga da se pocne samo ako kupuvas se, ako pocnes porano ke imas vreme da shetas vo poveke prodavnici da si odberes sto sakas
Исто. Јас сега по тенки прерамки излагам, не пак тогаш. А врски за доктор за царски? Ако си со диоптрија ќе те породи секој така…Барем другарки немале проблем за тоа. Каде имаш план за пораѓај?
Во нашава држава врски за после пораѓај за жал требаат. И во двете болници има одлични доктори, кои ќе си ја завршат работата, ама после тоа е жално да бараме луѓе. На снаа ми во Чаир, со царски ја тераа да иде во менза да јаде, ама на другите три со неа во соба, им носеа во кревет да јадат. Јас во потрага по некоја сестра сум.
Сонц кој диоптер си? Јас имам јак диоптер и балансиран страбизам, многу пријателлки ми кажаа дека ќе морам царски.
Девојки да знаете некаде пренатални витамини да има на акција по аптекиве да си земам..? Инаку, браво за темата за летни бебиња и околу облеката.. и мене краен термин ми е средина на Јули и баш се мислев да ве прашам како би ги облекле за излегување од болница ама се си викам рано е..(срам ми беше уште сега да прашувам )но сепак треба и да се спремиме после во жешкото кој ќе оди да шета,да купува ...
Над -4 ми е, со тоа што на две места во неполни две недели ми кажаа различен ама секако е над -4. Гинекологот ми рече дека се препорачува веќе над таа диоптрија царски. Ама ми препорача и во 35 недела да направам нов преглед, чисто да видам до каде сум.
Јас од бети земав пред 3дена фемибион 2 на акцика 2кутии за 1700денари. Иначе мене терминн на 18јули и јас се мислам како да ја облечам за искачање и за понатаму спиење искачање шетање ...