Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Mydla

Mydla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2023
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    88
    Ќе се погодиме за пораѓај сигурно, јас ти и marama, 5 месец и 2 дена денес, девојче.:hug:Јас мачкам еуцерин, weleda и џонсон бебји масло, стрии нема уште ама меше има. Почнавте ли да купувате нешто, алиштенца, креветче, количка... :lol::lol::lol::inlove:

На H.VAGA и marama им се допаѓа ова.
  2. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.486
    Допаѓања:
    23.299
    Ова може и иста соба да делиме :D
    Имам крупни работи, ќе си почнам полека со ситници.

На marama и Mydla им се допаѓа ова.
  3. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.532
    Допаѓања:
    184.322
    Во 12та на преглед мојот гин. ми рече машко. Во 14та на скрининг друг доктор ми потврди машко. :D Во 17та излезе дека е девојче. Првото. :)
    Ајде (fingers) ама што и да е живо и здраво прво. :inlove:

На Skyler и Mydla им се допаѓа ова.
  4. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.347
    И јас немам стрии никаде, од утре 6 месец :D
    Мене терминот ми е 9 август, па се ќе купам наеднаш во јуни, барем така се договоривме :)
    Инаку во врска со диоптерот сакам да те прашам..ова матичната ти го кажа?
    Треба да однесеме посебен некој документ кај докторот за пораѓај или матичната пишува индикација за царски?:wasntme:
    Мојот диоптер е -0.5 и -1.75:)

На marama и Mydla им се допаѓа ова.
  5. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    13.334
    @marama

Направи преглед на очи кога ќе си 35 недела, замоли го докторот да ти пише дека поради таа и таа диоптрија ризикот од природно породување е голем и препорачува царски рез поради Х ризици од после... Со тој документ ќе отидеш на преглед кај докторот што ќе си го избереш во Чаир или Гак што сакаш да те води и пораѓа и ќе поминеш без проблем. Се додека има причина за царски (проблем со срце, уши, притисок, висока диоптрија....) немаш потреба од фаќање врски затоа што имаш сериозни индикации за натамошни проблеми. Мора само документот да ти е од специјалист по таа област пр. Офталмолог, што ти ја знае историјата и те следи. Не може од матичен доктор.

Ти кажувам од прва рака, во консултација и разговор со Илиевски од Чаир.

На sani99, marama и merriel0 им се допаѓа ова.
  6. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    2.101
    Količka kupivme 20 nedela bev, sega sum za nekoj den 23, si baram obleka za kraj na juli početok na avgust. Ja načekavme na popust i zašto da propuštam

На Bella.alleB и senza.parole им се допаѓа ова.
  7. beachedd

beachedd Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    110
    Здраво, веќе сум седма недела но денес чувствувам некој слаб бодеж на местово кај што имам обележано со црвено ( не знам како да објаснам на друг начин) . Не е болка, не е силен бодеж ама цело време како да чувствувам нешто? Може ако фатам некоја позиција на седење или лежење да се изгуби повремено. Инаку видовме СА, ок поставеност. Следен преглед за две недели. D8BDE532-0851-441F-84A8-581715DB3F8C.jpeg

8. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    2.204
    Ако видовте сакус во матка нема простор за загриженост, едноставно се шири матката и нормални се грчеви :)

9. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.891
    Допаѓања:
    34.326
    Денес на контрола добив мал шок!

На цтг бев дури 3 паати ради тоа штто незнаат да наместат убаво цело време го снимаат само едното па мојата докторка не беше нејзината замена беше жена змај иранка толку мн знаење има у неа чудо.
    Овие сестрите ме испаничија почнаа меѓусебе да зборат. Јас на најлошо си помислив, докторката ме виде на ехо двете срца бијат и тоа чудо исто во исти ритам иако се во различни плаценти бијат исто.
    На крај дојде докторката и таа го вклучи 3 и последно Цтг и ми кажа све е у ред. Ја искрено си се изнаплакав и окапав 3 саати по цтг.

На 5678m, mal.ecka и intj_girl им се допаѓа ова.
  10. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    2.748
    Devojki edno prasanje,mozebi e malce glupo ama sepak ste poiskusni.Cel zivot se depiliram so topol vosok megutoa sega sum bremena i naredna nedela imam zakazano prv eho pregled na ginekolog.Dali smeam dase izdepiliram ili dase pominam so bric.Inaku prva bremenost so invitro.

11. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    2.786
    Јасно, значи сме во исти кош. Јас више од -5. Фала ти на одговорот. @Baby-bubu Ова ми требаше :l:

Последна измена: 11 април 2024
    На Baby-bubu и marama им се допаѓа ова.
  12. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    2.786
    Ако си навикната на болката и не се стегаш премногу додека трае депилацијата според мене немаш никаков проблем. Јас се депилирам цел живот ама 2 пати се избричив и знам дека сеа ќе умрам од болка и ќе се стегам, затоа не ни одам на депилација. Па си се кратам со епилаторот зашто има таква опција нели... Ова за интима.

А општо јас продолжив епилатор да си користам и во бременост на секоја друга регија.

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.796
    Допаѓања:
    1.329
    Со топол восок не е препорачливо ради тоа што со истиот восок сите ги депилираат и може да закачиш инфекција. Ако веќе сакаш депилација, подобро одбери ладна или некаде каде го фрлаат одма восокот. Ма да јас би ти препорачала веќе ако си запната, да се поминеш со брич и да не се замараш.

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  14. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.590
    Допаѓања:
    1.355
    Ако не е чист восокот јас не би ризикувала.

На nikja и Anyshka им се допаѓа ова.
  15. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.486
    Допаѓања:
    23.299
    Ако си идеш редовно и не осеќаш болка зошто да не?
    За трудници секаде се депилира со чист восок, незнам од каде ви се идеите дека со ист восок депилираат.
    Кај мојата што идам , сите ги депилира со чист восок и фрла. Никогаш не претопила. Може е за нијанса поскапо , ама внимава на хигиена максимално.
    Е што јас осеќам болка после брич, не отидов.

На nikja, Anyshka и marama им се допаѓа ова.
  16. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.361
    Јас еве не сум бремена, и секогаш ме прашуваат дали со чист, од секогаш се депилирам со чист, нормално поскапо е со чист, ама нема многу разлика во цена.

На H.VAGA и BellaBibi им се допаѓа ова.
  17. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.796
    Допаѓања:
    1.329
    Има места каде го претопуваат восокот и го цедат, затоа и напоменав да оди каде користат нов, нормално дека е поскапо таму.

На sugarmama_ и nikja им се допаѓа ова.
  18. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.486
    Допаѓања:
    23.299
    Ситна разлика е, од тоа што сум слушала колку плаќале другарки.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    2.204
    Јас првиот пат кога бев за да ми потврдат бременост пред една недела бев на депилација кога незнаев дека сум била бремена и на првиот преглед го прашав дали смеам да одам на депилација докторот ми рече обавезно можеш, инаку се депилирам со шеќерна што е сепак топла за една употреба и никаков проблем до сега не ми направила депилацијата, баш напротив мислам дека ако се врвам со брич таму ќе се нафрлам и само ќе се чешам :|

20. Ifkence19

Ifkence19 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    13
    Препорака доктори на ГАК за царски или природно